• Anonym (Hm?)

    Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!

    Borde polisen ha gett tillstånd till detta spektakel idag?

    Yttrandefrihet på bekostnad av NATO-ansökan i ett så kritiskt skede vi står i nu med Erdogans hets och kriget som pågår

    Vad tycker ni? Har yttrandefriheten gått för långt i Sverige?

  • Svar på tråden Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!
  • AndreaBD
    Anonym (Pelle) skrev 2023-01-27 14:03:25 följande:
    Paludan brände Koraner förr men det var riktat mer lokalt, mot invandrarna i Sverige och det tolkades mer som en främlingsfientligt aktion. Men nu när han valde att bränna en Koran framför ett lands ambassad, med stöd av personer som har kopplingar till ett parti (SD) som är politiskt styrande i Sverige, tolkas det som en aktion mot islam och alla muslimer i hela världen. Det upplevs också som att staten står bakom Paludan och hans islamofobiska aktioner. Sedan, att ett så stort land som Turkiet uppmärksammar dessa koranbränningar, spelar också stor roll, eftersom koranbränningar får nu en helt annan dimension i resten av världen.
    Precis, det passade Erdogan ganska bra. 
  • AndreaBD
    Anonym (torka sig i röven?) skrev 2023-01-27 15:48:36 följande:
    Jag tror inte att man kan radera ut islam på det sättet eftersom det är får många människor som är influerade av islam. Det var mer ett önsketänkande. 

    Jag tror att jorden skulle bli en bättre plats om allt ont och dåligt försvann, och där råkar denna ideologi och religion ingå. Jag antar att du själv tycker att jorden är en bättre plats utan nazism, rasism, kommunism. Eller tycker du att nazismen är bra? Vad med islam menar du skulle vara bra och viktigt att bevara? 
    Nu är jag själv ateist och har inte någon som helst koppling till islam, men jag börjar undra vad folk har lärt sig i SO i högstadiet. Självklart finns det minst lika många positiva sidor - allt ifrån att hjälpa dem fattiga till fredstanken som är väldigt viktig i islam, det finns väl en hel del om rättvisa också, osv. 

    Vad har nazism med saken att göra? Det är inte ens en religion. Och den bygger på att vissa är mindre värda än andra. Medans islam generellt anser att alla är lika mycket värda. Kom nu inte med att icke-muslimer skulle vara mindre värda - sånt skrevs på en tid där det inte var tänkbart för folk att någon inte skulle vara med. Numera har vi ett mycket mer varierat samhälle. 
  • AndreaBD
    Anonym (torka sig i röven?) skrev 2023-01-27 15:52:14 följande:
    Kolla på islamismens påverkan på de här länderna när det kommer till krig, kvinnoförtryck, hedervåld, demokrati, yttrandefrihet, jämlikhet. Skulle du vilja att dina barn får växa upp i Saudiarabien, Iran eller Afghanistan? 

    Alla muslimska länder är dåliga. Samtliga faktiskt. Och det beror inte på människorna utan på ideologin islam. På samma sätt som kommunismen är värdelös, vilket vi kan se i Nordkorea. Även de muslimska länder som är rika är värdelösa på alla sätt och vis. 
    Bara din fråga visar ju att du inte kan differensiera alls. Dessa tre länder är väldigt olika. Jag skulle inte ens sätta min fot in i Saudiarabien. Iran är också en teokrati numera och i Afghanistan har talibanerna tagit över igen  - efter att folk har haft ett helt vanligt liv där, ganska västerländskt faktiskt i 20 år. Innan dess så har man inte heller varit extremt religiös. Det är bara talibanerna. 

    Och du tycker att Nordkorea praktiserar kommunism? Det har de inte gjort på länge. 

    Att vi som västerlänningar inte vill leva där, är ganska självklart. Det är ju inte våran kultur. Men folk som är därifrån vill kanske det? Man kan inte döma ut allt som är annorlunda. Vi ska inte göra som ryssarna just nu och ta över alla andra länder och tvinga på dem vårt sätt att leva. 
  • Dunderthunder
    AndreaBD skrev 2023-01-27 17:19:38 följande:
    Ännu en som inte kan sin historia. Nej, religionen var ju inte orsak till krigen, förutom kanske i Iran, men även där handlade det egentligen om klassskillnader, om att det fanns en mycket fattig arbetarklass. 
    Haha du är rolig du. Det du påstår nu är i klass med när du sa att kvinnor är snabbare och starkare än män. 
  • Dunderthunder
    AndreaBD skrev 2023-01-27 17:21:58 följande:
    Det är just poängen - jag "tänker mig" inte, jag kan lite mer historia. Den islamska världen har varit ganska fredlig. både på medeltiden och efter.... fram till nyligen. Men extremisterna är förstås även numera en liten minoritet. 
    Vad snackar du om? "Ganska fredlig"? Hela religionen går ut på förtryck av olika slag. Sluta hitta på! 
  • Anonym (Soda)
    Anonym (Cliff) skrev 2023-01-27 15:58:27 följande:

    Läste nu att sd tänker göra det förbjudet att elda svenska flaggan och förbjuda exempelvis pride flaggan.

    antar att de har olika faser i sin politik. Gissningsvis så inleds fas 2, eller begränsning-av-yttrandefriheten-fasen.


    Påhittta som det mesta du skrivit i tråden.
  • Anonym (Cliff)
    Anonym (Soda) skrev 2023-01-27 17:47:49 följande:
    Påhittta som det mesta du skrivit i tråden.

    Möjligt att kanske kallar det för ?dags-att-lämna-över-Sverige-till-ryssen-fasen?

    eller så kanske det är dags att öppna ögonen för vad som håller på att ske. Sd:s anhängare är så vana vid att vara ett oppositionsparti och konstant känner att de måste försvara sin politik, så de märker inte när deras politik skiftas om till något de egentligen inte vill ha. 


    men av psykologiska skäl väljer de själva den linjen, för annars skulle de tvingas se på sitt parti med mer kritiska ögon. Deras självidentitet skulle ruckas.

    är du för yttrandefrihet, så borde du vara för att det är lagligt att bränna svenska flaggan också.

  • AndreaBD
    Dunderthunder skrev 2023-01-27 17:44:33 följande:
    Vad snackar du om? "Ganska fredlig"? Hela religionen går ut på förtryck av olika slag. Sluta hitta på! 
    Ska du diskutera fakta eller bara dina fördomar? Hittills bara det senare. Läs en bok ibland! 
  • AndreaBD
    Dunderthunder skrev 2023-01-27 17:42:54 följande:
    Haha du är rolig du. Det du påstår nu är i klass med när du sa att kvinnor är snabbare och starkare än män. 
    Det här är dock mycket lättare att bevisa. 
  • AndreaBD

    Läste idag att Finland har ett lag mot att förolämpa religioner. Kanske är det en bra idé. Hets-mot-folkgrupp-lagen skulle man också kunna använda i vissa fall

Svar på tråden Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!