Inlägg från: Anonym (Blir bitterhet från förra året) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Blir bitterhet från förra året)

    Kommunicera förväntningar på Alla Hjärtans dag

    Vad gäller alla hjärtans dag, där mannen förväntas uppvakta kvinnan så kommer man ofta utveckla en slags bitterhet över den dagen, då motsvarande dag för män, 1 månad senare ofta ignoreras/glöms.

    Det bär man sedan med sig inför alla hjärtans dag nästa år och man nöjer sig med att ge en chokladask från ica eller ett par rosor. För varför anstränga sig mer än minimalt när hon ignorerar motsvarande dag för män? Man blir lite bitter och den där oinspirerade chokladasken är mer än ingenting som man själv .

    Så det blir samma år för år, firad alla hjärtans dag och sedan missad 1 månad efter alla hjärtans dag firande. Man blir lite bitter av det.

  • Anonym (Blir bitterhet från förra året)
    Limajo skrev 2023-02-01 13:43:09 följande:
    För det är viktigt för män att bli firade på Pi-dagen? 
    Steak and bj-dagen givetvis.
  • Anonym (Blir bitterhet från förra året)
    Anonym (Rosie) skrev 2023-02-01 15:24:56 följande:
    Har aldrig hört att enbart kvinnor ska firas på alla hjärtans och män en månad senare. Och jag som firat min man på den 14:e februari, som en idiot! 

    Det enda jag har hört talas om med olika dagar är i Japan med alla hjärtans och "white day" när kvinnor ger män choklad 14/2 och 14/3 får de något tillbaka från dessa män. Var någonstans tänker du att traditionen du pratar om skulle vara aktuell?
    Att du låtsas att inte ens veta om steak and bj-day är rätt typiskt. 
  • Anonym (Blir bitterhet från förra året)

    Så länge min fru inte tar steak and bj-dagen på allvar får hon hålla till godo med en hjärtformad chokladask från ICA på alla hjärtans.

    Tycker alla män borde hålla sig till chokladask och blomsterbukett från bensinmack tills det här infrias i era relationer och äktenskap.

    Nej vi skall inte behöva påminna eller nöja oss med varmkorv och HJ eller andra "lustigheter" de försöker skoja bort dagen med.

  • Anonym (Blir bitterhet från förra året)
    Mimosa86 skrev 2023-02-02 17:02:21 följande:
    Ska man inte kunna räkna med att ens partner lägger ner lite ansträngning och engagemang några få högtidsdagar per år för att glädja sin partner?

    Ska hon ens behöva tala om att en panikinköpt chokladask på Ica i julklapp inte vittnar om prioritet från hans sida?
    En panikinköpt chokladask kanske inte är panik eller låg prioritet egentligen, utan en markering att visst vill jag ge dig något för jag älskar dig och det är alla hjärtans dag, men anstränger du dig inte för mig, är det såhär mycket jag tänker anstränga mig för dig. 

    Det kan också bli en slags halvt humoristisk/halvt bitter tävling i att ge varandra kassa presenter om man vart gifta länge. Som hj och varmkorv på steak and bj. Liksom urvattna den dagen demonstrativt.

    Eller köpa diskborstar (givetvis något fint också utöver det) som julklapp. 
  • Anonym (Blir bitterhet från förra året)

    Varför är det alltid kvinnans uppfattning om romantik och uppvaktning som räknas på alla hjärtans dag?

    Att beklaga sig över han bjöd inte ut henne på dyr restaurang leder till att hon får sympati och att mannen anses dålig.

    Men att mannen beklagar sig över att hon inte klädde sig sexigt och gav honom oralsex utan krav på motprestation...leder även det till att mannen anses dålig.

    Män kan liksom inte vinna här,  det är kvinnans dag inte bägges, det är därför steak and bj day blir så viktig. 

Svar på tråden Kommunicera förväntningar på Alla Hjärtans dag