• Tow2Mater

    Att vända sig till familjeliv för råd är som...

    Vad anser du vara låg nivå på ett råd? Att be någon åka in till akuten eller ringa 1177 istället för att ge recept på ett hemkokt örtmedel? eller tvärtom?
    Att be någon lämna eller kontakta kvinnojouren/mansjouren när de blir slagna istället för att ge råd om hur de ska härda ut för att få sin hyra betald av partnern i ytterligare några år? eller tvärtom?

    Du kanske bara håller till i kontroversiella trådar, vilka skapas typ fem i kvartalet om samma ämne och råden är uttjatade till leda, och efter fem sidor i ytterligare en tråd börjar folk lessna för ingen bryr sig om att läsa äldre trådar eller ens ta till sig av råden de får, så tråden tar annan riktning.

  • Tow2Mater
    Gaskarl skrev 2023-01-24 21:23:00 följande:
    Jag tycker att det känns som folk som ska hjälp, när det bara är att Googla, rider på folk som kan, som gjort läxan och lärt sig själva. Folk är så jävla osäkra och vågar inte ta egna beslut. Jag frågar själv vääldigt sällan om saker, konkreta saker, Googlar recept, provar olika styckningsdetaljer. Och någon gång skrev jag i den där grillgruppen, "Vet ni, idag har jag köpt grillkol utan att fråga om råd här, tog ett eget beslut." Då blev det liv om det, ja, det är lite drygt kanske. Men jag klarar det utan råd, då kan dom andra också. 
    ha ha!

    Förresten, kan man få listeria av grillkol?
Svar på tråden Att vända sig till familjeliv för råd är som...