Inlägg från: Anonym (Biobonus) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Biobonus)

    Jag vill inte resa utomlands gravid så nu åker dom utan mig…

    Får du ens flyga i v 31-32? Många flygbolag tillåter inte att man flyger de två sista månaderna i graviditeten.

    oavsett om du sagt att de ska åka ändå så tycker jag att du ska säga att du ångrat dig. Att du vill att ni skjuter upp resan. Han visste att det här kunde hända, det var ju därför ni skaffade avbokningsskydd. Och att han inte skyller på dig när han meddelar barnen.
  • Anonym (Biobonus)
    Anonym (Så ledsen) skrev 2023-02-19 13:53:17 följande:

    Tack!! 


    Vi skulle till Grekland, 17e juni. Han och barnets mamma vill inte att man åker på skoltid. Dom är väldigt noga med det så tidigast vi kan åka är andra veckan sommarlovet då som vi bokat. 


    Jag tror inte det skulle va superlätt men ändå bättre än gravid. Egentligen tycker jag väl det bästa är om dom bara åker nu men hade önskat att han tog lite större ekonomiskt ansvar för resan då. Men problemet är ju dels att vi har delad ekonomi och då skulle han behöva plocka ut massa pengar från spar och vill inte sätta han i den sitsen heller.. nä vet inte ärligt talat Jag är väl bara ledsen för att det blev som det blev. Men överreagerar säkert pga gravidhormoner


    Eas-peasy att resa med barn som inte kan gå ännu! Deras biljett kostar inget, kanske ammar du fortfarande, barnmat/välling får man ta med, barnsäng etc finns på plats. De sover i vagnen när man går ut och är supernöjda med att vara med sina föräldrar och syskon, oavsett om det är hemma eller Grekland. Go for it!
  • Anonym (Biobonus)

    En möjlighet är ju att ni gör en enklare, och billigare, resa inom Sverige den 17 juni, och sparar merparten av pengarna till året efter. Då kan ni spara ihop resten till dess och hela familjen kan följa med på en utlandssemeste. Samtidigt får barnen göra en rolig resa redan nu i sommar och slipper bli besvikNa.

  • Anonym (Biobonus)
    Anonym (Så ledsen) skrev 2023-02-19 18:22:03 följande:
    Men enda alternativet som gör honom nöjd är att barnen ska komma till Grekland just denna sommar.. jag har redan föreslagit att vi kan åka till något kul ställe i Sverige i sommar..
    och vad säger att det enda alternativet som gör honom nöjd är vad som gäller. Ett alternativ/en kompromiss som gör er alla glada känns som ett bättre alternativ 
  • Anonym (Biobonus)

    Steg-för-steg-råd

    1. avboka resan med hjälp av avbokningsskyddet

    2. se till att lägga undan din del av pengarna
    (50%?, ändå sjysst av dig att sponsra ett av hans barn)


    3. pappan bokar en billigare resa för sig själv och barnen, för 25 000 får man en mycket trevlig semestervecka. Barnen tycker säkerligen att det är lyxigt nog med sol, pool och hav!

    4. håll tummarna för att inget händer under tiden han är bortrest (skriver det bara för att det är FL, du har väl ingen riskgraviditet?)

    5. res hela familjen nästa sommar! Om maken hunnit spara ihop till din andel tills dess. Din andel står ju på sparkontot och förräntar sig.

Svar på tråden Jag vill inte resa utomlands gravid så nu åker dom utan mig…