Inlägg från: Anonym (Slummergumman) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Slummergumman)

    Hur många av er sov INTE ihop varje natt när ni blev ihop? Hur ofta är normalt??

    Jag och killen har varit ihop några månader. Jag är 33, han 42. Vi har kul ihop och han säger att han känner starkt för mig. 

    Problemet är att jag önskar vi kunde sova ihop oftare. Såklart man behöver egentid, hobbies, kompisar etc. Men tycker det vore trevligt om jag eller han kom förbi efteråt bara för att sova ihop/äta frukost och sedan gå åt varsitt håll och göra varsin grej.

    T.ex idag åkte han hem från mig vid lunchtid och ville ha en kväll för sig själv men sa att vi får planera något snart. Han var kärleksfull som vanligt och jag vet att han har haft en stressig vecka så var inga konstigheter egentligen men att han väljer att sova ensam skaver lite.

    Vi sover i snitt ihop 3-4 ggr/vecka . Han hämtar ofta initativ till att ses och vi messar ofta när vi inte är tillsammans. Nu jobbar vi oregelbundna tider så går inte att sova varje dag, men idag är han ledig så det hade ju gått.

    Vill inte göra en höna av en fjäder, vill ju inte att han ska känna sig kvävd, men önskar väl mest skriva av mig få lite perspektiv på saken.  När jag är kär vill jag sova ihop varje natt även om vi inte bor ihop och trodde alla var så?

  • Svar på tråden Hur många av er sov INTE ihop varje natt när ni blev ihop? Hur ofta är normalt??
  • Anonym (Slummergumman)
    Anonym (Meja) skrev 2023-02-04 21:18:45 följande:

    Vi blev tillsammans när vi va 22 och 23 år. Innan Vi flyttade ihop sov vi ihop 3-4 nätter i veckan, bodde dock 6 mil från varandra så va nog en bidragen orsak till att de inte va varje natt. 


    Vi bor ca 45 min ifrån så det är lite närmare. Men skönt att läsa sådant här när det känns som att normen på Fl är sova ihop sen dag ett och skaffa barn inom ett år :p
  • Anonym (Slummergumman)

    Möjligen är jag van vid en med en annan dynamik. Mitt ex ville sova ihop varje natt och det blev intensivt så jag försöker lista ut vad "normalt" är. Min förra relation var killen för besatt av mig och jag vill verkligen inte bli den personen som är så men kan hända att jag saknar honom så mycket när jag ska sova och gjort "mitt" hela dagen.

    Vi hörs varje dag och messar alltid god natt och han intitierar ofta och "kollar läget" med mig även de dagar vi inte ses,  så det känns ju inte som nåt man gör med folk man inte är kär i.

  • Anonym (Slummergumman)
    Anonym (E) skrev 2023-02-05 15:12:56 följande:

    Vad är problemet med att sakna honom ibland?


    Oron/vetskapen att han saknar mig mindre och därmed har ett litet övertag.
  • Anonym (Slummergumman)
    Anonym ((Josef)) skrev 2023-02-05 16:18:29 följande:
    hur många förhållanden har du haft och när gjorde du slut senast?
    Jag har haft ett långt förhållande som varade i 5 år. Den killen lät sitt liv kretsa lite väl mycket kring mig och vi växte ifrån. Vi gjorde slut några månader innan jag träffade min nuvarande.

    Har flyttat runt mycket innan dess och inte haft längre förhållanden än kanske nåt halvår. 
    Anonym (E) skrev 2023-02-05 15:12:56 följande:

    Vad är problemet med att sakna honom ibland?


    Oron/vetskapen att han saknar mig mindre och därmed har ett litet övertag.
  • Anonym (Slummergumman)

    E: Han säger det ibland när vi inte setts på några dagar att han "saknar/längtar" efter mig. Jag har vänner samt en tidskrävande hobby så såklart jag behöver egentid. Skillnaden är att jag vill ses och sova ihop efter att vi gjort våra respektive grejer i en hel dag medan han verkar tycka det är lugnt att det går 2-3 dagar mellan. 

