Inlägg från: Anonym (hemliga rum) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hemliga rum)

    Min fru har inga fantasier

    Nej det betvivlar jag, men det finns uppenbarligen kvinnor och säkert män som aldrig skulle klara eller vilja dela dem med andra. Sexualiteten kan vara djupt förträngd hos vissa och aldrig komma i ljuset.

  • Anonym (hemliga rum)

    Efter att ha läst tråden tror jag att fantasier betyder olika för människor och de som svarat. Fantasier kan ju komma till en pga en brist, ex brist på kärlek och beröring. Något så vanligt för en annan att de aldrig skulle definiera denna önskan som en fantasi. Men hade de plötsligt tvingats leva helt utan hade kanske dessa tankar a k a fantasi kommit till dem.

    Fantasier kan också vara uttryck för perversioner, sexuella böjningar som jag tycker mig se många härinne. Vi kan ta bära blöja som vuxen som exempel eller bli urinerad på och liknande. Såna fantasier gemene man troligen inte har, utan kanske mer består av otillgängliga handlingar inom normalsexet, som tex ha trekant, gangbangs, vara med någon av andra könet, leka roleplays mm, sånt som vissa kanske ägnar sig åt regelbundet.

    För egen del har jag en del tvångsfantasier som jag kallar dem som uppkommit ur egentliga trauman (tydligen vanligt förekommande att sexuella fantasier och böjningar uppkommer ut sådana). Sådana som jag aldrig nånsin skulle vilja göra i verkligheten eller våga dela med andra eftersom de känns skamliga. Sen har jag fantasier om vissa väldigt otillgängliga och attraktiva människor ofta kända, som jag drömmer om att ha sex med och en del saker jag skulle vilja våga uppleva om tillfälle gavs. Sånt jag kanske hoppas på att få uppleva en dag.

    Så det där med fantasier är väldigt omfattade och svåra att förstår sig på alla gånger. Vissa singlar drömmer ju intensivt om kärlek och vaniljsex, men fort de har förverkligats kanske deras fantasier skiftar fokus och istället blir att vilja ha sex med grannens dotter eller förföra hantverkaren. Intressant ämne är det onekligen!

  • Anonym (hemliga rum)
    New Dawn skrev 2023-01-28 14:58:56 följande:
    Eller så tycker man helt enkelt om det sex som man redan har, så mycket att man hellre har sex och njuter av det. 

    För mig är det är ofattbart att det verkar så vanligt att sex så lätt blir tråkigt, även för folk som beskriver att de gillar sex och har mycket lust.
    Jag fattar inte varför det är så konstigt att man bara älskar sex. Det är ju så makalöst skönt och så underbart att dela med den man älskar.
    Man kan väl både njuta av sex och samtidigt fantisera och ha en kreativ hjärna uppenbarligen. Fantasier är ju hjärnans egna mekanismer som sker både undermedvetet och är ofta svåra att kontrollera eller avstyra.

    Personligen så tycker jag om sex; men eftersom det är en sån ytterst intim och varierande handling som styrs så mycket av yttre faktorer som attraktion, känslor, sinnesintryck, handlingar, sinnesstämningar osv så kan jag inte säga att jag så okomplicerat enbart "älskar sex". Jag älskar BRA SEX, men sex är inte bara bra, långt ifrån!  Det varierar som sagt i både känsla och upplevelse. Hade sex varit samma varje gång och det alltid var skönt så hade jag kunnat instämma i din upplevelse. Men som jag har förstått är sex väldig komplicerat för väldigt många människor. Kanske beror såna faktorer på hjärnans sätt att hantera intryck, känslighet i kroppen, förmåga att slappna av, trivas i sin kropp, känna trygghet osv. Människor som fungerar så som du beskriver, framstår som nästan robotaktiga eller med nån overklig förmåga att stänga av andra intryck på ett nästan mekaniskt sätt. Beundransvärt att ha en sån okomplicerad och simpel sexualitet. Jag menar inte att förminska utan att belysa enkelheten i ett sådant varande.

