• Fjäril kär

    Kommunicera förväntningar på Alla Hjärtans dag

    Bästa sättet att slippa bli besviken oavsett högtid är att prata klarspråk och verkligen prata ihop sig om hur man ska fira olika saker. Då är chansen större att faktiskt bli uppvaktad och man inser också att möjligheten finns att det inte blir som man tänkt.

    Det är heller inget fel att faktiskt bestämma tillsammans vad man ska göra på speciella dagar. Kommunikation är A och O i en relation, man måste kunna förmedla vad man vill och hur man vill ha det.

    Jag känner att det gått en vansinnig inflation i att precis allt måste utgå ifrån att man blir hemligt överraskad på alla högtider. Vansinne. 

  • Fjäril kär
    Anonym (Lenore) skrev 2023-02-01 16:07:25 följande:

    Tror att ett problem jag har med att kommunicera detta är att jag lite halvt skäms för att jag bryr mig om denna högtid.


    Kanske då byta fokus så att du kommunicerar kring samtliga högtider. Fråga rent neutralt om det finns några särskilda traditioner i hans familj kring olika högtider, hur dom brukar fira och hur dom tänker kring paket, uppvaktning osv... På så sätt får du ju veta om dina önskningar är rimliga och du kan förmedla hur du tänker och tycker och vad som du anser viktigt. 
    Ta upp det till en neutral fråga helt enkelt.
Svar på tråden Kommunicera förväntningar på Alla Hjärtans dag