• Tukt

    Är våld i samband med sex bland unga vanligt idag? Chockerande läsning.

    Om den "vanliga" medlemmen som är aktiv här inne i forumen kan reflektera över sexualitet och porr, annat än i termer att det är "skönt". Ja hur ska då unga kunna göra det?

  • Tukt
    Anonym (Conny Lingus) skrev 2023-03-02 17:29:14 följande:
    Jag fattar inte vad du menar.
    Så som jag skriver. Att många pratar sex här inne utan att riktigt kunna reflektera över det. Man gör saker som är "sköna" men som i grunden handlar om saker de sällan reflekterar över. Sex och därmed porr är psykologi. Väldigt mycket saker kanaliseras därigenom. 
    Och om vuxna har svårt att se detta, hur ska då barn med mindre referenser kunna göra det.
  • Tukt
    Anonym (Conny Lingus) skrev 2023-03-02 17:52:19 följande:
    OK, jag fattar ändå inte vad du menar. Men det kanske är jag. Kanske inte skulle ha tagit den där groggen.
    Ja, men ta saker som cuckold som många fascineras av här inne. Det är ju i grunden en förnedrande handling. Därmed inte sagt att alla alltid upplever det som det. Men också många som inte tycks reflektera över det ens, det är liksom bara en skön grej.
    Lite som med diskussioner kring omskärelse av män. Där är folk helt lyriska och lovordar det som om det skulle lösa all världens problem. Inklusive världsfreden.
    Föga troligt att folk skulle haft den åsikten om de inte haft med porrens alla omskurna  kukar i bakhuvudet. Men få reflekterar över att det förmodligen hänger samma.
    Men det är ju samma med det mesta med normer även utanför det sexuella.

    Skål på dig! ;)
  • Tukt

    Problemet är ju inte de hårda och förnedrande handlingarna i sig. Inte alla, men ganska många har behov av dessa. Även unga.
    Problemet är, som jag var inne på, är att det reflekteras för lite runt det. BDSM har alltid funnits, men där är utövarna oftare medvetna om vad det handlar om. Diskuterar i all oändlighet, läser på, testar, använder olika system, RAC, SSC och liknande för att det ska vara under kontroll.
    Problemet uppstår när "svennebanan" ska spexa till det lite och inte tänker vad handlingarna egentligen innebär.
    Sedan ska man komma i håg, att de flesta som ägnar sig åt dominans är undergivna. Även män.
    Så det är förmodligen gott om män som spelar dominanta, fast de i själva verket är undergivna. Och det är en nivå till i problematiken.

  • Tukt
    Anonym (Pojkmamma) skrev 2023-03-13 17:18:38 följande:

    En reflektion: min son som är 20 år kom in på detta i en diskussion som vi hade kring sex och porr. (Han är ganska öppen och vi pratar ofta om känslor och sex.) Han säger att han vid flertal tillfällen varit intim (inte nödvändigtvis sex, utan även hångel) då tjejerna tar tag i hans händer och sätter runt deras hals. Enligt sonen har även andra vänner till honom denna erfarenhet = att tjejerna själva driver på detta. Han sa att han kände sig fruktansvärt obekväm med stryplekar och inte alls ville hålla runt någons hals (och därför inte gjorde det). Min teori är att tjejerna är lika porrskadade de också, och gör saker som de tror förväntas av dem.....

    Jag tipsade sonen (och er också) att lyssna på avsnittet av podden "Över min döda kropp" som handlar om strypning. Det går väldigt fort och lätt att strypa någon!! Att ungdomar vid tillfälliga sexuella kontakter leker stryplekar med alkohol i blodet får mig att få riktigt ont i magen.

    Givetvis stöttade jag sonen i att INTE spela med i rollspel som han inte är bekväm i och som dessutom kan leda till att han blir anklagad för saker i efterhand. Önskar att unga (både tjejer och killar) kunde prova sig fram långsamt och bara göra saker man faktiskt gillar, och inte testa hela porrstjärneregistret på första dejten.


    Här utgår du ifrån att tjejer, kvinnor inte vill utsättas för hårda tag. Men det finns ju inget som säger att längtan efter det hårda har med porren att göra, annat än att ens behov har blivit lite mer rumsrena.
    Jag tror också killar har samma önskan som tjejer här. Men könsnormer gör att de inte vill erkänna det.
  • Tukt
    Anonym (Chockad!!) skrev 2023-03-18 06:54:10 följande:
    Jag undrar om det är så vanligt. Men män som är gränsöverskridande i sina beteenden har jo ofta ett behov av att lyfta fram ett fåtal som tänder på detta, och hävda att "detta har blivit allt vanligare idag". Och när fler, och framförallt män, då försvarar och normaliserar sådant så skapar det en känsla av att det är något som flera kvinnor borde gå med på, och så skapas en trend. Tyvärr en negativ sådan.
    Det hela handlar ju om dominans. Och då det kommer till dominans är de flesta undergivna - 'även männen. 
    Jag tror också de flesta någon stans har dominans och undergivenhet i sig, även om de själva tror eller säger annat. Det handlar mer om tillfälle och stämning än om och att.
    Och problemet är ju inte att folk, även unga pysslar med dominans. Det borde nog fler göra.
    Problemet ligger ju snarare i att normaliseringen spritt detta mer till "vanligt folk". 
    Och "vanligt folk" reflekterar inte över de viktiga saker som krävs för att dominans ska vara säkert och tryggt.
    Så inte dominansen i sig som är problemet utan att folk inte kan hantera det.
  • Tukt
    Anonym (Josefine) skrev 2023-03-18 16:33:55 följande:
    Jag är en sådan tjej! Har varken självskadebeteende eller mår dåligt. 
    Det är snarare sådan attityd mot oss som gillar det som gör att en del mår dåligt. 
    Det blir allt tydligare, när man följer tråden att TS har fördomar mot "onormal sex". Och som med de flesta fördomar så går det liksom inte resonera eller få personen se nyanser, eller lära sig mer. Den vill bara ha sina egna känslor "bevisade".
    Och tittar man bara här i Familjeliv så ser man ju att problemen tycks nästan större bland de som ägnar sig åt vaniljsex och mainstreamporr.
  • Tukt

    Kärlek är väl att tillfredsställa sin partners behov. (i den mån en kan) Att inte förstå att människans hjärna är komplex, är naivt.

Svar på tråden Är våld i samband med sex bland unga vanligt idag? Chockerande läsning.