    Fantasier för mig är något jag välkomnar och ser som kreativitet och en rikedom, iallafall de som inte är kompulsiva och de finns ju till för att hjälpa mig exempelvis i situationer då jag tröttnar på saker. När allting går på rundgång, slentrianmässigt, för jag tröttnar lätt på det allra mesta. Behöver variation i mina intryck. Har svårt med det förutsägbara och människor är ganska förutsägbara och håller sig till rutiner och invanda mönster även sexuellt.
    De kysser, smeker, slickar, penetrerar i ungefär samma ordning och gör ungefär likadant nästa gång, smakar likadant, luktar ungefär samma osv. Efter si och så många gånger blir det vana och lite tråkigt. Nästa gång man har sex med nån ny vet man inte vad som kommer att hända eller vad som förväntas, varför många söker sig till otrohet.
  • Anonym (hemliga rum)
    Tukt skrev 2023-01-28 17:25:47 följande:
    Det har jag i ärligheten svårt att tro. Fantasin är kreativitetens moder. Utan kreativitet blir saker mest statiska. Sedan kan man såklart rent fysiskt känna kåthet. Men leklustan bygger på kreativitet. 
    Fast New Dawn har en poäng i att många sjuka fantasier knappast har med kreativitet att göra. De är snarare ett tecken på något osunt och kanske en brist i att kunna vara intim.

    Jag upplever i hög grad att desto mer leksaker och yttre attribut, fantasiutlevnader osv man ägnar sig åt, kan vara tecken på avsvalnade känslor och tillräcklig attraktion.

    Under förälskelsestadiet tex när den intima relationen är som störst behövs inga leksaker eller fantasier, för att man är helt hundra procent närvarande i stunden och den andra personen. Men när relationer svalnar av behövs ofta triggers och hjälpmedel för att få lust. Likaså kan fantasier få abnorma proportioner hos människor som lever i avsaknad av intima kontakter och verklighetsförankring.

    Fantasier är inte bara något bra, de kan också vara en extrem verklighetsflykt och skapa barriärer mot riktiga upplevelser och utveckling.
  • Anonym (hemliga rum)
    New Dawn skrev 2023-01-28 16:18:59 följande:
    Självklart kan man njuta av att ha sex även om man har fantasier. Det jag reagerar på är att folk uttrycker det som att man inte bara kan vara kåt och gilla sex. Att det är onormalt att inte ha fantasier.

    Återigen kommer uttryck som anspelar på att man är mer kreativ om man har fantasier, men det är dina preferenser. Många får sina fantasier från porr och jag tycker inte det behöver ha ett skit med kreativitet att göra. Inte tycker jag det är mer kreativt med en man som vill spruta mig i ansiktet och tänder på höga klackar, bara för att det är hans fantasi. Inte heller ser jag det som något kreativt om någon vill kissa på mig, mm. Andra kanske ser det som ett tecken. på kreativitet, men jag ser inget samband. 

    Återigen, detta negativa, när du tex föreställer dig mig som robotaktig. Du tror alltså inte att man kan ha jättemycket ömhet, lekfullhet och humor bara för att man inte har några fantasier? 
    En robot har ju inga känslor, men vårat sex är jättefullt av känslor.

    Jag håller med om att allt sex inte är positivt. Har i mitt förra äktenskap haft sex utan känslor och det var väl mot slutet lite mer robotaktigt. Det hade inte hjälpt om vi försökt piffa upp sexet på något sätt, för det var känslorna som var för låga.

    Du måste förstå att man är olika. Jag tröttnar inte på sex när det är så enormt skönt som det är, och ja, sex är alltid väldigt skönt. Om det inte skulle vara det väntar vi helt enkelt. Jag tycker inte att sex är komplicerat alls. Inte på något sätt. Jag förstår att det kan vara så, men så är det inte för oss och vi har inte tröttnat alls. Vårat sexliv består av smeksex, oralsex och samlag, samt vissa inslag av anal stimulans.(som visserligen har minskat då det blir skönast om det bara är en lite stimulans) Att vi kan börja i olika rum handlar ju bara om att vi befinner oss på olika platser. 
    Vi har varit ett par i 9 år.  

    Något som verkligen skulle döda min lust är om jag hade en man med massa lustdödande fantasier, men jag förstår att det är tändande för andra. 

    Vad är det som du vill göra om du har oralsex, smeksex och samlag som grund? Vilken fantasi skulle göra sexlivet mer kreativt för dig? 

