Inlägg från: Anonym (Emma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Emma)

    Bf november

    Jag har köpt Livly kaninoverall i blå färg, finns lite rabatt på dem just nu. Supermjuk både invändigt och utanpå, är jättenöjd med den. Har också köpt två åkpåsar till vagnen, en Bugaboo babyinlägg och en varmare med fårskinn när det blir kallt. Tänker att han inte behöver ha någon jättevarm overall med åkpåsen. 


    Jag tror att jag har handlat lite för mycket kläder,  har hittat mycket både nytt och begagnat och en kollega har några kassar jag ska få. Vagn och sång är också fixat, babyskydd får vi låna ett nytt av släkting.  


    Appropå säng, jag är så sugen på spjälskydd och sängkläder från garbo&friends, har hittat ett med jättefint mönster, men det känns lite dyrt? får se om jag kan hålla mig. 


    jag vaknade nyss med fruktansvärd halsbränna, tredje gången på en vecka som jag kräks av det. Måste nog bullra upp med fler kuddar och sova mer sittandes. Har googlat som bara den efter lite tips och testat det mesta, får se om bm har något bra tips nästa vecka som jag inte har provat. 

  • Anonym (Emma)
    garderobsblomma skrev 2023-08-17 20:38:52 följande:
    Jag har fått en sjukskrivning nu i v. 26-27 för foglossning och tyckte verkligen inte det var krångligt att få till! Läkaren på MVC lyssnade in mina symtom och skrev en sjukskrivning direkt efter det. Redan när jag var i v. 18 och var där för foglossning och undersökning för att se att det var foglossning och inte något fel i livmodern osv erbjöds jag sjukskrivning men då ville jag avvakta. Rekommenderar MVC-läkare om du inte testat det!

    Hur pass påverkad blir du av foglossningen? tänker lite på hur ont/påverkad man behöver vara för att få en sjukskrivning. 


    Jag vill helst jobba, men har svårt för att röra mig kvällar och nätter pga smärtan. Jobbar 3-skift. Har också börjar känna av bilkörningen när jag pendlar. Så min fråga till dig är mest för att ha koll och vara lite förberedd på vart gränsen går om jag rätt som det är ger upp och känner att min kropp sätter stopp. 

  • Anonym (Emma)
    Maymom skrev 2023-08-18 01:20:07 följande:
    Åh vad segt med halsbrännan. För mig funkar omeprazol i tre dar sen har jag den ända upp i gommen igen...
    väntade du också en pojke?😊
    Har hört att halsbränna är vanligare om man väntar pojke...

    Det är en pojke, kanske stämmer. Jag hade halsbränna min förra grav också, men aldrig så att jag kräktes av det och det kom mycket senare. Känns som att magmunnen är helt öppen och att det är fri väg. 

  • Anonym (Emma)

    vi var i Gbg i helgen, passade på att svänga förbi Ullared på vägen hem. Köpte en massa bebissaker, så nu finns nog nästan allt lillebror behöver. Men jag låter allt vara nedpackat ett tag till, tänker att jag fixar iordning och tvättar mm när jag har slutat jobba. 

  • Anonym (Emma)

    Jag är i vecka 30 nu (29+3), tog mitt vaccin i onsdags för kikhosta för att få det gjort. 


    Känner mig också mer otymplig och på em/kvällar känns varje rörelse som att underlivet går sönder. 


    Lilleman rör sig hejvilt där inne, emellanåt såpass mycket att jag har haft funderingar på om hans skulle kunna sparka sönder livmodern. 

  • Anonym (Emma)

    Jag känner inte av så mycket hicka. Men däremot röjer han runt i magen flera timmar i sträck på kvällar, nätter och morgon. Har märkt att han håller sig lugn när jag inte gör det och tvärtom! 


    nu har jag börjat få kramp i vader och fötter återkommande varje natt, hela vaden och foten vrider sig ett halvt varv. Gör ont som bars den! Inatt kom det vid sex tillfällen, nästan grät sista gången flr att jag var så trött. 

  • Anonym (Emma)

    Har varit på vecka 32-besöket precis, Lilleman ligger redan med huvudet nedåt men inte fixerat. Nästa besök ska vi börja prata om förlossningen, gud vad tiden går fort!

  • Anonym (Emma)
    pinkv0dka skrev 2023-09-13 20:29:30 följande:
    Åh vad spännande! har du känt nåt speciellt innan att han skulle ligga med huvudet? Har ingen aning om hur min kille ligger i magen, tycker han verkar snurra runt hej vilt😂 Ska på vecka 32 besöket nästa vecka, undra om dom känner hur han ligger då. 

    Har faktiskt inte känt något speciellt, blev själv förvånad. Men nöja tänker efter är det en större del av bebis som rör sig till vänster och höger på ovandelen av magen (förmodligen rumpan) och även fötterna somnat brukar känna på höger sida. 


    Idag visar min app 50 dagar kvar till BF, det är ju inte alls mycket! Har exakt en månad kvar att jobba, får kämpa på det sista! 

  • Anonym (Emma)
    Maymom skrev 2023-10-05 17:15:35 följande:
    Ja när man säger vilken vecka man är i inser man hur kort tid det är kvar nu..

    börjar tro att min kommer komma tidigare men han får hålla sig till rätt vecka åtminstone 😅

    Här är det inte så tungt än. Men däremot är foglossningen inte kul. Är deltidssjukskriven och hoppas att fk ska godkänna det också...

    hur går det för er med namn? Jag har fortfarande inga finalister utan listan ändras hela tiden...

    Vi har en lista med namn som vi lägger till och plockar bort namn till hela tiden. Svårt med pojknamn! Men tänker att vi har några förslag och får se vad som passar när han kommer ut. 


    Var hos bm idag och pratade ?inför förlossning?, blir spännande att se hur den här förlossningen blir. 
    Jag går in i vecka 36 idag, 34dgr kvar till bf enligt appen. har två veckor jobb kvar och känner mig redo efter det! Vill inte hoppas för mycket på innan bf, blir en sådan lång väntan om Man sen passerar bf. Men utifrån hans rörelser i magen så känns det som att han letar efter en väg ut!

  • Anonym (Emma)
    Maymom skrev 2023-10-06 09:35:55 följande:
    Ja så var det för mig med första barnet, gick hem 20 dar innan bf. I och med att detta var i början av covid hade dessutom veckorna innan varit väldigt lugna på jobbet. Och sen kom grabben nästan 2 veckor sent, så blev lång väntan....😅
    Jag hoppas det startar spontant denna gång, även om min igångsättning var väldigt lik en vanlig förlossning.
    Har du skrivit nåt särskilt önskemål kring förlossningen?

    Min yngsta son kom en vecka innan bf, annars är de andra födda några dagar efter. Jag har sluppit igångsättning. 


    Jag har haft väldigt snabba förlossningar, med intensiva värkar på en gång utan mellanrum. Det har gått såpass fort att det har räckt med lustgas när jag kommit in. Har inga direkta önskemål, tar det som det kommer. 

Svar på tråden Bf november