Inlägg från: Anonym (Hanna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hanna)

    Min vän är upptagen med sin "familj"

    Hon prioriterar numera att umgås med familjen. Det kan kännas ledsamt, och särskilt om du tidigare umgåtts mer med henne. 

  • Anonym (Hanna)
    Anonym (Sandra) skrev 2023-01-24 08:34:18 följande:

    Tack för era svar och då får man bita i det sura äpplet att det kanske är mig det är fel på. Tyvärr har jag inte tid att anpassa mig efter de få ggr och snäva tidsramar som passar henne och jag kan inte vara den enda som tänker så. Hon har redan få vänner så vad händer om ingen står ut. Om det gör mig till ego att resonera såhär så bjuder jag på det. Jag är inte avundsjuk för jag skulle inte gjort samma sak själv. 


    Jag tycker att du gör rätt som inte anpassar dig. Det är inte dig det är fel på, men du har en annan livssituation än hon. Var ni mer lika tidigare? 

     Eftersom familj är det vanliga och det tar mycket tid och kraft så blir vänskap satt på undantag. Har man då haft en nära vänskap som plötsligt "försvinner" så är det inte konstigt att det känns.

    Om du inte har barn och familj och inte heller vill ha har jag läst om att det finns Facebookgrupper för barnfria, där du möjligen får mer förståelse än här. 
  • Anonym (Hanna)
    Anonym (Sandra) skrev 2023-01-24 08:51:45 följande:

    Tack för svaret Hanna! Det stämmer att vi var mer lika förut. Umgicks ganska mycket och hade en fin kontakt. Det som också är sårande vilket jag är van vid när någon skaffar partner är att jag inte ens får träffa vännens partner och då blir ytterligare exkluderad. De skulle exempelvis kunna bjuda över mig på en middag vilket inte sker. 

    Jag är barnfri och har andra fina vänner men  denna gång gjorde det ont. 


    Vad bra att du har andra vänner som du tycker om. Jag tror att jag förstår hur du känner dig. Eftersom din vän var viktig ville du träffa hennes partner, men det har du inte fått, inte heller barnen antar jag. Ha is magen som någon skrev, och om du kan tänka dig att fortsätta men ha en ytligare kontakt är det viktigt att det är på bådas villkor. Även om hon har svårare att komma ifrån än du är det viktigt för vilka roller ni får i längden. 
  • Anonym (Hanna)

    Hon tycks vara duktig på att få det att kännas extra speciellt när ni väl har kontakt, vilket gör att du vill tro på henne. Men eftersom du inte alls är inkluderad i hennes nya liv efter 3 år är det bättre att du ägnar dig åt dig själv och dina andra vänner och intressen. Som barnfri har du mycket tid som du förhoppningsvis kan fylla med något mer meningsfullt. Jag tycker inte heller att du behöver ställa upp på bästisleken, om du inte själv gillar den. 

  • Anonym (Hanna)
    Anonym (Liu) skrev 2023-01-29 13:25:40 följande:
    Självklart ska hon inte göra det. I samma sekund man börjar ställa krav på att träffas i en vänskap dör mycket. Det finns obefintlig glädje i att träffas om det är ett tvång.

    En bra regel i vänskap är att man träffas så ofta som den som vill träffas minst vill. Folk som sedan känner sig kränkta av att de inte får mer tid är riktigt jobbiga. Alla vänskaper utvecklas i mer och mindre intensiva perioder och det är något man behöver lära sig att hantera. Man är inte själv världens centrum även om vissa tycks tro det.
    Jag vet inte om jag tycker att det är en bra regel i vänskap, men det var bra formulerat kring hur relationer fungerar. Om det fortfarande är fråga om en vänskap ifall den ena inte har låtit en träffa någon i sin nya familj på 3(!)år men samtidigt vill ta bästavännerselfies och lägga ut i sociala medier när man väl ses, det är upp till ts som befinner sig i just en sådan relation. 
Svar på tråden Min vän är upptagen med sin "familj"