Inlägg från: Anonym (blå) |Visa alla inlägg
  • Anonym (blå)

    När man inte har råd att åka på semester

    Vad är det för skola de personerna går på undrar jag?
    Jag gick i ett fint område men alla åkte inte på semester varje lov, en del åkte inte aldrig på något och det var inget fel med det. 
    En tjej hade en pappa som tjänade ganska mycket, men han la alla pengar på boende och fler barn så de åkte utomlands en gång på 10 år. En kille bodde med sin ensamstående mamma och åkte också bara bort en gång på 10 år (fast mamman åkte utomlands själv vissa år). En annan tjej med många syskon och två föräldrar som levde på bidrag åkte utomlands varje sommar. Jag själv åkte också varje sommar bort en vecka men annars gjorde jag ingenting. 

  • Anonym (blå)
    Challenger skrev 2023-03-05 10:47:52 följande:
    Ja, hur definierar man det? Övre medelklassområde skulle jag väl säga kanske. Tänker på det ibland när jag hämtar/lämnar på skolan. Bara det nästan lite parodiskt faktiskt när det bildas kö av bilarna utanför skolan..., avseende biltyper och så. 

    Jo, jag tror du har rätt. Det här med resande kopplas nog ibland överdrivet mycket till pengar och ekonomisk status. Man förutsetts vara fattig som en kyrkråtta om man inte reser. Att resa är att vara normal. Märkligt hur det har blivit. 
    Ja det var väl ungefär mellan medelklass och överklass där jag gick. Fanns några miljonärer till föräldrar. Sen var det väl 1-2 som var undre medelklass som gick på bidrag. Men det var ingen som talade illa om att någon skulle vara fattig. Ska jag vara ärlig så pratade man inte så mycket om vad man hade gjort på semestern, oftast var man ju med kompisar under loven. Men kommer ihåg en som varit utomlands för första gången, hon pratade i en evighet om hur härlig den resan var. Nu i efterhand så var det väl för att det var så speciellt för henne men då tyckte man bara det var onödigt tjat. Man ville leka, spela något spel, snacka strunt eller snacka om killar. 
Svar på tråden När man inte har råd att åka på semester