    Jag har för övrigt testat lite olika grejer, som bondage, smisk, olika leksaker mm, men det ökade inte min lust eller njutning. Tvärtom. Leksakerna samlar mest damm. 
    Vi fungerar alla så olika, något som vi ofta har svårt att förstå och acceptera. Se bara på kreativitet hur den skiljer sig mellan människor. Varför blir vissa fantastiska konstnärer när andra inte kan rita av en stol eller komma på en endaste idé? Klart de kan njuta av tillvaron ändå och känna glädje för olika saker.
    Likadant är det ju förstås med sex. Det verkar dock vara vanligt för många att tröttna på sina partners och sitt sexliv och hänge sig åt olika hjälpmedel, porr och fantasier. Det verkar vara något drag vi har i olika grad. Att inte nöja sig...att hela tiden vilja ha förändring, nytt, vilja framåt. Man ser ju det tydligt i dejtingvärlden ex hur konsumtionen av människor och ständigt nya objekt får oss att välja bort eller inte välja alls. Lite off topic dock.

    Vad jag menade med "robotaktig" var inte hur du framställt ditt sexliv eller avsaknaden av fantasier. Kanske mer din väldigt direkta och okomplicerade relation till sex, en annans kropp inkl din egen, och förmågan att så okomplicerat konstant kunna njuta av alla handlingar som du tar emot, samtidigt vara så okritiskt attraherad vid varje tillfälle, bara totalt nöjd utan behov av yttre stimulans eller s k fantasier. Och att sex alltid är skönt. För mig är sex väldigt olika skönt och ibland ganska oskönt eller flyktigt, inte obehagligt, men heller inte något himlastormande också ganska förutsägbart och något som måste ingå i en relation för att den ska kunna existera.

    Det är nog väldigt unikt. Fantasier verkar uppta mångas tankevärld, att få uppleva ditt och datt och sakna än det ena än det andra. Jag tror att vissa är mer benägna att njuta fysiskt utan att blanda in för mycket tankar och medvetande i akten medan andra kanske intellektualiserar sex och är mer sexuella mentalt. Dessa kanske är de som tröttnar lättare eftersom kropp och psyke inte riktigt samverkar?

    Har samma erfarenheter av leksaker och känner ingen större exaltering för sådana. Men jag ikläder mig gärna roller, och tänder på masker, kläder osv, däri ligger nog mina fetischer där också mycket av fantasierna äger rum.
  • Anonym (hemliga rum)
    New Dawn skrev 2023-01-28 21:16:48 följande:
    Tack för ditt inlägg och för en uppriktig inställning att förstå och accepera det jag skriver ❤️

    Jag menar absolut inte att det är fel med fantasier. Jag förstår att det är positivt för många och då är det bra. Jag kanske är mer annorlunda än jag fattar. Tanken att jag inte är så annorlunda ändå, får mig att vilja svara, för att öppna upp för ett andra sätt att få sex att blomma och fungera, så att andra (som kanske är mer som mig) kan utvecklas sexuellt. 

    (Det har iofs egentligen inte med saken att göra alls, men jag är konstnärligt lagd. Kan måla och dansa utan att ha tränat på det.)

    Jag har väldigt lätt att njuta och älskar att njuta. Om jag går ensam i skogen en höst njuter jag av lukten, av löven, av mossan, av stillheten, och glömmer tid och rum. Jag kan skjuta undan duken på bordet, grejer på bordet, och njuta av kaffe. Jag njuter av smekningar på kroppen så enormt att jag känner mig drogad. Jag vill att min man ska borsta mitt hår. Han gör det och jag njuter. Jag njuter av musik. Fylls liksom av varenda ton, osv. Samtidigt vill jag ge njutning. Detta förhållningssätt påverkar mig sexuellt och öppnar upp för total njutning. Om det inte funkar... Tex om jag är för trött, eller något annat, vill jag liksom inte göra något som inte känns helt och hållet bra. Då säger jag bara "nej vi väntar,... min kropp är inte med mig". Kan jag inte njuta fullt ut väntar jag hellre vilket gör att allt sex blir skönt. 

    Kul att du berikas av kläder och roller 😊  Jag kan förstå det delvis men för mig  kommer lusten innan jag hinner tänka, Om jag/vi skulle vilja /behöva lägga till något i vår sexliv är nog ändå kläder och liknade något som kanske skulle berika. Som det är nu dansar jag ofta för min man och han avgudar mig när jag gör det. Anledningen till att jag gör det handlar mer om njutning av musik, men att han älskar att se mig påverkar antagligen sexlivet sekundärt och just därför förstår jag dig ang det. 
    Du låter helt ljuvlig ju och inte helt olik mig;) Vilken glädje, energi och säkert väldigt smittsam hängivenhet. En njutoman i sann bemärkelse.

