Inlägg från: Anonym (Gunnar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gunnar)

    Lag mot köpa sex är ett övertramp från staten?

     Legalisering ökar trafficking. Så om man vill hålla trafficking nere är den nuvarande lagen bra.

  • Anonym (Gunnar)
    Anders 386 skrev 2023-03-13 08:53:11 följande:

    Jag kunde ha skrivit samma sak som TS. Jag anser att det är ett brott av staten att gå in och lagstadga vem du får ha sex med. Det är upp till dig själv och ingen annan ska kunna styra det. (Så länge det gäller vuxna normalt fungerande människor förstås och det sker med samtycke.)

    Det handlar om brott mot dom mänskliga rättigheterna. Men ingen offentlig person vågar ställa sig upp och säga sanningen, då är man snart dömd av media och man tappar hela sin karriär.

    Sen kan jag tycka det är tragiskt att någon ska behöva köpa eller sälja sex, men det är liksom en annan fråga. Jag tycker ändå att man ska ha rätt till det.


    Hävdar du att det är en mänsklig rättighet att få ha sex? Eller betala för sex?

    Sist jag kollade reglerades tillgång till sex inte i de mänskliga rättigheterna, det är ju att tillmäta sex ett fullkomligt absurt värde.Och helt omöjligt att reglera i några rättigheter. Tror folk behöver skaffa sig lite perspektiv, testa att leva utan mat eller rent vatten.

    Ingen är emot sex med samtycke. Men när man köper sex kan man aldrig veta om det är frivilligt. 
  • Anonym (Gunnar)
    Stoffosinsky skrev 2023-03-13 09:34:50 följande:
    Ofta när frågor om den svenska sexköpslagen kommer upp framförs synpunkter att det skulle vara liktydigt med köp av personens kropp. Detta är enligt mitt synsätt en förvanskning. Vid betalning av sex ger detta inga rättigheter till den säljande partnerns kropp. Parterna är överens om en gemensam aktivitet.
    Men hur ska du veta att parterna är överens? Det är ju det en köpare aldrig någonsin kan vara säker på. Hur menar du att det ska kunna garanteras?

    Om vår sexköpslag håller nere trafficking finns det väl inget att orda om. Det är ju en bra grej. 
  • Anonym (Gunnar)
    Anonym (jaha) skrev 2023-03-20 15:22:10 följande:
    På vilket sätt menar du att sexhandel bryter mot människovärdet om det sker frivilligt?

    Och på vilket sätt är det upp till dig att avgöra vad som är "rätt anledning" att köpa sex?

    Att det bryter mot lagen tror jag vi alla är medvetna om, men det TS ifrågasätter är om den lagen verkligen är rätt?

    Sen är det lite lustigt att du utgår ifrån att just din åsikt är det som majoriteten tycker. Vad baserar du det på? Tillfrågades alla när lagarna om sexhandel sattes? Om inte, hur kan du då veta att majoriteten håller med den? Amnesty International verkar iaf inte hålla med om den svenska hållningen i frågan och de är ju ändå en organisation men lång och gedigen global erfarenhet av prostitution som förmodligen har en betydligt mer realistisk bild av det än enskilda hobbytyckare runtom i Sverige.
    Det finns en hel del prostituerade som själva förespråkar den nordiska modellen. Se instagramkontona intedinhora, prostituerad_less, kaffeflickan t ex. Där kan du läsa om varför de ofta inte håller med Amnesty i den här frågan. 

    De är heller inte ensamma om det. Flera som arbetat nära prostituerade är också förespråkare av vår modell, eftersom den håller trafficking nere. Se t ex Simon Häggström, som arbetar i polisens prostitutionsgrupp. 

