Inlägg från: Anonym (Pojkmamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Pojkmamma)

    Är våld i samband med sex bland unga vanligt idag? Chockerande läsning.

    En reflektion: min son som är 20 år kom in på detta i en diskussion som vi hade kring sex och porr. (Han är ganska öppen och vi pratar ofta om känslor och sex.) Han säger att han vid flertal tillfällen varit intim (inte nödvändigtvis sex, utan även hångel) då tjejerna tar tag i hans händer och sätter runt deras hals. Enligt sonen har även andra vänner till honom denna erfarenhet = att tjejerna själva driver på detta. Han sa att han kände sig fruktansvärt obekväm med stryplekar och inte alls ville hålla runt någons hals (och därför inte gjorde det). Min teori är att tjejerna är lika porrskadade de också, och gör saker som de tror förväntas av dem.....

    Jag tipsade sonen (och er också) att lyssna på avsnittet av podden "Över min döda kropp" som handlar om strypning. Det går väldigt fort och lätt att strypa någon!! Att ungdomar vid tillfälliga sexuella kontakter leker stryplekar med alkohol i blodet får mig att få riktigt ont i magen.

    Givetvis stöttade jag sonen i att INTE spela med i rollspel som han inte är bekväm i och som dessutom kan leda till att han blir anklagad för saker i efterhand. Önskar att unga (både tjejer och killar) kunde prova sig fram långsamt och bara göra saker man faktiskt gillar, och inte testa hela porrstjärneregistret på första dejten.

Svar på tråden Är våld i samband med sex bland unga vanligt idag? Chockerande läsning.