• annabellelee

    Vänta ut eller avsluta relation med silent treatment

    Jag var i en liknande relation. Inte så extrem, för vi bodde ju ihop, så vi var ju tvungna att mötas förr eller senare, men där han blev tyst och vägrade reda ut konflikten, bara gick sin väg.

    Jag upplevde de som extremt jobbigt, för det låg och gnagde på mig. Jag ville ju bara reda ut och diskutera så att vi kunde komma vidare, men han vägrade, så konflikten blev längre än den behövt bli. Jag upplevde det som otroligt sårande, som ett avståndstagande från MIG snarare än vår konflikt.

    Jag tror att det från hans sida bara det bottnade i ovilja att diskutera jobbiga saker, inget manipulativt, men det blev ändå ett maktmedel för honom. Eftersom jag ville lösa konflikten och prata, och han inte brydde sig, blev det jag som kom krypande och tiggde och bad och grät om att få prata. Till slut blev det jag som sa förlåt för att jag inte orkade med det mer.

    Jag var ganska ung. Idag hade jag inte accepterat sådant beteende. Istället för att gå och fundera på om han vill att det är slut nu, fundera på vad DU vill. Får förhållandet dig att må bra? Gör det dig starkare och gladare?  

Svar på tråden Vänta ut eller avsluta relation med silent treatment