• Anonym (Beep)

    Ange socialsekreteras personnummer i kommunikation?

    Ja det är en jättebra idé att leta upp deras personnummer och lägga till dem på handlingarna. Om förutsättningen är att du vill framstå som:
    - hämndlysten
    - någon som kommer med förtäckta hot
    - inte är riktigt hundra i skallen.
    Då är det en svinbra idé. 

  • Anonym (Beep)
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-02-21 16:50:51 följande:
    Jag tycker generellt att det numera råder stor försiktighet med att använda personnummer i kommunikation. Jag har kollat på lite kallelser jag fått från läkare, tandläkare osv. Inte någonstans skriver de ut personnummer. Kanske är bara socialen lite gammaldags av sig?

    Jo, jag tycker det känns lite utpekande faktiskt. Men det är kanske en helt obefogad tanke? Någon skrev att det framstår som man försöker skrämmas om man skriver ut personnummer. Kanske försöker socialen skrämma oss? Är det så man ska tolka det ?  Ställer bara frågan rakt ut nu. 
    Jag förstår ju att du dummar dig nu men jag spelar med lite.
    Jag jobbar på en myndighet och ibland råkar jag och mina kollegor ut för personer med ett rättshaveristiskt beteende och ibland till och med hotfullt beteende. Del av det är att personen vill göra det klart för en att de minsann vet vem man är och var man bor, tex genom att ange personliga detaljer som personnummer i sin kommunikation. Sådant polisanmäls utan undantag. Vill du verkligen framstå som en sådan person i ett ärende  som rör dina barn? Känns det vettigt?
  • Anonym (Beep)

    Det ligger nära till hands att tro att TS driver med oss eller medvetet fjantar sig. Men man bör vara medveten om att det finns folk som på riktigt tror att det är handläggaren som personligen driver ett ärende mot dem och absolut på riktigt resonerar så somTS gör. Och då blir det viktigt för personen att markera mot handläggaren personligen på alla möjliga sätt.För en "normal" person ter sig det här helt orimligt men sådana människor som resonerar så här anser sig ha ett case på riktigt. De snöar liksom in på helt ovidkommande detaljer som egentligen inte spelar någon roll istället för att se till helheten och vad som ärendet faktiskt handlar om. En form av förnekelse kanske. Man kan ju ana att den här problematiken gällande verklighetsuppfattning kan vara del av orsaken till orosanmälan till att börja med. Särskilt när ts inte tar till sig de välmenande råd hon fått om att inte bete sig på detta vis eftersom det inte alls kommer gynna hennes fall. 

Svar på tråden Ange socialsekreteras personnummer i kommunikation?