    Jag förstår mer hur du menar nu med att du respekterar din kropp och dina sinnen genom att bara ge dig hän sex när du vet med dig att du verkligen kommer att kunna ta till dig njutning och ge allt du har. Sen verkar du ha en otrolig öppenhet fysiskt och en förmåga att slappna av och våga lämna över dig helt för att ta emot vilket jag nog inte haft lika lätt för. Är mer av en givare än en tagare vilket kanske bygger på nån hämning i grunden eller ett behov av att ha full kontroll.

    Vore härligt att få vara så naken och inbjudande som du beskriver dig själv, särskilt för din förmåga att njuta så maximalt av det fysiska av sex. Jag har den förmågan mer i andra typer av sammanhang som de du också tar upp dans, natur, smekningar, massage, synintryck, musik konst och är också väldigt känslosam generellt. Att dansa inför andra är befriande och kan vara väldigt sexuellt laddat verkligen:) Härligt att ha en sån tacksam åskådare!
  • Anonym (hemliga rum)
    Postman skrev 2023-02-10 07:21:51 följande:

    Nu drar du långtgående slutsatser som inte stämmer. Det ena utesluter inte det andra och tvärt om. Alla har någon form av fantasi, hur det sen ger sig uttryck det varierar stort mellan människor.
    När jag läser tråden och ser hur olika du och New Dawn t ex ser på detta med fantasier tänker jag att det finns fler perspektiv på fantasier.

    För mig kan en fantasi vara en avlägsen sådan, som en dröm om att uppleva en viss sak, kanske uppnå en viss känsla vid sex, vara med vissa typer av människor, utseenden ex. Det kan också vara en fantasi som handlar om mig själv, att jag har en personlighet som jag velat agera ut vid sex. Det kan också vara svävande tankar och intryck som kommer medan jag har sex. B ilder och tankar som tränger sig in när jag njuter som mest, eller har svårt att njuta i vissa fall.
    Plötsligt kommer det en bild av någon jag attraherats av på stan, någon jag kanske tidigare varit med eller nån riktigt sexig jag sett på film eller tv. Dessa kan kan utlösa en stark njutning eller orgasm utan att det har med min faktiska partner att göra, trots att det är denne jag ligger med.

    Det kan andra gånger vara detaljerade bilder av partnerns ansiktsuttryck, rörelser, kroppsdelar som spelas upp när jag sluter mina ögon, saker jag verkligen tänder på hos denne eller något nästan förbjudet på gränsen till perverst som intensifierar kåtheten i kroppen.

    Fantasier är nog ofta just så här för mig snarare än saker jag går och planerar större projekt som ska involvera en massa yttre attribut eller tekniska utsvävningar även om det förekommer. Men det är vanligare att jag tänker att jag vill förföra någon på en viss plats, i en viss miljö, på ett visst sätt som jag kanske aldrig gjort tidigare eller skapa en viss stämning för att sex ska bli kittlande.

    Jag har alltid tagit för givet att människor jag har sex med har privata fantasier precis som jag när de sluter sina ögon. Att inte alla handlar om mig även om det ju klart är något som hade varit trevligt, men så funkar inte folks hjärnor. Vi är visuella varelser och får ständigt nya intryck som påverkar inom oss tränger sig på både med och utan vår egen vilja.

    Kanske det är detta du menar med att man inte kan styra andras fantasier?

    Att alla har några även om de inte vill erkänna dem alltid något New Dawn kanske inte vill befatta sig med eller inse eftersom hon inte funkar så själv.

    Det finns ju klart en sårande aspekt med att partners ligger och fantiserar om andra medan man har sex., men man ska nog inte blunda för att sådant förekommer, säkert oftare än man hoppas.
  • Anonym (hemliga rum)
    Tukt skrev 2023-02-11 14:38:13 följande:
    Det var lite det som jag initialt tyckte var intressant med tråden. För mig är det faktum att man inte har fantasier, i princip att säga att man inte har några tankar alls. Det kanske kan finnas, men ganska ovanligt och kanske främst hos asexuella.
    Men sedan verkar det, i alla fall tidigare i tråden, som att folk ser på fantasier på olika sätt. Någon tänker att det är sådan en gör vid onani, någon annan för att förstärka känslan vid sex, en tredje ett sätt att kanske mer eller mindre planera utlevnad. 
    Ja faktiskt..som att man vore ett blankt papper. Men ibland när jag läser här tänker jag att vissa ( får faktiskt säga män till stor del), saknar förmåga till inlevelse och inte ger tecken på att vara i kontakt med sin sinnlighet, kanske också i relationer med kvinnor. Då slår de på stort med avancerade, utsvävande fantasier. trekanter, swingersklubbar eller ägnar tankar åt ganska extrema fetischer som avskärmar dem ytterligare från det intima, fysiska och sinnliga. Man ser det också i relationer som gått på tomgång ett tag, dar slentrian tagit över, att sexlivet blir mer och mer extremt, därför att den egentliga och initiala attraktionen och kåtheten försvunnit.

