Inlägg från: MammaTillFyraHoppasJag |Visa alla inlägg
  • MammaTillFyraHoppasJag

    Jag vill inte resa utomlands gravid så nu åker dom utan mig…

    Hej!
    Jag kan bara tala utifrån mig själv. Jag hade blivit väldigt besviken på min sambo om han inte hade ombokat redan, för antingen kan hela familjen åka med eller så ombokar man. Men samtidigt förstår jag din sambo att han är varannan vecka förälder med all skit det innebär, man vill glädja barnen? Var ni båda helt överens om att ni skulle omboka om du blev gravid (när ni köpte resan)? Svårt läge. Jag hade heller aldrig åkt på semester efter vecka 27-28, har själv drabbats av gravidsjukdom i v.28 där jag nästan avled, det var på håret? Det låter som den springande punkten för dig är att du känt dig pressad att låta han åka med barnen, för att inte bli the bad guy . och att du dessutom får betala halva kalaset, medan hans pappa nu får en gratis resa. Mitt bästa råd är att väga fördelar och nackdelar mot varandra med att ta denna fighten.
    vilka är fördelarna? Vilka är nackdelarna?
    Hur resonerar din sambo i denna konflikten tror du?

    som sagt kan jag bara tala utifrån mig själv: jag hade lagt på största kärleksfulla leendet och sagt ?självklart ska ni åka älskling, kul att du och barnen och din pappa får en oförglömlig tid tillsammans, det är ni värda allihop? för att:

    - inte riskera ett relation
    - inte riskera att han inte vill ha barn med dig igen (tänk om du får sent missfall tex)
    - inte va den ?elaka styvmodern?
    - få fett med pluspoäng i anhörigas ögon
    - ge er relation en osjälvisk push i mer kärleksfull riktning 

    MEN jag jag har råd att göra så, du kanske inte har de ekonomiska möjligheterna. 


    du har dina svar inom ditt hjärta, lyssna inåt! 💗
    lycka till!

  • MammaTillFyraHoppasJag

    Förstår att du är besviken på att han inte ser din uppoffring: han behöver varken omboka resan eller betala fullpris för den Och visar ingen direkt förståelse för varken din situation eller din uppoffring. Som sagt så hade jag själv varit grymt besviken på min sambo om han gjorde så mot mig. Med facit i hand borde ni aldrig ha berättat för barnen om resan förrän ni visste om det skulle bli av eller ej, för att undvika besvikna barn. Men man lär sig av sina misstag, ibland den hårda vägen. Det är lätt att va efterklok. 


    Som du själv säger så tror jag inte att din sambo, likt många andra män, förstår riskerna med att åka på semester när man är gravid. Därav hans brist på inlevelse och förståelse, samt hans irritation. 


    Det känns som om att du har ett behov av att ändå få till ett bra men konfliktfritt samtal med din sambo.
    kanske kan du laga en god middag till honom när ni har barnfri vecka och säga något liknande likt ?Jag vill bara säga att jag tror att det är jättebra för dig och barnen att göra den här resan ihop, bra att ni får minnen för livet ihop, speciellt innan vi får en liten till i familjen, att de får pappa-tid med dig. Hoppas ni får det jättemysigt?  och sen skoja lite med att ?Men du är BANNEMIG skyldig mig en sol-semester sen! Jag och lille bebis ser fram emot en hela-familjen semester, det får du fixa hjärtat!? Med glimten i ögat. 

    Det bli en pik liksom. Fast inlindad. Med glimt i ögat. 


    Blir det en konflikt ändå så kanske det är lika bra att vädra åsikterna. Gör det som känns bäst för dig själv 💗

Svar på tråden Jag vill inte resa utomlands gravid så nu åker dom utan mig…