Inlägg från: Anonym (Azazi) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Azazi)

    En attitydförändring måste ske angående förhållanden.

    Räkan77 skrev 2023-03-03 14:15:16 följande:
    Lite nyfiken på var ni har fått den här bilden från, är det från sociala medier eller från förhållanden i er närhet? Är detbara unga par eller gäller det även för par som träffats på äldre dagar? 
    Jag är 40 plus, stämmer in på många män i min ålder (skriver män för att jag inte dejtar kvinnor)
  • Anonym (Azazi)
    Carolatom07 skrev 2023-03-03 06:06:45 följande:
    Så är det nog tyvärr. Men även en hel del kvinnor lär leva i förhållanden av andra orsaker än kärlek. Jag har under 2000-talet upplevt hur fler och fler blir mer ytliga, känslokalla och sexinriktade. Folk verkar inte ha några djupare känslor för varandra längre (en hel del undantag finns dessbättre). Folk lämnar varandra och skiter i hur mycket det sårar den andre, de kanske t.o.m. gottar sig i den övergivnes lidande.

    Män som kvinnor förväntas vara perfekta, dvs inte ha några brister och uppfylla alla krav på önskelistan. Det räcker ofta med att den ene vacklar i sitt självförtroende och inte tillfälligt lyckas anstränga sig för att vara perfekt, så lämnar den andre. Det är egoismen som styr: "Jag ska ha", "Jag vill ha".

    Det du tar upp här stämmer till punkt och pricka på mitt ex. I hans fall handlade det mycket om makt och kontroll och sa jag minsta sak emot honom blev jag blockad som straff. Skulle till sist bara sitta och finnas till hands för sex när det passade honom, annats skulle jag hålla käften i princip och inte ha några egna synpunkter. 


    Säger man inte att samhället idag blivit mer Narcissitiskt? För det du tar upp är ett sådant betende. Egoism, självförhärligande, berättigande, ytligt mm. Nu har såklart inte andelen diagnosticerade Narcissister ökat men däremot betendet. Medan kärlek, kompromisser, respekt och långsiktighet minskat. Bytts mot ytlighet, tillfällig passion, mycket sex (man skall alltså vara i nyförälskestadiet och när vardagen kommer byter man partner) 


    Kanske en effekt av dejtingapparna? Man har en lista kriterier, swipar på den som verkar bra (ofta med fler på vänt) och passar han/hon inte in i mallen swipar man vidare. Ofta genom att bara ghosta den tidigare partnern. Kanske har många idag ett för stort utbud jämfört med vad som var det naturliga för oss. Ska vi gå 100 år tillbaka i tiden bodde vi i små byar, vi skulle gifta oss ddt förväntades, utbudet var ganska litet. Vi fick lära oss att jobba på med den relationen vi hade. Vi fick lära oss älska personen med alla fel, brister och underbara saker denne hade-på gott och ont.
    Idag har vi större valmöjlighet, vi har internet och dessutom ett väldigt ytligt samhälle där långvarig kärlek i mångt och mycket inte värderas. Man träffar inte någon för något långvarigt utan för att det är kul för stunden?

  • Anonym (Azazi)
    Anonym (Man) skrev 2023-03-04 19:49:59 följande:

    Jag tycker man vet ganska snabbt om man vill fortsätta vidare med personen eller inte. Några dejter bara, inte ens på långdistans har det varit svårt att veta ganska snabbt även då kommunikationen mestadels skett i text och med Skype. De flesta är efter nån månad på det klara med om de vill bygga på relationen eller avsluta den. Efter flera månader bör man absolut veta, om inte lyfter man väl de farhågorna med den man dejtar förutsatt att kvinnan inte släpper nån bomb som att hon varit otrogen eller bankrutt som man inte visste innan.


    En fördel med att tidigt ta upp i relationen vart det är påväg och hålla den andre uppdaterad, jag bruka skämtsamt kalla det relationsmöte :) Att exempelvis dejta någon flera månader och sen komma på plöstligt att Nej hon var inte rätt känns bara väldigt oschysst. Lillsyrran sitter mitti en sån grej nu då hennes kille kom på efter 5 månaders dejtande att hon nog inte dög och var rätt. Det kunde ju sagts lite tidigare som exempel, efter 5 månader kan man ju ha en ganska djup relation och definitivt förhoppningar om framtid.


    Det kan jag hålla med om. Dejta någon flera månader och tycka att man gjort så gott man kan-STÖRT! De flesta pseudonormala människor tar inte månader på sig att veta om dejtandet skall övergå i något mer seriöst. Efter 3-6 månader brukar ju de flesta vara både seriösa och börjat planera framtid, ihopflytt och semestrar.

    Som sagt, man brukar känna tidigt vart det barkar hän. Förutsatt att personen är ärlig då. Relationsmöten var ett bra ord, och det är ju nödvändigt på sitt sätt. Annars får man lätt hjärnspöken. Men nej, dejta någon i månader låter ju som att man bara leker för stunden tills man hitta nån bättre- i brist på annat. Lite som talades om förut, man bara byter partner idag och orkar inte ens avsluta utan bara blockar eller ghostar. Folk har helt tappat att det finns en annan människa med i bilden.
Svar på tråden En attitydförändring måste ske angående förhållanden.