Inlägg från: Anonym (Maja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Maja)

    Oplanerat gravid - abort pga dålig tajming?

    Men pappan kan ju ta merparten av föräldraledigheten? Så kan du både påbörja karriären och arbeta ihop en vettig föräldrapenning. Du pluggar på till examen i maj, förutsatt att du klarar av det. Du har ju viss koll ändå på hur du kan komma att må eftersom du varit gravid förr. Jobbar på mwd extraknäcket därefter. Sedan föder du - när? September? Du är hemma till oktober någonstans, men söker jobb. Sedan börjar du jobba och han är föräldraledig.

  • Anonym (Maja)
    Helloitsme skrev 2023-01-25 12:08:25 följande:
    Hej Maja!

    Det är ett alternativ men det känns som att då måste allt verkligen fungera perfekt för att det löser sig så där fint. Finns inga garantier att jag får ett jobb så snabbt. Sedan känns det lite jobbigt att inte vara med min nyfödd. Mitt första barn fick total dödsångest de första 3 månaderna om han inte var med mig. Så behöver det såklart inte vara med andra barnet. Du har jättebra förslag men ovissheten och känslan av att stressa allt är det som inte känns bra.
    Fast har man ställt in sig på det så får ju pappan ta lika mycket eller mer redan från start, då brukar det gå utan problem. Vad pluggar du till? Är det ett bristyrke har du ju nästan garanterat jobb, men är det något där du måste tävla om jobben är det förstås värre. Då får du ju söka jobb medan du är föräldraledig så får han vara beredd att ta över föräldraledigheten när du får napp. Om hans a.g. kräver att få veta med två månaders framförhållning när han går på ledighet så brukar de flesta nya arbetsgivarna kunna vänta den tiden ändå. Ofta är ju tjänster ändå utannonserade flera månader innan du ska påbörja tjänsten ändå. Jag skulle inte avfärda den tanken ändå.

    Jag pluggade tills min tvåa föddes, och började arbeta när hon var tre månader och då tog min man över föräldraledigheten. Sedan tog jag 7 månader föräldraledigt igen när jag hade jobbat ett år. Och då med en vettig SGI.
Svar på tråden Oplanerat gravid - abort pga dålig tajming?