    De länder som legaliserat har inte lyckats stävja trafficking utan har högre förekomst av det. Det är inget vi bör eftersträva. 
  • Anonym (Gunnar)
    Stoffosinsky skrev 2023-03-20 18:12:12 följande:

    Brast med flera har en naiv uppfattning att alla problem med fattigdom och människohandel kommer att lösas genom den svenska modellen av sexköpslag. Dom verkar inte kunna ta del av andra synpunkter utan fastnat i tankesättet att straffar man ?torskarna? då Har man lösningen. Att resurser läggs på att fånga och träffa sexköparna är säkert bra bonus för de som tjänar på människohandel.

    Jag har tidigare frågat hur man ser på sexhandel utan att hänvisa till människohandel och tragisk fattigdom. En man 38 år lever ensam efter en skilsmässa skilsmässa. Som privat hantverkare har han en bra ekonomi. Han känner Eva 24 år som delar vårdnaden med förre sambon. Hon jobbar på HM och livspusslet går ihop. Hon har inga problem med droger och bra relation med hennes föräldrar. Båda bor i ett litet samhälle som Laxå. På en tillställning träffades dom.
    Man erbjöd Eva 1500 kr om hon ville ha sex. Båda var överens och detta upprepas nu ett par gånger per månad. Varken han eller hon kommer till skada Och ingen utomstående har ont av arrangemanget. För min del är det orimligt att staten här stiftar en lag som gör mannen till kriminell, och kan få ett kännbart straff.
    Detta av anledning att det förkommer trafficking på andra ställen. Den lag ni förordar kriminaliserar icke kriminella. 


    Det du frågar om är ett icke-problem. Vem skulle nånsin få reda på deras privata uppgörelse menar du?

    Det intressanta (och som verkligen är ett reellt och utbrett problem) är väl varför så många är villiga att köpa sex av traffickingoffer eller andra utsatta. T ex när kvinnor kom hit från krigets Ukraina jublade många sexköpare. 

    Du kan inte få sexköpare att bli etiska, eftersom de generellt endast bryr sig om sig själva och sina egna behov. De är inte särskilt intresserade av att lösa några sociala problem. De är inte intresserade av huruvida den prostituerade gör det frivilligt eller inte.

    Enda sättet att hålla nere trafficking är att kriminalisera köp. Inte säljandet, för att skydda de som är utsatta så att de vågar t ex kontakta polis när de blir våldtagna eller rånade. 

    Eller vad är din lösning på att få bort trafficking? 
  • Anonym (Gunnar)

    Förekomsten av PTSD var i en studie av prostituerade i 9 länder på 68%. 

    Det säger en del om hur prostitution inte är en "tjänst" som alla andra. På vilken vanlig massagesalong, frisör eller restaurang är förekomsten av PTSD 68%? 

  • Anonym (Gunnar)
    Anonym (jaha) skrev 2023-03-21 16:01:47 följande:
    Japp så är det just nu, frågan är vad lösningen på det är? Bevisligen fortsätter folk fara illa trotts förbud så mao verkar förbud inte vara någon bra lösning på problemet. 

    Och då kan man fråga sig om det är sexarbetarna man månar om eller sina egna ideologiska principer när man propagerar för förbud?
    Folk får inte PTSD pga det är kriminaliserat med sexköp. PTSD får man av svåra traumatiska upplevelser. Att sälja sex verkar i hög grad innebära trauman. 

    Det finns en liten klick frivilliga, och de kan fortsätta sälja, precis som idag. Men vi vill inte öka på antalet ofrivilliga genom att avkriminalisera. 
  • Anonym (Gunnar)
    Anonym (jaha) skrev 2023-03-21 17:24:24 följande:
    Ja precis, det finns de som gör det frivilligt som INTE ska ignoreas som man så ofta gör, och det skadar nog inte heller om man försöker råda bot på de VERKLIGA underliggande problemen som driver sexhandeln istället för att göra det lätt för sig och bara gapa förbud, förbud.

