• Anonym (…)

    Jag vill inte resa utomlands gravid så nu åker dom utan mig…

    Jag skulle vilja veta vad din del kosta eller vad du betalat in och be om att få tillbaka pengarna och lägga dem pengarna på en doula, något som kan gynna dig som födande kvinna ( om du nu föder och inte snittar, som man också kan göra doula till). Då använder du pengarna på något nyttigt som handlar om din förlossning av ditt och sambos barn och barnets syskon.  Det vore oresonligt av din partner att inte tycka att du kan lägga pengarna på dig och ert barn för extra stöd, särskilt när förlossningsvården ser ut som den gör.  

    Kan man inte avboka din del av resan och du får tillbaka en liten del av pengarna du lagt ner? 

  • Anonym (…)

    Har ni en ojämn fördelning generellt ekonomisk? Hur är det övrigt med jämställdheten, tillmötesgåendet rent generellt? Känns som att ni har olika uppfattningar, värderingar och prioriteringar, inte helt fel det men det kan göra det lite krångligt, missnöje och bitterhet oavsett vems  barn det handlar om.

    Jag tror att ni potentiellt kan få problem i ert familjeliv tillsammans, med resonemanget hans barn och vårt barn. Vem som ska betala för vad, vilket barn. Man får till att betrakta dem lite som sina egna, annars känns det som det är och kommer bli ett jobbigt familjeliv framöver.

    Du kanske visserligen är hormonell och det borde han förstå för han genomlevt 3 graviditeter plus hormonstimullering och mer hormoner, så han borde ha skaffat sig lite taktkänsla och finkänslighet mot en gravid kvinnans hormoner ,känslor och oro.

    Är spa så klokt med värmen och infektionsrisken?

    Mannen med erfarenhet av graviditet borde ha lite praktisk erfarenhet och litterär kunskap om hur det kan vara för gravida mm. 

    Om man bortser från oron att flyga, riskerar att förlossningen sätter igång på planet eller i Grekland så är inte solsemester vad en gravid kvinna bör ägna sig åt. Är du sedan i stånd att orka vara med på aktiviteter om även om du inte skulle vara lika långt gånget? om det är första graviditeten så du har inga referensramar och sedan är alla graviditeter olika. Endel sjukskrivs från v.32 och man får ta ut föräldrapenning då, samt i vissa länder så får kvinnan gå hem från jobbet 8 veckor innan beräknat födelsedatum. Så jag förstår  att resa som gravid oavsett vecka kanske inte är idealiskt då man kan må så olika från individ till individ och från dag till dag. Så även en resa i Sverige som omnämnt kanske också blir jobbigt för dig, aktiviteter som vill göras som du kanske inte orkar med tempot eller kan göra.

    Barnen kan säkert förstå men bli besvikna, särskilt när pappas sambo och han ska ha barn är anledningen, som förstör. Eller ser barnen lättsamt på det hela. 

    jag tror ni kommer bråka om pengar längre fram i graviditeten, under föräldraledigheten och vem vet även när barnet ska börja förskola och hur ni ska göra med antal timmar och ekonomi. 

    varför inte skjuta på det till bebisen passerat 9 månader och ta en längre resa som kompensation? För föräldrar kan ta 30 dubbeldagar att nyttja och ni kan utnyttja några av den med alla era barn. 

Svar på tråden Jag vill inte resa utomlands gravid så nu åker dom utan mig…