• Anonym (Kicki­)
  Ons 25 jan 11:27
  1771 visningar
  14 svar
  +1
  14
  1771

  Köpa doppresent på Röda korset - okej?

  Anonym (Hmm..) skrev 2023-01-25 07:26:36 följande:

  Men en doppresent har barnet hela livet och denna kommer från farbror när bebisen döptes. Jag tycker ni köper något litet som ni har råd med men som är nytt. Alternativt låna av någon om ni kan?


  Alltså, alla doppresenter har man inte hela livet. Vi fick böcker som passade ett barn upp till 1-2 år, mina tonåringar skulle inte bry sig om pekböcker längre. Vi fick också kläder i en lite större storlek än de hade, de finns inte heller kvar längre. 

  Det är fint att ge minnesvärda gåvor, men många ger också saker som passar här och nu. 

  Vet inte om det är en flicka eller pojke ni köper present TS. Men generellt sätt så får flickor mycket smycken och pojkar många sparbössor. Är det en flicka så skulle det säkert uppskattas med en sparbössa. Är det en kille så hade ett halsband varit roligt, dock får man inte sådant under 150 och där förstod jag gränsen går. 

  Annars något klädesplagg - många affärer har rea nu. Går att hitta någon body och ett par strumpor billigt att göra ett fint paket av. Känns det fjuttigt - addera en tjänst som barnvakt en kväll om föräldrarna behöver. 

  När det gäller Röda korset - det går att hitta om man letar. Som någon skrev - titta bland böckerna. Kolla bara så det inte är någon som skrivit i dem typ "till Gustav på 1-årsdagen 2007". Har faktiskt hittat lite kläder i de minsta storlekarna som varit jättefina på röda korset, kan dock behövas vädras och tvättas först. 

  Eller så ger ni bort ett bidrag till en välgörenhetsfond där det inte står hur mycket man ger bort. 
  www.raddabarnen.se/stod-oss/presenttips/doppresent/
  www.barncancerfonden.se/gavoshop/ovriga-produkter/gavobevis/ 
  viskogen.se/gava/ge-bort-trad/
 • Anonym (Kicki­)
  Ons 25 jan 22:11
  #11
  +1
  Anonym (L) skrev 2023-01-25 17:57:45 följande:

  Sen är ju familjen vars bebis ska döpas av den snobbigare sorten också, barn som går på förskolan i ralph Lauren-kläder och allt ska vara ekologiskt och de bor i ett fint område med hög status. Så jag har jättesvårt att tro att de skulle bli glada av något från loppisen såvida det inte är något fint märke. 


   


   


  Då tycker jag definitivt att viskogen passar dem perfekt. Det kan inte bli mer ekologiskt än så! De kommer inte att se om ni sätter in 50 kronor eller 5000 kronor. viskogen.se/gava/ge-bort-trad/
Svar på tråden Köpa doppresent på Röda korset - okej?
Logga in
Bli medlem