    Jag tycker Amnestys internationals hållning är betydligt mer sansad och realistisk än vad svenska feministers är.
    Varför ska vi gynna en liten klick priviligierade på bekostnad av väldigt många som far illa?
  • Anonym (Gunnar)
    Anonym (jaha) skrev 2023-03-21 17:20:39 följande:
    Folk får PTSD av flera olika anledningar inte bara sexhandel och sexhandeln består av fler människor än såna med PTSD och så länge debatten drivs av folk med extremt polariserad syn på saker och som bryr sig mer om sina egen ideologiska/moraliska agenda än sexarbetarna i sig så kommer det inte bli bättre
    Jag skulle säga att du drivs av en extremt ideologisk agenda. Du vägrar nämligen ta in fakta (att avkriminalisering ökar trafficking), du vill gynna en liten klick frivilliga trots att en stor majoritet far illa. Det kallar jag att ha en agenda.

    Om du verkligen brydde dig om prostituerade skulle du dels lyssna på de prostituerade som inte håller med varken dig eller Amnesty, dels vilja få bort en företeelse som väldigt många prostituerade verkar fara illa av.

    Varför är du inte intresserad av att helt plocka bort sexhandel? Så kan de frivilliga fortsätta med sin verksamhet, för de är relativt få. Att tillåta sexhandel ökar förekomsten av att köpa sex, dumpar priser, tar inte bort stigman, ökar trafficking. Exakt vad är fördelen? Att ett fåtal frivilliga kan sälja (som de redan kan idag). Eller att sexköpare slipper böter kanske?

    Se till det verkliga problemet: att så många sexköpare skiter i om det är frivilligt eller inte.

    Jag skulle säga att i princip enda gången män är engagerade i kvinnors frihet att använda sina kroppar är när det gäller prostitution. Det är antagligen för att det då gynnar män. 
  • Anonym (Gunnar)
    Anonym (jaha) skrev 2023-03-21 18:56:27 följande:
    Och du vägrar att ta in att legalisering ökar tryggheten för frivilliga sexarbetare

    Och du vägrar ta in att kriminalisering gör att handeln går under jorden och man får ingen som helst insyn och kontroll över den vilket gynnar trafficking.

    Och du vägrar konsekvent ta in att sexhandel bevisligen finns kvar trotts kriminalisering vilket borde vara bevis nog för att kriminalisering inte löser problemen.

    Om du verkligen brydde dig om sexarbetare så skulle du propagera för att lösa problemen som göder trafficking och ge sexarbetare ett bättre alternativ till sexarbete än svält men det skiter ju du i. Du skulle bry dig lika  mycket om alla sexarbetare inte enbart offer för trafficking men det gör du inte... så nej din ställning är absolut inte humanistisk utan helt och håller ideoligisk.

    Ja feminister tror ju att alla män är svin tills motsatsen bevisats och bara längtar efter att utnyttja kvinnor och se dem fara illa... det är anledningen till varför feminister är helt fel personer att driva en sån fråga eftersom de inte drivs av humanism eller jämställdhet utan ideologi och manshat. Låter man idioter driva en fråga så kommer resultatet bli därefter.
    Jag är helt med på att legalisering skulle underlätta för den lilla klick frivilliga prostituerade som finns. Däremot är det verkligen inte värt det ur ett samhällsperspektiv eller ur ett humanistiskt perspektiv. De är såpass få. 

    Att förbättra för dem och samtidigt förvärra för långt fler är en ohållbar ekvation.

    Du ser ju i de länder där det är avkriminaliserat att de inte lyckats lösa frågan om trafficking utan det har förvärrats. Så du lever i en utopi där trafficking magiskt skulle trollas bort. Du har ingen lösning på problemet. Och jag kan inte heller lösa det. Men vi behöver hålla det nere så gott vi kan, och då är vår modell den bästa även om den inte är perfekt. 

    Du har inget bättre att komma med, de länder som avkriminaliserat har inget bättre att komma med.

    Tills traffickingfrågan är löst ska vi inte utöka prostitution. 
Svar på tråden Lag mot köpa sex är ett övertramp från staten?