Inlägg från: Anonym (Ordentligare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ordentligare)

    Ange socialsekreteras personnummer i kommunikation?

    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-02-21 16:31:16 följande:
    Jaha, hur tänker du då? Att de ska hämnas på något vis för att de vill vara lite hemliga samtidigt som de vill peka ut oss? 

    Vad är förresten själva definitionen på en rättshaverist? Läste någonstans att det är en person som har rätt, men som inte får rätt mot myndigheter. Att det sker ett haveri. 
    Om du vill lägga till ytterligare funderingar kring er som föräldrar tycker jag absolut du ska lägga till deras personnummer. 
  • Anonym (Ordentligare)
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-02-21 16:39:14 följande:
    Jaha, får de mer funderingar om jag istället för bara deras namn skriver deras namn och personnummer som de gjort när de skrivit till oss? Kanske stämmer faktiskt. Jag fick ju i vart fall mer funderingar när de skrev våra personnummer. Inte ens sjukvården gör ju så numera. Men det kanske är för att undvika sammanblandning som någon nämnde här ovan? Fast, då finns ju förstås ett ärendenummer man kan använda istället. Kanske är mer neutralt?
    Låt säga att det är första gången du läser ärendenumret, hur ska du då veta att det är ditt? Vidare, de icke fullt så ordentliga som glömt spara tidigare korrespondens har inte heller sitt ärendenummer "i högen".

    Det största ingreppet i ditt privatliv i ett sådant ärende är inte ett nedtecknat personnummer, det är du vid det här laget helt säkert varse. 
  • Anonym (Ordentligare)
    Anonym (M) skrev 2023-02-21 16:43:20 följande:
    Eller så tycker de bara på axlarna och fortsätter som vanligt. Eller är socialförvaltningen hemsökt av foliehattar
    Ja, snart är de. Av en i alla fall. 
  • Anonym (Ordentligare)
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-02-21 17:35:38 följande:
    Ja, men är det ett GDPR-brott att ange personnummer eller inte då?
    Ditt exempel är inte jämförbart, klasslistor handlar ju om spridning. 
  • Anonym (Ordentligare)
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-02-21 20:32:45 följande:
    Råder det sekretess på socialutredningar ja, eller nej?

    Om brev kommer på avvägar, delas ut i fel brevlåda m.m. Upprätthålls sekretess då? Ja, eller nej?

    Tror du SÄPO eller Försvarsmakten skulle få för sig att hantera sekretessklassade handlingar på det viset? Lägga dem på brevlådan och hoppas på att de kanske når fram till rätt mottagare? 
    Med ditt resonemang skulle snart bara reklam kunna delas ut rätt på lådan.
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-02-21 19:40:43 följande:
    Alltså jag är kritisk till både och.

    Jag anser inte att det är relevant att gång på gång skriva ut våra personnummer i löpande text.

    Vad som skickats med post är hela utredningen, inkl orosanmälan. Jo, jag skulle tycka att det vore helt galet om den kom i orätta händer. Angående det där med att inte öppna annans post. Visst, det ska man inte göra men sker ju garanterat om brev läggs i fel låda. Råkar själv ut för det. Jag har råkat öppna annans post som hamnat i min brevlåda. Man förutsätter att brev i sin brevlåda är sända till oss och ingen annan. Ibland får man påminnelser på räkningar, som man är säker på att man aldrig fått exempelvis. Troligen har då posten kommit på avvägar. Det är bara så det är. 

    Jag tycker det borde vara en självklarhet att all kommunikation ska ske med REK. Vad som röjs är ju då personuppgifter, men även annan information som kan vara känslig. Som exempelvis om man slår barnen och äter kroppsdelar från dem. Sånt vill man ju inte att grannarna ska få reda på, utan det vill man hålla inom familjen. Skrattande
    Om din granne råkar sprätta upp din post, du tror inte hen redan vet att hen bor granne med just den Anna Bengtsson, även utan ditt personnummer på samma rad? 

    Ja, du ger onekligen intrycket att någon oroat sig för något betydligt värre än en unge som skolkat lite Flört

    Även Bup-utlåtandet kommer på lådan. Bouppteckningar. U name it. Men det skulle väl kanske vara en tanke med digital brevlåda för korrespondens med Soctj. Kommer kanske :) 
  • Anonym (Ordentligare)
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-02-21 21:06:23 följande:
    Jag tycker inte att Bup-utlåtanden ska komma på brevlådan, eller din grannes. Anta att du gjort en cancerscreening och kommit ut positivt. Resultatet skickas med posten, men hamnar hos din granne istället. 

    Eller anta att en far begärt ett faderskapstest, men det hamnar hos grannen istället och resultatet är att han inte är far till sina barn...

    Lite halvkänslig info med andra ord. Sånt bör ju absolut sändas med REK. 
    Jag tycker ett krypterat brev ska skickas, separat från den kodnyckel som anlänt på annat datum, gällande alla andra angelägenheter än Willys plus erbjudande. 

    Vad gäller oron? Du är ju ändå anonym här. 
Svar på tråden Ange socialsekreteras personnummer i kommunikation?