Inlägg från: Anonym (Vad byter du ut?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vad byter du ut?)

    Hur dåligt eller bra är sötsaker för fysiken?

    Oftast handlar det väl mer om vad man inte äter tillräckligt av, om man ska försöka hålla normal vikt men ändå väljer tomma kalorier.

    Dricker jag läsk istället för att äta grönsaker så lär jag tappa näringsämnen.

    På samma sätt som mycket skärmtid för barn inte alltid är skadligt i sig, problemet är att de inte rör sig tillräckligt, och att de inte får lära sig en massa praktiska saker som barn tidigare fick lära sig av sin familj och sin släkt och tyckte var kul. För att det då inte fanns en massa datorspel som triggar hjärnan belöningscenter jättehårt. 

  • Anonym (Vad byter du ut?)
    klyban skrev 2023-01-28 12:24:03 följande:

    Nej, socker är inget kroppen behöver ÖVERHUVUDTAGET, då socker(Kolhydrater) inte är essentiella på nått sätt.


    Nu är du mest populistisk, din åsikt har inget stöd i aktuell forskning.

    Hjärnan använder primärt glukos, det går t.o.m. att mäta att min väns son som är diabetiker måste justera insulinet när skolan börjar för att han tänker mer än på sommarlovet.

     Allt fler studier visar att man ökar risken att bli sjuk av att minska kolhydratintaget för mycket.

    Kroppen har tre bränslen, och sen har den lite nödförbränningsvägar som går att ta till om det krisar med näringsintaget. Dessa biokemiska vägar innebär vanligen produktion av skadliga metaboliter och kan tolereras en kortare tid, men det är inte tänkt att maskinen kroppen ska jobba så i längden.

    Att dra ner på tomma kolhydrater som läsk och godis är förstås bra, men ska man lyssna på nutritionsforskningen så ska en hälsosam kost fortfarande innehålla 20% energi från kolhydrater.

    "Overall, the analysis using data from the survey found that those who consumed the least amount of carbs were 32 percent more likely to die prematurely from any cause. This was in comparison with participants who ate the most carbs.


    Also, low carb consumers were 51 percent more likely to die from coronary heart disease, 50 percent more likely to die from cerebrovascular disease, and 35 percent more likely to die of cancer. The associations were strongest among older, non-obese people.


    These results were replicated in the meta-analysis, which found that the overall risk of death from any cause was 15 percent higher in people who consumed the least amount of carbs, the risk of cardiovascular death was 13 percent higher, and that of dying of cancer was 8 percent higher.


    ?[Low-carb] diets should be avoided,? concludes Prof. Banach, who also ventures some possible causal explanations for the links found.


    He says, ?The reduced intake of fiber and fruits and increased intake of animal protein, cholesterol, and saturated fat with these diets may play a role. Differences in minerals, vitamins, and phytochemicals might also be involved.?


    ?Low-carbohydrate diets might be useful in the short-term to lose weight, lower blood pressure, and improve blood glucose control, but our study suggests that in the long-term they are linked with an increased risk of death from any cause, and deaths due to cardiovascular disease, cerebrovascular disease, and cancer.?


    www.medicalnewstoday.com/articles/322881
Svar på tråden Hur dåligt eller bra är sötsaker för fysiken?