Inlägg från: sodmaj |Visa alla inlägg
  • sodmaj

    Gravid men sambo studerar

    Hej, 
    jag fick nyss reda på att jag är gravid. Graviditeten kom plötsligt och som en chock och är inte alls planerad eller rätt i tiden. Jag har tidigare genomgått två aborter inom loppet av 4-5 år och har alltid sagt att om Jag blir gravid kommer jag ej göra en till abort. Delvis för att jag har tyckt de två första har varit fruktansvärt jobbiga men även för att jag drömmer om att bli mamma och tar inte en graviditet för givet. 


    Alltså känner jag att jag vill behålla detta barn då jag inte vill genomgå en till abort och för att det är första gången jag kan visualisera mig en liten bebis?

    Min partner är dock inte lika övertygad utan känner att allt han har jobbat (studier) för förstörs då han anser att han ej kan plugga klart. Han ska vara klar nu i maj 2023 men om han skulle behöva plugga ett extra år så är han klar maj 2024. Jag enligt mina egna beräkningar har bf i början av oktober 2023 vilket innebär att han senast är färdig med studierna när barnet är ca 7 månader (OM han behöver studera ett extra år). Därför kan jag ej se ?argumentet? att allt hans arbete förstörs om vi fullföljer denna graviditet. 


    Jag tänker att jag tar mammaledighet så länge barnet ej kan gå på dagis. Jag har jobb så får alltså föräldrarlön samt föräldrapenning och barnbidrag. Så jag förstår ej hur vi ej ska klara oss ekonomiskt. Idag delar vi på alla kostnader  så och klarar vi oss nu så anser jag att vi klarar oss då med.


    Allt materiellt så som vagn, bilstol osv kan vi få så där behövs det inte läggas pengar på heller. 

    Jag hade bara önskat att få lite tips och råd, har någon varit/är i samma situation som kan berätta hur allt gick till för dig/er?

    Är bara rädd att få genomgå denna graviditet själv.

    Värt att tillägga är att vi vill ha barn i framtiden så barn är inte en gråzon hos oss. 

     Allt gott!

  • Svar på tråden Gravid men sambo studerar
  • sodmaj

    Nej exakt det jag ej kan förstå heller. Förmodligen kommer han behöva studera ett extra år alltså till maj -24. Men jag har förklarat att han forfarande kan studera klart även om det är så att han skulle behöva studera ett extra år, barnet skulle vara 7 månader vid det tillfället alltså hade jag forfarande varit mammaledig. 

  • sodmaj

    Svar till @fjanten han studerar till något med som ger honom en extremt bra framtid och förutsättningar efter avslutade studier. Vi bor i en bostadsrätt på 60kvm. Vi har alla förutsättningar förutom då att han just nu saknar jobb pga studier på heltid. 

  • sodmaj
    Anonym (Förvirrad) skrev 2023-02-02 10:34:37 följande:
    Varför då "förmodligen"? Han är ju redan klar med sina studier om bara några få månader? Varför skulle han behöva ta ett helt år till om du inte föder barn förrän till hösten?? Vem säger det (han?) och varför då?
    Han anser att han kanske ej klarar denna termin och måste då läsa upp det tills nästa år
  • sodmaj
    Anonym (Förvirrad) skrev 2023-02-02 10:43:09 följande:
    Varför då?? Det är du som är gravid, inte särskilt långt gången förmodligen och när han är klar har magen just börjat växa. HUR skulle det påverka hans studier? Han är ju löjlig! Vilken dålig bortförklaring!
    Alltså ej klarar denna termin pga svåra tentor. Men ja jag förstår ej hur något ska påverka hans studier oavsett om han behöver läsa ett extra år
Svar på tråden Gravid men sambo studerar