Inlägg från: Ettanvandarnamn123 |Visa alla inlägg
  • Ettanvandarnamn123

    BF Oktober 2023

    Hej! Hoppar in här! BF 12/10. 


    Nästa besök till barnmorska är inte förrän om 6 veckor. Finns det något sätt att hålla kolla på att det fortfarande finns något i magen? Temp? Tester? 

    Försöker att inte hoppas på för mycket då mycket kan hända, men dagdrömmer om hur jag ska berätta för familjen! En vän vet redan, då vi båda har försökt samtidigt. Men annars vill jag nog vänta så länge det går, kommer nog berätta för folk när man ses. 


     

  • Ettanvandarnamn123

    Någon här som ska göra KUB/NIPT? Eller någon som inte ska göra det? Varför/varför inte?

    Jag är för ung i vår region för att få det gratis, så blir antingen NIPT eller inget. Velar lite fram och tillbaka från: det blir vad det blir, samtidigt som jag såklart vill veta att bebisen mår bra och inte har trisomi 18 tex. (Har en bekant som fick en bebis med trisomi 18 och var inte alls förberedd på det).

  • Ettanvandarnamn123
    Fyran4 skrev 2023-02-12 08:19:47 följande:
    Stort grattis och välkommen :)

     Jag tror inte du behöver vara orolig. Detta är min fjärde graviditet och en av mina graviditeter så mådde jag superbra, kände mig inte gravid förens magen blev stor. Två graviditeter har jag haft massa symtom och mått jättedålig. Det blev tre friska barn. Denna graviditet mår jag med dåligt och nytt för denna graviditet är stora och ömma bröst, det har jag inte haft tidigare.

    Du som är så erfaren, har du några tips på hur man kan dämpa oroskänslan? Jag är jätteglad över att jag plussade, men vet att det är vanligt med missfall och speciellt innan v12. Så jag växlar mellan att vara glad till att vara orolig för att det inte står rätt till. 


    Vi har beslutat oss för NIPT men det är ju långt kvar tills dess (vi kommer köra på TUL och NIPT, så det är inte förrän efter v.12). Ska man bara tänka att allt är som det ska så länge det inte kommer en jätteblödning?

    Har hört historier om bekantas bekanta där det gått dåligt för, vet ju att det gått bra för alla runt omkring mig och att det går bra i de flesta fall. Jag vill inte spendera graviditeten med att oroa mig, jag vill ju njuta och fokusera på framtiden med bebisen.

  • Ettanvandarnamn123
    Anonym (Nt) skrev 2023-02-13 06:08:56 följande:

     


    oj, råkade posta i fel tråd :( hur tar man bort inlägg?


    Grattis! Känns som att du borde vara med här också :) 
  • Ettanvandarnamn123

    Nu har illamåendet kommit till mig! Riktigt svårt att vara på kontoret? blir nog att jobba hemifrån så mycket det går. 


    Läsk och småäta fungerade lite, men känner mig väldigt obekväm.

    Hur går det för er andra?

  • Ettanvandarnamn123
    Fyran4 skrev 2023-02-14 17:59:23 följande:

    Ettanvandarnamn123  Vilken vecka är du i?

    jag har fortfarande samma symtom. Är trött, illamående och spyr på morgonen främst av att borsta tänderna. Utöver det tillkom yrsel idag. 


    Vecka 6. Hahaha j jag har problem med tandborstning och kan klökas utan att vara gravid. Men i morse var det extreeemt! Då höll jag verkligen på att spy av tandborstningen.
Svar på tråden BF Oktober 2023