Inlägg från: Anonym (Kvinna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna)

    Är min sambo svartsjuk?

    Ger du lika mycket engagemang åt de andra 4 vännerna eller är det mest tidsåtgång och intressanta samtal med en specifik vid varje träff? 

    Hade också reagerat om min pojkvän vid varje tillfälle man ses med vännerna tog tillfället i akt och sitta med en specifik vännina, dessutom ta på sig en omhändertagande roll och diskutera dejtingproblematik.

    Övriga vänner kanske reagerar med att stirra ner i tallriken för att det för alla blir uppenbart att ni/du ser mest till en särskild person varje gång ni ses. 

    Givetvis kan man någon kväll hamna i intressanta diskussioner och pratar mest med någon eller några, inget konstigt i sig, men som sagt blir det lite annorlunda om det sker vid varje tillfälle. 

  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Vahänder) skrev 2023-01-25 22:57:07 följande:

    Ojoj.

    Låt mig förtydliga en gång för alla. Det är inte som på någon komediserie där jag och sambons kompis börjar prata intensivt och ignorerar alla runtomkring oss ens i 10 minuter. Han pratar mycket om incel fenomenet, feminism, kändisar som är involverade i diskussionen osv


    Jag hänger en del på forum och kollar en del youtube om sånt. + En annan grej gemensamt som vi kan dra mycket referenser till men det händer typ aldrig.

    Om vi sitter tillsammans så bekräftar jag min sambo hela tiden. Jag sitter nära honom, kan pussa honom, vara kärleksfull mot honom. Inget av detta är jag mot hans vän (obviously). Om jag och hans vän börjar diskutera sånt skit som vi tycker är intressant så borde han inte bry sig ett dugg. Om han t o m är kärleksfull mot vår tjejpolare så bryr jag mig inte! Jag e trygg i vår relation. Att jag och hans vän kan hamna i hetsiga diskussioner är underhållande för oss eftersom vi är "debatt" typen. Min sambo är inte det, vilket jag tror är sunt i vårt förhållande på grund av balansen. Dessutom är jag attraherad av min sambo och vill ha barn med honom. Han ska inte behöva känna sig osäker.

    Hur som haver är jag orolig att min sambo förstör våra trevliga kvällar tillsammans..något som en socialperson som jag behöver för att må bra! Jag har inte så många vänner i staden vi bor i.
    Verkar som att problemet ligger hos din sambo, troligtvis osäkerhet och kan säkert bero på att denne man är så annorlunda än vad din sambo är, han ser kanske denne som någon form av hot. Absolut inte någon ursäkt för hans beteende, bara en fundering. 

    Du ska inte behöva ändra dig eller anpassa dig efter din sambos osäkerhet.

    Hur har ni diskuterat detta, tänker spontant att det kan vara skillnad på att ta det strax efter det har skett och man kastar ur sig "varför så spydig mot Jonas, du har ju verkligen lyckats förstöra denna kvällen, igen?!" eller något tillfälle senare när man inte känner den direkta irritationen så att säga och istället berättar utifrån hur man uppfattat och känner i den situationen, frågar hur han ser på det och att man vill inte behöva känna så. 
Svar på tråden Är min sambo svartsjuk?