• Gaskarl

    Att vända sig till familjeliv för råd är som...

    Väldigt många saker det frågas om här, finns på Google, konkret och klart. Jag har många gånger undrat om det är en grej för att känna sig "social" fast man egentligen inte är det. Är ensamhet en stor faktor?

  • Gaskarl
    Fröken Allvar skrev 2023-01-24 19:36:49 följande:
    Jag tror inte att det är de mest ensamma som skriver "värst" saker i trådarna. Men om man startar en tråd i ett ämne som redan finns (det vill säga, i stort sett alla de vanligaste ämnena) så kan det nog vara så att det finns få andra i ens närhet att prata med. 
    Näe, inte värsta sakerna, detr en annan sak än det jag undrar. Alla frågor man kan hitta svar på själv, har man FL, har man med största sannolikhet Google. Varför fråga här, vad man ska göra om man skurit av sig pulsådern, varför ringer man inte 112 
  • Gaskarl
    Fröken Allvar skrev 2023-01-24 20:10:41 följande:
    Jaha, då förstår jag vad du menar!

    Det kan nog vara alltifrån att man inte orkar, till ett sätt att få lite tillfällig uppmärksamhet, (ungefär som en hypokondrisk och uppmärksamhetstörstande faster i något skruvat kostymdrama från Storbritannien).

    Jag har ett råd angående sådana trådar som känns tveksamma men som man ändå skulle vilja svara i om det var på riktigt. Det känns nog självklart för er som är gamla i gården. Avvakta lite och se. Ibland har jag missbedömt något som trollande fast det inte har varit det, då jag funnit det alltför osannolikt att någon skulle kunna göra en sådan trådstart. 
    Bra tips. Men jag ska ge ett exempel. Jag är med i några grillgrupper på FB, och ofta, då kommrr det frågor som t.ex "Jag ska slå en bea för förstagången, bomba mig med era bästa såser." Då brukar jag skicka ICAs googlerecept, för recepten på Google finns väl där för att dom funkar, men då är min tes, det är inte häftigt nog med ICAs recept, man vill vara en i gänget.. Vissa tar det än längre och skriver, "jag orkar inte Googla, hur gör jag god kyckling" och då brukar jag skriva, "jag orkar inte ge dig något recept." Skitfånigt men skitskönt. Jag tycker internet på många sätt förslappat många människor. 
  • Gaskarl
    Fröken Allvar skrev 2023-01-24 21:14:58 följande:
    Fast det är ju också slappt att inte orka svara något mer än "Googla d" ? Jag minns att när människor skrev sådär till mig förut, under en tid när jag kanske hade mer frågor än svar här i livet. Då uppfattade jag det som hemskt oförskämt och drygt om någon bad mig googla. Men nu har jag varit på internet så länge(och haft min hatkärlek ungefär lika länge) att jag känner igen de flesta pilsnerrepliker folk kan ha.

    Intressant med bearnaisesåsen i matgruppen, att man vill åt folks hemliga hipsterrecept. Den gubben gick inte med dig hör jag! 🙂
    Jag tycker att det känns som folk som ska hjälp, när det bara är att Googla, rider på folk som kan, som gjort läxan och lärt sig själva. Folk är så jävla osäkra och vågar inte ta egna beslut. Jag frågar själv vääldigt sällan om saker, konkreta saker, Googlar recept, provar olika styckningsdetaljer. Och någon gång skrev jag i den där grillgruppen, "Vet ni, idag har jag köpt grillkol utan att fråga om råd här, tog ett eget beslut." Då blev det liv om det, ja, det är lite drygt kanske. Men jag klarar det utan råd, då kan dom andra också. 
  • Gaskarl
    Fröken Allvar skrev 2023-01-24 21:26:30 följande:

    Haha Gaskarl, "bra karl trycker på gasen själv" . Det var dock fruktansvärt drygt skrivet, och jag förstår att folk gick igång på det. 


    Hahaha.. Skitdrygt faktiskt.
  • Gaskarl
    Tow2Mater skrev 2023-01-24 21:26:57 följande:
    ha ha!

    Förresten, kan man få listeria av grillkol?
    Hahahaha.. Där är en med rekord i frågor...
Svar på tråden Att vända sig till familjeliv för råd är som...