• Ess

    Jag vill inte resa utomlands gravid så nu åker dom utan mig…

    Anonym (Så ledsen) skrev 2023-02-19 13:14:30 följande:

    Jag är inte så ledsen för att jag inte kan åka med, det känns väl mest skönt att kunna släppa ångesten för resan som jag haft nu jättelänge. Men att han inte själv ens föreslår att han ska betala merparten själv då? Problemet är väl att han aldrig kunnat betala det själv.. Men han verkar inte ens ha ångest över att han ska låta mig betala när jag inte åker med. 


    Jag tänker inte att han ska prioritera mig men jag bär Ju just nu också hans barn, det borde vara viktigt att inte riskera någon skada för det barnet heller. 


    Jag hade sagt till honom att jag ändrat mig, och att vi skulle hålla oss till originalplanen och boka om resan. Vill han inte det så hade jag bokat av min resa bara, och sen hade han fått lösa resten bäst han ville.
  • Ess
    Anonym (...) skrev 2023-02-19 13:20:39 följande:

    Nu är det som det är och du TS får helt enkelt "man up" lite och säga att du funderat lite till och du vill inte stå för kostnaden för den biljetten. Det måste han fatta. Antingen bokar ni av din biljett eftersom ni har avbokningsskydd, eller så får hans pappa betala om han ska ha platsen. Inte säkert ens att pappan vill med,  eller? 

    Till barnen är det väl bara att förklara att det finns risker med att flyga när man är så långt gången i en graviditet. 


    Jag håller med dig att man faktiskt måste säga ifrån nångång, och inte falla för att han kör med utpressning.
    Jag hade inte haft det minsta dåligt samvete för att skjuta upp resan, de hade ju faktiskt bestämt det redan innan.
  • Ess
    Anonym (Så ledsen) skrev 2023-02-19 17:25:09 följande:
    Vi hade ett snack om detta förra helgen och då föreslog jag att vi kunde åka i Sverige istället men sen skulle jag fundera lite till om jag verkligen inte kunde bara åka med. Det här har blivit laddat för mig i flera veckor nu och jag ville verkligen bara göra han nöjd så jag va dum och sa ni kan åka utan mig o då nappa han på det direkt.. Så nej det är inte viktigt för honom att jag följer med och inte heller att kompensera mig ekonomiskt på något sätt.. nä barnen ska va nöjda helt enkelt allt annat skiter han väl i. Hoppas nästan jag föder när dom är borta så han inser vad som kunnat hända. 
    Men säg till honom rakt ut vad du tycker och tänker om saken. Fall inte för hans skuldbeläggande av dig. Han visste premisserna redan när ni bokade, så nu är det bara till att boka av.
    Blir så jävla illamående av karlar som ska använda sina ungar för att få sin vilja igenom. Sorry, men med mig funkar inte det, för jag skiter totalt i deras ungar.
  • Ess
    Anonym (Maja) skrev 2023-02-19 18:58:23 följande:

     Förstår fullt ut att han inte har den minsta lust att ställa in resan för barnens skull. Det kommer du också förstå när du har barn.


    Vad är det för dumheter!?
    Jag har barn och ibland måste man ändra planer, även om de ser fram emot det planerade. Det är en del av att vara förälder, att behöva ta tråkiga beslut ibland. Man får förklara för barnen helt enkelt. 
    Här hade ju dessutom ts och mannen diskuterat hur de skulle tackla just detta scenariot.
    Att han väljer gå helt emot vad de diskuterat och dessutom köra med skuldbeläggande av ts + att hon ska betala, hade fått mig att fundera på om detta verkligen var en man jag skulle vilja leva med.
  • Ess
    Anonym (Rättvisa) skrev 2023-02-19 18:56:57 följande:

    Dåligt samvete för att du blev gravid och inte vill/kan/får/bör åka iväg? Nä, vet du vad, det ska du verkligen inte ha. Din man, barnens mamma och farfar skulle stått för hela resan. Punkt. Jag tycker verkligen det. Det borde han begripit också att det varit det mest naturliga och moraliska att göra.


