• Anonym (Jz)

    Vill separera,men borde jag vänta?

    Sex är ingen rättighet men är ganska grundläggande i en relation. Man kan inte bara inte vilja sex och förvänta sig att saker ska rulla på som vanligt. Så en del av problemet kanske ligger hos dig, om du inte är villig att anstränga dig att komma tillbaka på banan med sexet. That being said, aggresion och förolämpningar är aldrig acceptabla. Samtidigt så har ni ett litet barn, och du nämner bra egenskaper hos din partner, det låter inte helt förstörd enligt mig. Ni har hamnat i en ond spiral av besvikelse och attack/försvar och har börjat avsky varandra. Parterapi är en jättebra ide.

    Gör det klart för din man att ni kommer separera om ni inte går i terapi. Nu har du visst frågat honom om det, men du har kanske inte gjort helt tydligt hur illa det är.

  • Anonym (Jz)
    Anonym (Voofie) skrev 2023-02-06 16:38:07 följande:

    Man kan fråga sig varför sexlusten försvinner.Om man blir ständigt förminskad,får aggression riktad mot sig?då blir man inte attraherad.


    Problemet är att min sambo inte inser allvaret i hur jag känner även om jag försökt säga det på olika sätt.Känns som att han  kommer endast förstå när vi sitter i varsin bostad.


     


    Jag har varit lite som din sambo innan separation, utan aggresion. Men vi hamnade i ond cirkel. Absolut, ju mer ni bråkar desto mindre sexlust har du, det är förståeligt. Samtidigt, ju mer han blir nobbad desto mer bitter blir han. Sen när man kommer ur den onda cirklet ser man vad man kunde ha gjort annorlunda, men det är svårt att bryta ett etablerat mönster när man är väl inne i det. Han känner säkert också att du inte lyssnar.

    Inte heller är varsin bostad en hemsk lösning. Men parterapi är mindre drastisk. Säg orden terapi eller flytta isär och låt honom tänka på det. Det är lätt för honom att avfärda terapi om det inte blir tydliga konsekvenser.

    Jag vet naturligtvis ingenting om eran reation men utifrån du skriver skulle jag säga att det är värt det. Lycka till, verkligen.


Svar på tråden Vill separera,men borde jag vänta?