Inlägg från: Embla twopointoh |Visa alla inlägg
  • Embla twopointoh

    Tips ang. förlovningsringar/vigselringar

    Solrosfrö27 skrev 2023-02-15 19:26:20 följande:
    Tips ang. förlovningsringar/vigselringar

    Har ni vigselringen längst ut eller längst in?

    Vilken slags stil har ni?/ vill ni ha?

    Jag tycker bäst om solitärtingar och alliansringar. Vilket tycker ni blir finast att ha som förlovningsring och vilket som vigselring?

    För övrigt tycker jag bäst om guld och klassisk stil. 


    💕


    Mina ringar sitter i den ordning jag fick den, alltså förlovningsringen längst in och sedan vigselringen. Förlovningsringen är en slät guldring (fast med visst mönster i) och vigselringen en egendesignad (i samråd med guldsmeden) med stenar. De är ganska klassiska, och stenarna inte så utstickande (jag avskyr stora stenar som bara är i vägen).

    Om man vill köra den amerikanska varianten med solitärring som förlovningsring och en slät som vigselring, eller den mer svenska traditionen att utbyta släta ringar vid förlovningen och att kvinnan får en extra vid vigseln, det är väl upp till var och en. Men, jag föredrar personligen vår svenska tradition.
  • Embla twopointoh
    Solrosfrö27 skrev 2023-02-16 17:17:36 följande:

    Hur gör man då vil själva frieriet? Så att man inte kommer med en ring som partnern inte alls tycker är fin. Ger ledtrådar innan vilken ring man vill ha eller? haha


    Man behöver inte göra som i amerikanska filmer och gå ned på knä samtidigt som man öppnar asken med ringen ... Det går utmärkt att fria utan ring och att man sedan väljer ring(-ar) tillsammans.
  • Embla twopointoh
    Cereal Killer skrev 2023-02-17 20:32:01 följande:
    Giftermålsbalken (1734), kap 1 paragraf 2 och 3. Tror jag :-/
    Att något förekom för flera hundra år sedan är inte samma sak som att det är en svensk tradition. Även om man skulle kunna argumentera för att det var en tradition, har den varit ur bruk såpass länge att det inte längre är en tradition.
Svar på tråden Tips ang. förlovningsringar/vigselringar