    Barnens mamma ska självklart inte betala för en resa de ska göra med den andra föräldern.
  • Ess
    Mimosa86 skrev 2023-02-19 19:15:05 följande:
    Sluta upp med martyrskapet.
    Det är bara du själv som förlorar på det.
    Var tydlig, det passar inte att de åker i sommar. Ni får skjuta på det. Du får inte flyga och du kan riskera att föda för tidigt och han behöver vara vid din sida. För det är även hans barn. Skitsamma att han ger dig dåligt samvete. Våga stå upp för digsjälv. Han borgar ju vara ego så varför vågar inte du?

    Klart NI inte ska resa när NI ska ha barn så nära inpå. Sluta upp med dubbla budskap där du vill att han själv ska komma fram till lösningar som passar dig. Säg vad du vill.
    Håller med att man måste säga vad man tycker, och våga ställa krav. Han är inte någon tankeläsare, utan en helt vanlig man som behöver raka besked.
  • Ess
    Anonym (Lite salt) skrev 2023-02-19 19:40:38 följande:

    Jag tänker att om han vill resa i år får ni väl avboka din biljett? Varför skulle farfar åka med? Det är väl bra om pappan och bonusbarnen får egentid? 


    Han vill inte resa själv med barnen. Vilket får mig att undra hur länge detta kommer hålla, då jag får kraftiga vibbar av att han har tagit in ts som en barnflicka, och inte som en jämbördig vuxen.
  • Ess
    Tukt skrev 2023-02-19 19:43:27 följande:
    För att det kommer dröja, speciellt i ett barnhuvud, ganska länge innan de kommer i väg. Och ingen vet heller vad som kanske kommer i vägen den gången.
    Lite måste man nog leva i nuet också. Och vill man ha absolut rättvisa ska en nog vara singel utan barn.
    Nej man behöver inte va singel utan barn, det funkar utmärkt att ha ett förhållande där man bestämmer tillsammans. Vilket de faktiskt redan gjort, men som mannen valde att backa på och skuldbelägga ts om hon inte snällt följde hans anvisningar. Den mannen ts är ihop med kan dra åt helvete vad mig anbelangar, och som jag tidigare skrivit så hade detta fått mig att fundera på om detta verkligen var en man jag ville ha kvar i mitt liv.
  • Ess
    Tukt skrev 2023-02-19 21:04:55 följande:
    Ja, det kan vara en annan sak, om det skuldbeläggs. Men utifrån de rätt knappa uppgifterna som kommer ut i tråden, och i synnerhet då hur vida det är rätt eller fel att åka, så är det just det sistnämnda jag väljer att svara på.
    Å andra sidan blir jag inte så personligt engagerad att jag känner att en den ena, en den andra ska dra åt helvete. Jag utgår från att det som princip inte behöver vara fel att åka.Och om argumentet för att inte åka, är för att barnen "ska lära" sig bli besvikna, men inte en vuxen människa....ja då blir det lite galet i mina öron.
    Det har kommit fram i tråden att han skuldbelägger ts om det inte blir någon resa. Jag blir förbannad på ett sådant lågt beteende, har själv råkat ut för det, men föll inte ner i den brunnen Utan bet ifrån istället.
  • Ess
    cleoeme skrev 2023-02-20 19:45:07 följande:

    Jag har två barn. Det låter dumt, men du kommer förstå hur det känns att göra sina barn besvikna när du själv blir förälder. Just nu har du ingen aning. Menar endast väl med det jag säger.
    Din kropp är full av hormoner och min första tanke är att du är hormonstinn..världen kretsar inte kring dig för att du är gravid. Tycker rentav du är otroligt självisk som behandlar dina bonusbarn och sambo så här. Varför kan du inte unna dom en resa och vara glad för deras skull? Resan var dyr och dom har säkert sett fram emot den väldigt mycket.
    Tycker du ska fundera över ditt beteende, läsa igenom alla kommentarer och ta åt dig av vad folk skriver. 
    Unna din familj resan!


