Inlägg från: Dr Nail |Visa alla inlägg
  • Dr Nail

    Vad vinner folk på all denna pajkastning egentligen?

    Bara en påminnelse: man vinner INGENTING på att hänga på familjeliv i allmänhet. Det är bara dum underhållning.

  • Dr Nail
    Fröken Allvar skrev 2023-03-09 08:47:17 följande:
    Har du bra förslag på hur man slutar då?
    För mig är det inte heller bara dum underhållning. Det blir vad man gör det till. Jag minns att du tramsade i en tråd, så jag förstår att det blir underhållning för dig själv om du tycker att du själv är rolig. Sedan förstår jag också att man kan tycka att det är underhållning att sitta bakom en skärm och tycka att alla andra är idioter. Jag är inte sådan. Jag har hittat några få som jag kan diskutera med, och jag tycker att Eurydike, Soryu och många anonyma som inte är här i tråden nu har väldigt kloka saker att säga, som jag tar till mig av. 
    Jag tycker inte att någon är en idiot, och aldrig hävdat det? Det vore osnällt.
  • Dr Nail
    Fröken Allvar skrev 2023-03-11 21:11:16 följande:
    Har du bra förslag på hur man slutar scrolla är jag intresserad, i övrigt rätt ointresserad av kommunikation om din syn på underhållning (och Anonyms syn på undersköterskor). Blir du uttråkad kan du köra lite humor (eller annat) under bältet med dig själv. 
    Varför? Vill du scrolla så scrolla på, om du tycker att det ger dig nåt och att det du läser/skriver påverkar ditt liv på något sätt....
  • Dr Nail
    Fröken Allvar skrev 2023-03-11 23:17:09 följande:
    Jag har förändrats av halvåret på Familjeliv. De uttryck för vuxenhet jag mött på forumet har påverkat hur jag ser på händelser utanför forumet. De trådar jag haft på forumet har påverkat hur jag förstår människors reaktioner på mig och mitt liv/min person utanför forumet.
    Det jag skriver hög påverkar mig så till vida att jag skriver mindre utanför forumet. Att jag vill sluta scrolla har att göra med att forumet påverkar mitt internetberoende och mitt attention span. Även sömnen har påverkats, även om det finns flera orsaker till det. 
    Om det påverkar din sömn så är det väl dags att bryta mönstret och skaffa nya, sundare rutiner. Det finns bara ett effektivt sätt att bli av med ett beroende, och det är att ersätta det med en annan vana. T.ex. brukar jag lägga ifrån mig mobilen och meditera innan läggdags.
Svar på tråden Vad vinner folk på all denna pajkastning egentligen?