• Anonym (Nja)

    Varför anställer butiker kassabiträden utan social kompetens?

    Ts, jag har en uppfattning tvärtemot din. De som har diagnoser sköter sig själva och stör inte eller så är de supertrevliga. De som beter sig som surf***or är helt vanliga personer, 99 % av gångerna är det kvinnor. Kommer inte på att jag någonsin råkat på en sur man som kassabiträde men det har säkert hänt så jag garderar där med 1 % för män också.

    Men jag håller helt med om resten, att man borde se till social kompetens när man anställer och sedan under provanställningstiden försöker ha koll på om de är trevliga mot kunderna eller inte. De är företagens/butikernas ansikte utåt och har störst inverkan på vad kunderna tycker om dem!

  • Anonym (Nja)
    Anonym ("diagnoskvinna") skrev 2023-03-12 12:31:56 följande:

    Nej du, det hänger inte på diagnoser! Inte ens de som har Asperger brukar ha problem med det (har själv den diagnosen). Det hänger på att ingen har sagt åt dessa ungdomar: Nu måste du vara service-minded, le och säg t.ex. så här......!  Istället är man mesig och tror att de kommer att märka det själva. Bara de mest grundläggande reglerna hur man bemöter en kund! 


    Jag tror inte det hänger på om man säger åt ungdomarna eller inte, de förväntas fatta hur man beter sig på en arbetsplats men många gör det inte, men iaf enligt min erfarenhet så är ungdomar generellt trevliga medan det är 25+ som är surast. Vad ska man skylla på då?
Svar på tråden Varför anställer butiker kassabiträden utan social kompetens?