• Tukt

    Jag vill inte resa utomlands gravid så nu åker dom utan mig…

    Det är ju sådant som händer i livet och tycker det är bättre du fokuserar på det bra du ändå har i att ni nu äntligen ska få ert gemensamma barn.
    Att du är med och betalar, kan vara svårt komma i från helt. Men kan ju tycka att pappan som följer med kan betala sin del, efter förmåga.

  • Tukt
    Anonym (Juliet) skrev 2023-02-19 19:35:24 följande:
    Eller så bokar dom bara om och åker nästa år istället? Är ju superenkelt. En potentiell graviditet var ju ändå anledningen till att de valde en ombokningsbar resa till att börja med. Så varför i hela friden ska TS sitta hemma när övriga familjen åker på en resa för 50k, som hon gott och väl kunnat åka med på om de följt planen från början och bokat om när hon blev gravid?
    För att det kommer dröja, speciellt i ett barnhuvud, ganska länge innan de kommer i väg. Och ingen vet heller vad som kanske kommer i vägen den gången.
    Lite måste man nog leva i nuet också. Och vill man ha absolut rättvisa ska en nog vara singel utan barn.
  • Tukt
    Anonym (Juliet) skrev 2023-02-19 19:57:18 följande:
    Och då får pappan lära dem att hantera den besvikelsen och visa att det kan bli bra ändå. Är man så livrädd att göra barn ledsna ska man kanske inte skaffa barn alls.

    Det finns ingen anledning för att de inte ska kunna skjuta upp resan. Händer något nästa år också får de ju tackla det då och väga vad som är rimligt i den situationen. Att mena att man ska köra över TS nu för man vet inte vad som händer nästa år är bara larvigt.
    Det handlar i mina ögon inte om besvikelse, utan delvis att som vuxen stå för det en lovar och utifrån eventuella svårigheter göra det bästa för flertalet i gruppen.
    Inget är ju ett idealläge. Men lite "svinn" får man faktiskt räkna med.
    Däremot som jag skrev innan, så är det rimligt att pappan betalar sin del, efter förmåga.
  • Tukt
    Anonym (Juliet) skrev 2023-02-19 19:57:18 följande:
    Och då får pappan lära dem att hantera den besvikelsen och visa att det kan bli bra ändå. Är man så livrädd att göra barn ledsna ska man kanske inte skaffa barn alls.

    Det finns ingen anledning för att de inte ska kunna skjuta upp resan. Händer något nästa år också får de ju tackla det då och väga vad som är rimligt i den situationen. Att mena att man ska köra över TS nu för man vet inte vad som händer nästa år är bara larvigt.
    Dessutom är det väl rimligare en vuxen lär sig hantera sin besvikelse i stället för att svepa in sig i en cosy offerkofta, trots att den ändå fått precis det som den önskar. Ett nytt liv, ett barn.
  • Tukt
    Ess skrev 2023-02-19 20:34:17 följande:
    Nej man behöver inte va singel utan barn, det funkar utmärkt att ha ett förhållande där man bestämmer tillsammans. Vilket de faktiskt redan gjort, men som mannen valde att backa på och skuldbelägga ts om hon inte snällt följde hans anvisningar. Den mannen ts är ihop med kan dra åt helvete vad mig anbelangar, och som jag tidigare skrivit så hade detta fått mig att fundera på om detta verkligen var en man jag ville ha kvar i mitt liv.
    Ja, det kan vara en annan sak, om det skuldbeläggs. Men utifrån de rätt knappa uppgifterna som kommer ut i tråden, och i synnerhet då hur vida det är rätt eller fel att åka, så är det just det sistnämnda jag väljer att svara på.
    Å andra sidan blir jag inte så personligt engagerad att jag känner att en den ena, en den andra ska dra åt helvete. Jag utgår från att det som princip inte behöver vara fel att åka.Och om argumentet för att inte åka, är för att barnen "ska lära" sig bli besvikna, men inte en vuxen människa....ja då blir det lite galet i mina öron.
  • Tukt
    Ess skrev 2023-02-19 21:36:57 följande:
    Det har kommit fram i tråden att han skuldbelägger ts om det inte blir någon resa. Jag blir förbannad på ett sådant lågt beteende, har själv råkat ut för det, men föll inte ner i den brunnen Utan bet ifrån istället.
    Skönt för dig.
  • Tukt
    Anonym (Juliet) skrev 2023-02-19 23:27:52 följande:
    Tukt skrev 2023-02-19 20:12:36 följande:
    Dessutom är det väl rimligare en vuxen lär sig hantera sin besvikelse i stället för att svepa in sig i en cosy offerkofta, trots att den ändå fått precis det som den önskar. Ett nytt liv, ett barn.
    Alltså, det handlar ju inte om att "TS ska lära sig hantera sin besvikelse" eller att hon har på sig nån jäkla offerkofta. Hon kommer ju ändå vara i slutet av sin graviditet under den resan och kan mycket väl föda då. Då kanske det inte är så särskilt smart att pappan åker iväg utomlands precis då. Vad ska han göra liksom om TS börjar får värkar och ska föda när han är i Grekland? Drar han hem barnen tidigt eller stannar han för att "han är ju ändå på semester" och låter TS föda hans tredje barn helt på egen hand? Han kan ju inte enbart tänka på sina två äldre barn, utan även finnas där för bebisen och TS.

