Inlägg från: Anonym (Pappelina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Pappelina)

    Vill separera,men borde jag vänta?

    Hur är han som pappa? 

  • Anonym (Pappelina)
    Anonym (Lämna) skrev 2023-02-06 11:21:53 följande:
    De goda egenskaperna du beskriver är ju ändå bra och kan vittna om att det kanske finns en bra man därunder. Men kontrollbehovet och aggressionerna MÅSTE han ta tag i genom egen terapi.

    Jag skulle ge ett ultimatum, antingen ta tag i problemen via både familjeterapi och egen terapi annars lämnar du. Och har du redan haft det så här i över ett år är det ju inget att vänta på. Han kan ju inte heller vara nöjd i relationen? 

    Sen är det avgörande att han själv ser att han har problem, annars kommer ingen terapi i världen att fungera.
    De goda egenskaperna är ju saker som gagnar honom själv, roliga saker, få uppskattning för att ge presenter och osjälviskt sex. Det står inget om att lösa konflikter och ta sin del av hushållet till exempel. 
  • Anonym (Pappelina)

    Omtänksam kan man verka vara utan att det kostar då mycket heller. Lite fotmassage nån gång eller att koka te. Detta är inte dåliga saker, men det finns människor som är så bra på att göra omtänksamma saker som inte kostar dem så mycket att det tar tid att upptäcka vilka de verkligen är. 

  • Anonym (Pappelina)
    Anonym (Lämna) skrev 2023-02-06 12:01:35 följande:
    Ja, jag kanske förväxlar omtänksamhet med omsorg. Att ha omsorg om någon betyder för mig att genuint bry sig om och vilja att den den andre mår bra.
    De är väldigt lätta att förväxla. Särskilt som de som bryr sig på riktigt om en människa ofta visar omsorg genom omtänksamma handlingar. 
Svar på tråden Vill separera,men borde jag vänta?