• Anonym (M)

    Ange socialsekreteras personnummer i kommunikation?

    Ja, det är väl inga fel. Rätt ska vara rätt.

  • Anonym (M)
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-02-21 16:21:09 följande:
    Men borde inte ärende numret räcka från deras sida också då? (Så det inte blir sammanblandning).

    Reagerade lite på att våra nummer stod med. Det kändes så gammaldags på något vis. Utpekad kände jag mig. Sen tänkte jag att det kanske bara är för att det ska vara tydligt vem kommunikationen är ställd till. Då är det kanske bra att jag är lika tydlig tillbaka?
    Ja, det är väl bara bra att vara noggrann. Jag tycker att du ska göra så.
  • Anonym (M)
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-02-21 16:31:16 följande:
    Jaha, hur tänker du då? Att de ska hämnas på något vis för att de vill vara lite hemliga samtidigt som de vill peka ut oss? 

    Vad är förresten själva definitionen på en rättshaverist? Läste någonstans att det är en person som har rätt, men som inte får rätt mot myndigheter. Att det sker ett haveri. 
    Skillnaden är väl att de flesta ger sig, även om de faktiskt har rätt. De tycker inte det är värt energin att kämpa i evighet. En rättshaverist däremot, ger sig inte.
  • Anonym (M)
    Anonym (Ordentligare) skrev 2023-02-21 16:34:47 följande:
    Om du vill lägga till ytterligare funderingar kring er som föräldrar tycker jag absolut du ska lägga till deras personnummer. 
    Trams, finns ingen anledning rent officiellt.
  • Anonym (M)
    Anonym (Casanova) skrev 2023-02-21 16:39:48 följande:
    Kommer socialförvaltningen till läget att de ska göra en bedömning så kommer helt säkert det faktum att du framstår som en rättshaverist som kör med förtäckta hot att ligga dig i fatet.

    Alla som läser vad du skriver blir instinktivt fientligt inställd till dig. Det enda sättet du då kan ta dig fram är genom att alltid ha rätt. Ingen kommer att vara snäll mot dig. Myndigheten som utreder dig kommer att sitta och göra bedömningar...

    Jag tänker inte ha någon definitions-tävling om vad som är en rättshaverist. Jag anser att du beter dig som en. Men jag är inte din utredare så du kan strunta i vad jag tycker. Men jag tror att du har mycket att vinna på att ta intryck av det.
    Eller så tycker de bara på axlarna och fortsätter som vanligt. Eller är socialförvaltningen hemsökt av foliehattar
  • Anonym (M)
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-02-21 16:40:14 följande:
    Okej, ja jag hade nog inte tänkt att den här frågeställningen skulle pågå i evighet.
    Nu diskuterar vi väl ditt ärende hos socialförvaltningen och inte den här frågeställningen.
  • Anonym (M)
    Anonym (Ordentligare) skrev 2023-02-21 16:57:59 följande:
    Ja, snart är de. Av en i alla fall. 
    Den jag citerade verkar dock tro att det jobbar bara foliehattar där nu, som ska ta emot TS papper.
  • Anonym (M)
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-02-21 17:06:26 följande:
    Det där var ju väldigt intressant. Om någon i kommunikation till myndighet skriver direkt till handläggare inkl personnummer - då är det ett hot. Men om samma handläggare i sin kommunikation till en klient skriver namn och personnummer. Då är det helt i sin ordning?

    Nu är jag ingen jurist, men jag tror det krävs betydligt mer än att nedteckna namn och personnummer till den man ställer posten till för att det ska räknas som direkt hot och utgör någon form av straffrättsligt brott. 
    En sån polisanmälan kommer givetsvis inte leda någonstans, du kan vara lugn.
  • Anonym (M)
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-02-21 22:50:49 följande:
    Ja, det är möjligt att jag är överkänslig. Men då skadar det ju å andra sidan inte att jag anger handläggarens personnummer i kommunikation. Då blir det ju tydligt, mer jämställt och det finns ingen risk att handlingarna hamnar hos fel handläggare om de har flera som heter samma på förvaltningen. 
    Men om det skulle finnas flera handläggare med samma namn på förvaltningen, hur säkerställer du då att du har hittat rätt personnummer? Och inte personnummer på den andre handläggaren med samma namn?
Svar på tråden Ange socialsekreteras personnummer i kommunikation?