    Jag vill ses oftare och om man ibland hade lagt till att sova ihop 1-2 ggr/ vecka extra så hade det gjort jättestor skillnad och på natten kan man ju ändå inte vara produktiv med hobbies eller träffa vänner så blir ju inget avkall på sådant.

  • Anonym (Slummergumman)

    Vallista: barnfrågan har vi diskuterat. Han har en son på 3 år som jag hunnit träffa några gånger och han kan absolut tänka sig fler barn. Han sa även att han "förväntar" sig att jag kommer vilja ha barn om ett par år pga min ålder när jag frågade om det. 

  • Anonym (Slummergumman)
    Svw skrev 2023-02-05 17:20:35 följande:

    Om han kommer hem runt midnatt vill du åka dit för att sova? Det är ju besvärligt när man har olika behov av att ses. Kan ni inte ses varannan dag istället för att låta det gå 2-3 dagar och sen ses flera i stöten? Ni har setts några månader - hur många är det? Ibland växer det ju fram och tillslut så är man sambos utan att man vet hur det gick till. Men i början vill man ju sällan visa upp alla sina sidor, dvs man har större behov av egen tid. Även på natten. Och att vänja sig att sova bredvid någons alla ljud och rörelser på natten? 


    Vi i har setts i ca 11 månader men fram tills nyligen var det långdistans (jag jobbade temporärt på en annan ort och har nu flyttat tillbaka). Så då sågs vi kanske 2-3 gånger i månaden. Så vi har bra bott i samma stad ca 1 månad. Så det har varit lite olika, men i snitt har upplägget varit så här hittills.

    Har hänt några gånger att han kommit från jobbet kring midnatt och kommit och sovit över hos mig och det har varit mysigt även om jag har förståelse att det kanske inte är smidigt varje gång.
  • Anonym (Slummergumman)
    Venenum skrev 2023-02-05 17:27:13 följande:

    Fördelen med att inte bo ihop är just att en kan gå hem till sitt och fokusera på sig själv. Jag hade inte velat att en pojkvän sov över här varje natt. Då hade han gått från pojkvän till sambo. 


    Ja att dela hushåll är ju ett steg längre och innebär mer än att sova ihop. Samboskap är lite för tidigt för oss i det här skedet.
  • Anonym (Slummergumman)
    Anonym (nej) skrev 2023-02-05 17:55:10 följande:

    men du har väl skrivit fler trådar om denna kille?

    låter som ni två inte är på samma nivå.

    Jag är som du och föredrar också att ses väldigt ofta när jag just träffat nån. Jag menar, det ska vara på samma nivå tycker jag. Han är dessutom äldre och har barn, ni kommer nog aldrig vara på samma nivå, du har mkt tid att ge inte han.

    Sedan kanske hans beteende är helt normalt, men är det det du vill ha?


    Jag har inte skrivit några fler trådar men antar det här är ren rätt vanlig situation. Alltså han har ju successivt fått mer tid för mig sedan jag träffat hans son och familj så jag hoppas ju såklart att saker och ting kommer bli bättre. I min förra relation var killen ohälsosamt besatt av mig så jag blir orolig pga att min förra relation är min enda seriösa hittills.
  • Anonym (Slummergumman)

    Josef: att ta upp ifall han är "klar" med barn eller inte är ju inte samma sak som att faktiskt planera barn eller flytta ihop. 

    Elsa: att det går 3 dagar är ovanligt, men när det gjort det har det varit kanske att man skiljts åt på söndagen nångång och sedan setts nästa gång på onsdag igen när barnets mamma tar över. (Han har måndag-ons med sonen). 

    Jag önskar vi kunde ses mer utspritt och inte intensivt onsdag till lördag/söndag och sedan knappt något till nästa onsdag. 

