Inlägg från: Anonym (Lärare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lärare)

    SKOLAN HOTAR ATT GÖRA OROSANMÄLLAN FÖR MIN SON

    Jag ställer mig väldigt skeptisk till den där skolans inställning. Det verkar vara småsaker och inte ens sammantaget så skulle det ge anledning till en orosanmälan hos en normalt funtad person. Märk väl att jag skrev "normal", om skolan anser att de känner oro för ert barn så räcker det tyvärr för en anmälan, sedan är det upp till soc att lägga ner eller inte. Att skolan hotar er ser jag som en väldigt allvarlig sak, om ni vill ta det vidare vänder man sig till kommunen/huvudmannen och sedan vidare till Skolinspektionen om man inte får gehör.

  • Anonym (Lärare)
    lisaalisa skrev 2023-02-01 00:51:57 följande:
    Har jag skrivit att jag tycker det är ok? Det händer första gången och jag har pratat med sonen hemma efteråt och förklarat att det är INTE ok.  Men eftersom skolan själv berättar inte sådana reglar för barnen kan de inte heller anklaga dem. Barn kan inte veta allt i livet. 
    Det är er skyldighet som föräldrar att informera er son om att det är olagligt att bära kniv på allmän plats, skolan ska inte behöva informera lågstadiebarn om det.
  • Anonym (Lärare)
    Räkan77 skrev 2023-02-01 21:06:15 följande:
    Har TS sagt något annat? Om hon visste att sonen planerat att ta med kniven så skulle hon ha informerat om det, men nu hade hon inte en tanke på att det skulle kunna hända. Går ju inte att informera om allt i rätt tid.

    Det TS reagerat mot är att skolan hotar med att göra en orosanmälan om sonen bryter mot någon regel en gång till. Det är ett väldigt märkligt agerande från skolan då orosanmälan inte ska användas som hot för att få en elev att följa reglerna. Det är inte ett straff för varken elever eller föräldrar att bli kontaktad av socialtjänsten. 
    Ja ts tyckte ju att skolan skulle ha informerat barnen om att inte ta med kniv till skolan. Ett litet barn kanske inte ska ha kniv alls från första början men då måste man lära dem hantera den också.
Svar på tråden SKOLAN HOTAR ATT GÖRA OROSANMÄLLAN FÖR MIN SON