    De valde ju ändå ombokningsskydd just för att de skulle kunna boka om ifall TS blev gravid. Därför borde dom ju boka om för att det var det dom kom överens om från början. Det här är ju inte speciellt krångligt egentligen. 
    Det var du som valde att dra diskussionen till det att barn visst kan bli svikna och besvikna och att de är upp till den vuxna att lära dom hantera denna besvikelse.
    Då kan jag personligen tycka det blir lite konstigt med inställningen att barn kan en svika lite hur som helst, men en fullt vuxen person är så fragil att det omöjligen går.
  • Tukt
    Anonym (Juliet) skrev 2023-02-20 09:38:47 följande:
    Eh, vad får dig att tro att TS INTE är besviken över att den efterlängtade lyxresan utomlands inte blir av i år? Tror du att hon gör det här för skojs skull för hon vill jävlas med hans barn eller? Såklart inte. Givetvis tycker ALLA inblandade är det är trist att det inte blir en resa för dem just i sommar. ALLA blir ju besvikna och ledsna.

    Men att "barnen blir ju ledsna" eller "ett år är för långt bort för ett barn" är ju liksom ingen anledning att åka ändå i deras fall. Det ingår ju som förälder att lära ens barn hantera jobbiga situationer och känslor för att de ska kunna växa upp till vettiga, hälsosamma vuxna som själva klarar av att hantera såna situationer. Det handlar inte om att man får "svika barn lite hur som helst", utan att ibland händer tråkiga grejer och då får man som vuxen lära barnen att hantera situationen. 
    Jag tror inget om TS besvikenhet. Den är rätt påtaglig, även om den är uppeldad av sådana som dig.
    Men det var du och ingen annan som skrev att barn måste lära sig bli besvikna. Och då blir det i min värld lite svårt när man bemöter barn så, men inte vuxna.
  • Tukt
    Anonym (Laura) skrev 2023-02-20 21:30:52 följande:
    Det är inte själviskt att inte vara sugen på att spendera över 25k på en resa man inte ens kan följa med på, fastän planen från början vara att boka om om hon blev gravid. TS skriver själv att hon har betalat mer än hälften. Vill domandra  fortfarande åka i år utan henne är det ju mer än rimligt att de avbokar och bokar billigare alternativ. 

    Man har jävligt bortskämda barn om de blir så besvikna över att inte få en resa för 50k utan får något annat istället. 
    Det kan ju vara TS själv som är bortskämd. Men också som du och andra skriver, så går det banta ned resan till något mer modest.
    Att däremot säga att barnen ska lära sig hantera motgångar, när en som vuxen inte klarar det, är i min värld en smula...
  • Tukt
    Anonym (Juliet) skrev 2023-02-21 17:00:29 följande:

    Det är ju lustigt ändå hur folk är på det här forumet. Hade det handlat om en kvinna som ville ta med sin mamma och barn sen ett tidigare förhållande på en dyr resa utomlands som hennes nya sambo betalat större delen av och inte kunde åka med på själv, då skulle hon kallas för snyltare och golddigger.

    Men nu? Ja, då är det TS som självisk och ego. Som är nojjig och tramsig för att hon inte vill riskera föda barn utomlands efter att hon äntligen blivit gravid efter år av försök och IVF. Att hon är elak mot bonusbarnen för att de kanske skulle behöva känna negativa känslor om de bokar om resan.

    Man blir ju bara matt. 


    Tycker tvärt om det varit en, för Familjeliv, ovanligt bra tråd, där olika tankar och åsikter kommit fram. Där folk inte bara haft en åsikt, utan även nyanserat och reflekterat.
    Att du själv sedan valt en rätt absolut linje som just på grund av avsaknad av nyanser, har gjort att du kommit på kant med flera. Nu har du också berättat att du själv råkat ut för liknande saker, vilket kanske förklarar ditt ställningstagande. Men på det hela, oen ovanligt nyanserad och konstruktiv tråd jag hoppas TS haft nytta av.
  • Tukt
    Anonym (Juliet) skrev 2023-02-23 11:20:05 följande:
    Jag tycker alltid att det är lite kul när någon tror att "unge" är mer eller mindre ett skällsord.
    I vissa fall är det väl det. Ett sådant där ord som kan tolkas olika. Precis som att "kärring" i det ena örat kan låta respektlös men i den andra en kärleksförklaring.
    Det gamla uttrycket "egna barn och andras ungar" låg nog till reaktionen ovan.
Svar på tråden Jag vill inte resa utomlands gravid så nu åker dom utan mig…