  • Anonym (Slummergumman)

    Tack för svaren och perspektiven :) jag hade inga planer på att kritisera honom för upplägget men förstår situationen bättre nu. Kan såklart förstå att man kan behöva ladda batterierna t.ex dagen innan man ska ha barnet i några dagar.

    Hade ibland önskat att jag kunde vara med lite oftare när sonen är med eftersom det är ju en del av hans liv och man vill ju bli inkluderad där med. Har vid ett par tillfällen varit med på middag med sonen och hans farmor/farfar så förhoppningsvis kommer den biten lösa sig. Vill att allt ska kännas bra för honom samtidigt som man är orolig för hur saker ska bli när man träffar någon med barn sen innan (inte gjort det tidigare).

  • Anonym (Slummergumman)

    Jag "kräver" ingenting och därmed heller inte att han skulle lämna sin treåring ensam, var skrev jag det?

    Däremot vore det trevligt om han oftare bjöd in mig till att sova över när han han är sonen. Det har hänt några gånger (utan att jag frågat bör nämas) och det har funkat bra.

    Om relationen ska ha en framtid och utveckling behöver det ju börja hända eller åtminstone diskuteras då en relation oftast innebär att man involverar varandra i varandras liv vilket är svårt när man bara har sms-kontakt halva veckan. Sedan att han kanske inte alltid orkar umgås förstår jag, men att regelbundet bara ses en halv vecka känns ju heller inte helt hållbart. 


    Anonym (???) skrev 2023-02-06 08:34:45 följande:
    Han har barnet sön-till ons VARJE vecka och sover sen ihop med TS 3 av 4 dagar resten av veckan. TS kräver med andra ord att han antingen ska lämna barnet ensam för att sova med henne eller bjuda in henne att sova hos dem när barnet är där...
  • Anonym (Slummergumman)

    Li: jag tog upp frågan om barn tidigt. Sa att jag ville ha barn framöver och han sa att han kunde absolut tänka sig fler, han har ju bara ett själv. Så då får jag lita på att han inte bara är ute efter att vara casual

  • Anonym (Slummergumman)
    Anonym (Li) skrev 2023-02-06 16:32:25 följande:
    Ja, då kanske det är så då. Men kan ju även vara att han vill ta det lugnt och inte rusa in i saker. Han har ändå en 3-åring vilket är fullt tillräckligt vissa dagar, 3-åringar är skitjobbiga. Och då kanske han inte alltid vill ha dig där varje kväll när han försökt natta i 3 timmar, bråkat om maten och försökt borsta tänderna på något som kan liknas vid en katt i en torktumlare utan bara ta en dusch och glo på en serie. Och de dagar han inte har barnet så kanske han vill göra något enbart för sig själv. Tror du får ta i beaktande att detta kanske kommer att gälla även om ni skulle vara sambos, att han behöver lite space och få göra något annat vissa dagar utan att du blir sur.
    Ja absolut :) jag har blivit mer förstående för saker och ting med tiden, även om det nog är mycket jag inte förstår ännu.

    Jag är också introvert och i behov av egentid, har flera hobbies som jag vill utöva. Tror samboskap framöver hade gjort saker enklare i och med att den andre är "där" utan att man för den skull måste umgås plus att man får sova tillsammans.
  • Anonym (Slummergumman)
    Anonym (Elsa) skrev 2023-02-06 17:47:08 följande:
    Du skriver att ni har varit ihop några månader, hur många månader är det? Tänker bara att inte alla vill inkludera sitt barn så tidigt och intensivt i en relativt ny relation.
    Svårt att räkna då vi sågs på distans i några månader men ca 10 mån hr vi hängt ihop, sågs kanske 2-3 ggr/mån fram tills för en månad sedan. Så ja, det kanske är normal takt? 
Svar på tråden Hur många av er sov INTE ihop varje natt när ni blev ihop? Hur ofta är normalt??