    Visst kan man vilja experimentera och utforska nya terränger med sin partner men inte sällan är det ett uttryck för förlorade känslor och sinnlighet när det blir ett behov snarare än en krydda.
  • Anonym (hemliga rum)
    Tukt skrev 2023-02-11 15:23:10 följande:
    Du tror inte delvis det beror på att män är mer visuellt orienterade? I alla fall brukar det ju sägas så.
    Alltså att en kan se sin partner framför sig i olika situationer och tända på det.
    Men tänker också att det du skriver om sinnlighet... Kanske är det också därför det kraschar med sexet i många relationer. Kvinnor, rent generellt, söker det där "sinnliga". Men eftersom det kräver rätt bra förutsättningar för att uppstå, så uteblir sexet. Medan män tycker man kan ha ett sexliv trots dammtussar i hörnena, stressigt jobb och ett barn som vägrar somna.
    Nej det tror jag inte, vad gäller att män är mer visuella. Jag tolkar kvinnor mer eller minst lika visuella fast på olika sätt.

    Kvinnor verkar ha en större känslighet vad gäller utseendet och stil på mäns kläder tex, vilket brukar bli tydligt väldigt tidigt in i en relation då kvinnor direkt ska in och ändra på mäns frisyrer, val av kläder, raka av dem skägget osv, och tydligt kritiserar och visar sitt missnöje.

    Något sådant har jag aldrig upplevt hos män. De verkar mer nöjda med kvinnan som hon är och deras sexlust verkar inte påverkas av att kvinnan är osminkad, slarvigt klädd eller glömt raka sig. Och precis som du skriver i sista meningen.

    De kan i princip ha sex när som helst och hitta sin inre lust och kåthet oavsett utseende och situation, och verkar istället befriade av visuella intryck förutom de fysiska och könsliga aspekterna och de bilderna som uppstår.

    En fitta i en kuk, bröst som guppar, skinkor som dallrar, en mun som ser sugvänlig ut. Det är visuella intryck av den sexuella akten mer än personlig påverkan kan jag uppleva. Män blir liksom kåta av det visuella med sex.  Kvinnor blir kåta på mannens utseende, miljön, hans utstrålning i kombination med hans handlingar och kropp, hur han rör sig mm. Visst kan även jag som kvinna tända på porriga bilder och lite könskontakt men om inte mannen är visuellt tilltalade för övrigt så lär det inte väcka min lust till sex med honom.


  • Anonym (hemliga rum)
    Tukt skrev 2023-02-11 17:44:00 följande:
    Kan tänka mig det är problemet i många relationer. Som du beskriver...kvinnan ändrar mannen. Mannen kanske blir mer stilmässigt rätt, men samtidigt tappar han delar av sin manlighet då han blir hunsad så där... så är en tillbaks på ruta ett.
    Men i vilket fall, så med ditt resonemang så verkar du vara på linjen att på snudd de festa kan fantisera?
    Just så är det. Mannen bli lite hunsad av kvinnan som faktiskt ännu sällan blir nöjd haha. Sen till sist har han utplånat sig själv..men de flesta män tjänar faktiskt på att snygga till sig och bli mer till kvinnors smak, för att många saknar det där visuella finesstänket.

    Ja jag tror att alla fantiserar eller övermannas av fantasier eller bilder som är omöjliga att kontrollera många gånger Det är intryck som påverkar och kommer till en. Ett exempel på sådant är tex när man drömmer en erotisk dröm om en person som är ytterst olämplig och någon man aldrig ens tänt på. Ändå påverkas man. Folk fortsätter ju också attraheras av andra trots att de är i relationer. Inte konstigt då om man fantiserar ibland om dessa.
Svar på tråden Min fru har inga fantasier