    Ja, och?
    Jag har tre barn, och ibland kommer livet emellan så att man får ställa in sina planer.
    Jag anser att det är mannen som ska fundera igenom sitt beteende. Han lovade en sak, och nu gör han precis tvärtemot, dessutom ska ts betala för en resa hon inte kommer att va med på. Hade jag varit ts så hade jag bokat av resan helt enkelt, sen hade mannen fått ordna nåt själv, eller stanna hemma. 
  • Ess
    Anonym (Juliet) skrev 2023-02-21 17:00:29 följande:

    Det är ju lustigt ändå hur folk är på det här forumet. Hade det handlat om en kvinna som ville ta med sin mamma och barn sen ett tidigare förhållande på en dyr resa utomlands som hennes nya sambo betalat större delen av och inte kunde åka med på själv, då skulle hon kallas för snyltare och golddigger.

    Men nu? Ja, då är det TS som självisk och ego. Som är nojjig och tramsig för att hon inte vill riskera föda barn utomlands efter att hon äntligen blivit gravid efter år av försök och IVF. Att hon är elak mot bonusbarnen för att de kanske skulle behöva känna negativa känslor om de bokar om resan.

    Man blir ju bara matt. 


    Det är helt enormt hur vissa resonerar.
    Men sen fattar jag inte hur ts kan hamna i denna situationen, och sen inte göra nåt åt den!
    Det är ju bara att boka av resan, eller åtminstone boka av den delen hon betalt. Vilket kanske innebär att hon bokar av för sig själv och den ena särkullen.
  • Ess
    Anonym (H) skrev 2023-02-21 18:55:20 följande:
    Herregud, är människor så här snåla och missunnsamma? Hans barn? Man tar väl mannen man älskar precis som han är, han har barn och då är man väl mån om dom också och inte gör skillnad?  Hans barn, så sjukt resonerat - man ser väl alla barn som en enhet utan att göra skillnad? 
    Man älskar mannen, inte hans bagage. Särkullar har två föräldrar som ser till dem och deras bästa, för en partner är de bara något man tyvärr får acceptera att dela bostad med under umgänget. Att betala eller ta hand om dem är förälderns ansvar.
  • Ess
    Anonym (H) skrev 2023-02-22 19:45:16 följande:
    Jag hade resonerat precis likadant om det vore min situation. Varför skulle jag inte unna dem en resa bara för jag väljer att avstå? Har varit i liknande situation, dock endast en skidsemester. Deras lycka skulle vara min lycka. Och hade min man gjort skillnad på våra gemensamma barn och mina barn sen tidigare - kunde han dra åt helvete
    Det var ju inte alls en liknande situation, det var ju dina ungar allihop. Då är det rätt självklart att du ska betala största delen av resan, och va tacksam att han ställde upp på att även ta med dina tidigare.
  • Ess
    Anonym (H) skrev 2023-02-23 09:56:23 följande:
    Hahaha, 'dina ungar"- vad kallar du dina egna?? Barn eller? Jag har tur som är gift med en man som inte ser skillnad, vilket jag aldrig skulle göra heller. Vem gör sånt? Han ser sig själv som 4 barns pappa även om det inte är biologiskt - samma i min egen uppväxt. Det mest naturliga och sunda enligt mig
    Jag kallar dem mina ungar, för att de är det. Hans ungar är hans och har inget med mig att göra. Skulle aldrig ens drömma om att lägga varken tid eller pengar på dem, det var uteslutande hans ansvar.
  • Ess
    Anonym (H) skrev 2023-02-23 12:56:40 följande:
    Fy fan, stackars dina bonusungar om du har några. Värsta inställning jag hört
    Någon bonus var de sannerligen inte. Då har du inte hört mycket, utan bara valt ut vad du vill höra.
Svar på tråden Jag vill inte resa utomlands gravid så nu åker dom utan mig…