Inlägg från: Anonym (detsamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (detsamma)

    Jag vill inte resa utomlands gravid så nu åker dom utan mig…

    Anonym (Juliet) skrev 2023-02-20 09:38:47 följande:
    Eh, vad får dig att tro att TS INTE är besviken över att den efterlängtade lyxresan utomlands inte blir av i år? Tror du att hon gör det här för skojs skull för hon vill jävlas med hans barn eller? Såklart inte. Givetvis tycker ALLA inblandade är det är trist att det inte blir en resa för dem just i sommar. ALLA blir ju besvikna och ledsna.

    Men att "barnen blir ju ledsna" eller "ett år är för långt bort för ett barn" är ju liksom ingen anledning att åka ändå i deras fall. Det ingår ju som förälder att lära ens barn hantera jobbiga situationer och känslor för att de ska kunna växa upp till vettiga, hälsosamma vuxna som själva klarar av att hantera såna situationer. Det handlar inte om att man får "svika barn lite hur som helst", utan att ibland händer tråkiga grejer och då får man som vuxen lära barnen att hantera situationen. 
    Och exakt samma gäller ju TS, hon är vuxen och bör klara av att hantera besvikelsen att resan inte ställs in för hennes skull. Det borde hon enligt allas logik fått lära sig redan som barn, men tydligen inte fått tillfälle till. Hög tid nu därmed!

    Däremot bör hon ju inte behöva vara med och betala för varken barnen eller svärfar, men det är en annan fråga. 
  • Anonym (detsamma)
    Anonym (Så ledsen) skrev 2023-02-19 13:14:30 följande:

    Jag är inte så ledsen för att jag inte kan åka med, det känns väl mest skönt att kunna släppa ångesten för resan som jag haft nu jättelänge. Men att han inte själv ens föreslår att han ska betala merparten själv då? Problemet är väl att han aldrig kunnat betala det själv.. Men han verkar inte ens ha ångest över att han ska låta mig betala när jag inte åker med. 


    Jag tänker inte att han ska prioritera mig men jag bär Ju just nu också hans barn, det borde vara viktigt att inte riskera någon skada för det barnet heller. 


    Har ni generellt svårt att prata med varandra om viktiga saker? Med tanke på att du inte känner att du kan ta upp detta med pengarna med honom?

    Och är han generellt obrydd om dig och dina behov, eller är det bara i samband med kostnaden för den här resan som han inte funderar över att du ska betala för resan trots att du inte följer med?

     
  • Anonym (detsamma)
    Anonym (Laura) skrev 2023-02-20 14:25:41 följande:

    Många verkar ju inte läsa ordentligt. TS familj kommer ju inte kunna åka i år, inte mer med det. Av flera anledningar, men främst för att:

    1. TS kommer inte kunna åka. Det är ju kul att vissa pratar "om barnen kan bli besvikna, kan väl lika gärna TS bli det". Oavsett när resan blir av och vilka som åker kommer TS inte åka i sommar. Hon kommer bli "besviken" oavsett då hon inte reser i sommar oavsett utfall här.

    2. Som många verkar överens om ska ju TS inte behöva betala för en dyr resa som hon inte ens kan följa med på. Men då har ju inte sambon råd att åka själv. Han vill ju inte be sin pappa betala och han har inte råd att betala för hela resan själv. Alltså kan de inte åka om inte TS följer med och betalar.

    3. Det är väl lite sådär att sambon åker iväg utomlands så sent i graviditeten just för frågan om hur han ska göra om TS behöver föda eller får nån komplikation när dom är borta. Har han ens en försäkring som skulle täcka eventuella kostnader för att kunna avbryta resan och komma hem tidigt? Ska TS behöva ta hand om en prematur själv medan sambon latar sig utomlands? 

    Sambon kan ju fortfarande göra något roligt med sina två äldre barn i sommar innan bebisen föds, men det är ju bättre för alla om de håller sig i Sverige istället.


    Fast som det verkar så tänker ju mannen åka med barnen och sin pappa.

    1. Familjen kan ju åka utan TS.

    2. Sambon kommer troligen att resa på TS bekostnad eftersom hon itne verkar vilja eller våga ta upp frågan med sin sambo utan väljer att skriva på FL istället. Sambon verkar inte heller vilja ta upp pengafrågan med sin pappa, kanske fgör att han tänker resan som betalning för att pappan agerar barnvakt till barnen som han tydligen inte klarar eller vill umgås på egen hand med. 

    3. Om de inte reser i år så kommer de nog inte resa nästa år heller. För då har TS en liten bebis att ta hand om och kommer på att det är olämpligt att resa. Dessutom ännu sämre ekonomi pga föräldraledighet och annat som kostar med bebis. Året efter det kommer det nog nåt annat, en vild ettåring är jobbig att resa med osv. 

    Så detta är nog sambons chans att göra nåt kul med sina barn på lång tid framöver. 
  • Anonym (detsamma)
    Anonym (qwerty) skrev 2023-02-23 00:13:27 följande:
    Om resan kostar 50000kr så är det ju inte en liten nätt summa, men TS som inte ens får följa med på resan skall ändå betala den summan för att hennes partner ska resa med sina barn, och till det ska även hans farsa ha semester och de ska stå för det med.
    Skärp dig. Hon kan behöva lägga de pengarna på inköp till sin bebis, barnvagn och babysitter och kläder mm är en kostnad som också ska betalas, eller ska killen ex stå för den summan för att det ska vara rättvist?
    Det viktiga i det hela är väl varför TS inte kan klämma ur sig detta till sin man istället för att skriva en tråd på FL om det hela. Har man problem med något i familjen eller förhållandet så är det väl rimligt att ta upp det med den det berör, klart och tydligt för att lösa problemet. 

    Jag vill inte betala för resan som du gör med dina barn och din pappa. Antingen så betalar du resan som är planerad, eller så bokar vi av och ni planerar en annan resa so du har råd med för dig, dina barn och din pappa i sommar. 

    Men nu börjar man ju undra hur det står till i deras relation egentligen och om de har generellt svårt att kommunicera eller ha varandras behov i beaktan. Men TS vill ju inte svara på den frågan, så där får vi sväva i ovisshet. 
  • Anonym (detsamma)
    Anonym (Juliet) skrev 2023-02-23 11:19:20 följande:
    TS är ju ganska tydlig med varför hon inte bara kan säga som hon tycker. Gör hon det tycker han att hon bara tjafsar och börjar ge henne dåligt samvete. Hon vill att han ska vara glad och nöjd, så därför vill hon inte vara jobbig och "strula till det", något som såklart bara slår tillbaka på henne själv. Så hon blir ju ledsen och bitter för att han inte ens verkar bry sig om hon följer med eller inte eller ens erbjuder att betala större delen av resan. Det är rätt tydligt att deras relation inte är superbra.
    Och det låter ju inte så någon särskilt trevlig relation i grunden. Han bryr sig inte om henne i grunden och tycker att hon tjafsar när hon inte vill betala för hans resa som hon inte kan vara med på. 

    Men istället för att fokusera på problemen de har i relationen och ta upp viktiga frågor och problem med sin sambo så gnäller TS i nätforum.  
Svar på tråden Jag vill inte resa utomlands gravid så nu åker dom utan mig…