• misstanja

    Vad gör man?

    Kanske fel forum men jag behöver tips och råd.
    Har separerat från barnens pappa för en månad sedan och han väljer att flytta så vi inte kan ha barnen varannan vecka.
    På mitt jobb är vi inte många anställda så behöver jag vabba så finns det ingen som kan sköta mitt jobb. Alltså har jag väldigt svårt att vabba vilket händer rätt ofta ..
    Är jag hemsk som funderar på om jag bara ska ha dem varannan helg? Jag vet inte om jag klarar det men kan heller inte ha dem på heltid. Vad fan gör man???

  • Svar på tråden Vad gör man?
  • användarnamn3012

    Det är ju förjäkligt av pappan att flytta iväg helt utan anledning. Han förstör alltså möjligheten för sina barn att få ha tillgång till sina båda föräldrar pga av att han känner sig sårad. Lägg ingen skuld på dig själv för detta TS, det är han som är ett svin och en usel förälder och sätter er allihop i en dålig situation. 


    Det du behöver fundera på är att om du låter barnen flytta till honom så kommer det bli väldigt svårt för dig att få tillbaka dem till dig vid ett senare tillfälle. Den stora kommer börja skola mm hos honom. Och då kanske du ändå måste flytta om du vilka ha dem varannan vecka. Just nu har du makten att behålla dem hos dig eftersom det är han som väljer att flytta iväg. Finns det någon möjlighet att anlita barnvakt? Det finns väl numera barnvaktsfirmor?

  • Tow2Mater
    misstanja skrev 2023-01-25 18:37:45 följande:
    Han har nog ingen bra anledning till varför han ska flytta längre bort... För att hämnas på mig kanske och börja om sitt liv. Först var det tal om att flytta utomlands men nu vet jag inte.
    Men är man inte sämsta mamman om man väljer jobbet före barnen? Det gör så sjukt ont i hjärtat att jag ens har tanken om detta...
    Hur långt? Du har inte ens frågat om anledningen??

  • misstanja
    mammatill6 skrev 2023-01-26 05:36:02 följande:

     fast vänta vänta. du kan inte vabba? det kan du visst. Det är upp till arbetsgivaren att lösa det.


    Kan och kan. Vabbar jag så står jobbet i princip still .. så nej, jag kan inte vabba
  • Billie38
    misstanja skrev 2023-01-26 08:12:25 följande:
    Kan och kan. Vabbar jag så står jobbet i princip still .. så nej, jag kan inte vabba
    Så är det för många av oss. Det är en del av hur det är att ha barn och man får sänka sina prestationskrav på jobbet under de åren då det i perioder är mycket vab. prata med din chef. Om du har ett jobb som står still när du är hemma för vab så måste du ju kunna jobba några timmar hemifrån för att lösa det västa.
  • Miooo

    Det är alltså pappan som har tagit all vabb i 6 år? Jag börjar förstå varför han flyttar. Han kanske tycker det är din tur att dra lasset. 
    ingen är oumbärlig på jobbet, blir det mycket vann får nu träna upp en kollega eller anställa någon så det funkar. Det är inte din sak att lösa utan arbetsgivarens. När det gäller att vara mamma så är du oersättlig på riktigt men det gäller ju även pappan. 

  • misstanja
    Miooo skrev 2023-01-26 10:51:09 följande:

    Det är alltså pappan som har tagit all vabb i 6 år? Jag börjar förstå varför han flyttar. Han kanske tycker det är din tur att dra lasset. 
    ingen är oumbärlig på jobbet, blir det mycket vann får nu träna upp en kollega eller anställa någon så det funkar. Det är inte din sak att lösa utan arbetsgivarens. När det gäller att vara mamma så är du oersättlig på riktigt men det gäller ju även pappan. 


    Vem har sagt att han har tagit all vabb i 6 år!? Jag började mitt jobb förra året i mars. Under denna tiden har jag vabbat flera gånger. Innan detta pluggade jag och då tog jag i princip all vabb! Så nej, han har absolut inte tagit all vabb under 6 år, det är snarare jag
  • TvillingmammaVästgöte
    Aliona skrev 2023-01-25 18:10:21 följande:

    Prata med din chef! Det kanske finns en lösning som du inte tänker på. Jag har en liknande jobbsituation, är ensam ämnessakkunnig, men vi är fortfarande människor, vi kan bli sjuka, våra barn kan bli sjuka, andra saker kan inträffa. Nu bor jag i Danmark och min arbetsgivare betalar full lön vid vabb så de flesta vobbar, man gör det man absolut måste när man är hemma med sjuka barn, eller vad man kan när de sover eller tittar på tv, sen får resten vänta. Kanske går liknande lösning för dig, du vabbar halvdagar och jobbar några timmar hemifrån, sen får resten helt enkelt vänta. 


    Kommer du ändå till slutsatsen att barnen får bo hos pappan under veckorna så går det så klart bra. Nu när han flyttade så måste det ju bli att barnen bor mer hos ena föräldern, och det kan lika gärna vara hos pappan som mamman. Jag utgår  från att han är en bra förälder eftersom du överväger att låta dem bo där.


    Det är många som jobbar hemifrån när barnen är sjuka, många arbetsgivare och  chefer föredrar att man gör så istället för att ta ut VAB. Du kanske måste ägna dig till lite åt barnen under dagen, det kan du då kompensera med att jobba lite när de lagt sig, de är ju små så de lägger sig ju troligen ganska tidigt. 

    Om du har jobb som går att sköta hemifrån med datorn så borde det väl fungera?
  • misstanja

    Jag jobbar på en ehandel där jag sköter mejlen, skriver ut ordrar och packar. Det enda jag kan sköta hemifrån är mejlen .. inget annat 

  • FillippaFL
    Maymom skrev 2023-01-25 23:06:35 följande:
    Hos pappan som valt att flytta långt bort och därför väljer bort att låta barnen kunna bo varannan vecka utan istället tvingar barnen till att bo heltid hos en förälder och bara träffa den andra varannan helg? Varför är det bättre? För att pappor får välja annat före sina barn men om en kvinna funderar över det så är hon en dålig förälder?

    Tycker inte TS ska låta ev vab bestämma. Testa att ha barnen och se hur det går. Och kräv att pappan vabbar  vartannat tillfälle.
    Ja det tycker jag. TS verkar inte särskilt sugen alls att ta hand om sina "ungar".
Svar på tråden Vad gör man?