Inlägg från: Anders 386 |Visa alla inlägg
  • Anders 386

    Lag mot köpa sex är ett övertramp från staten?

    Jag kunde ha skrivit samma sak som TS. Jag anser att det är ett brott av staten att gå in och lagstadga vem du får ha sex med. Det är upp till dig själv och ingen annan ska kunna styra det. (Så länge det gäller vuxna normalt fungerande människor förstås och det sker med samtycke.)

    Det handlar om brott mot dom mänskliga rättigheterna. Men ingen offentlig person vågar ställa sig upp och säga sanningen, då är man snart dömd av media och man tappar hela sin karriär.

    Sen kan jag tycka det är tragiskt att någon ska behöva köpa eller sälja sex, men det är liksom en annan fråga. Jag tycker ändå att man ska ha rätt till det.

  • Anders 386

    Och jag tycker fortfarande att det är upp till varje vuxen individ att avgöra vem man vill ha sex med och av vilken orsak - så länge det inte handlar om tvång från någon av parterna.,..  För mig handlar det om individens frihet..

    Det finns två undantag: ålderskrav eftersom barn faktiskt inte har styrkan att stå emot en vuxen människa. Och jag kan också gå med på beroendekrav, tex att en fångvaktare inte får ha sex med en intern.

  • Anders 386
    Anonym (Beast) skrev 2023-04-06 12:51:11 följande:
    Det verkar råda en missuppfattning i tråden att legaliserat sexköp skulle innebära att folk säljer sex frivilligt. Det skulle bli ännu fler människor som skulle sälja sex med någon form av tvång då det är efterfrågan som styr.
    Nej, det handlar inte om någon missuppfattning - Det handlar om var vi anser att ett brott begås. Det som ska vara förbjudet - och faktiskt idag är ett lagbrott - är att man "tvingar" någon att ha sex.

    Ofta finns det människohandlare som pressar kvinnor till prostitution - och det är just här det begås ett brott i form av tvång. Självklart är det alltid ett brott att tvinga en kvinna till prostitution. Men i den processen är det inte kunden som är skyldig eftersom kvinnan i det läget har accepterat sex mot betalning.


  • Anders 386
    Anonym (Beast) skrev 2023-04-06 13:46:13 följande:
    Torsken är skyldig. Det finns inget sätt för torskarna att veta att den prostituerade ligger där frivilligt. Torsken kan däremot nästan förutsätta att hon befinner sig där med hjälp av någon form av tvång. Torsken väljer att blunda för det.
    Jag ville mest reda ut att det inte handlar om missuppfattningar utan om olika åsikter.

    Det är mycket som är problematiskt. Ska man köpa norsk odlad lax som bidragit till utfiskningen av Östersjön? Ska man flyga för nöjes skull när man vet att vi håller på att förstöra klimatet? Ska vi köpa kläder som är tillverkade av underbetalda arbetare i Asien?

    Att köpa sex är en moralisk fråga - men att göra det till olagligt tycker jag är inne och klampar på varje persons rättigheter. Sex är tillåtet. Att byta pengar mot tjänster är tillåtet. Hur kan då sexköp vara olagligt. Det är lite som 1+1=3
Svar på tråden Lag mot köpa sex är ett övertramp från staten?