• Anonym (Oio)

    Ett barn kostar en miljon kronor tills det är 18 år. Hur stor del av denna miljon kommer från bidrag och hur stor del betalar förälderns själv?

    Anonym (Sofia) skrev 2023-03-15 16:47:50 följande:

    Barnbidrag, skolgång, böcker, lärarnas löner, skolmaten, barnets tandvård, läkarvård, dagis, dagismaten, fritids, skolbuss, vabb, föräldraledighet = vi som inte har barn betalar detta för era barn på våra löner.

    Orättvist! Det borde kompenseras oss genom att vi får "ickeföräldrapenning" i ett år då vi får vara lediga i ett år för att vi inte har barn och får göra vad vi vill det året betalt, precis som folk som har barn får vara lediga i ett helt år x mängden barn! I flera år är ju föräldrar lediga om det t ex har 3 barn. Varför får inte vi barnfria gå hemma med kompensation i ett år i a f när vi hjälpt hela samhällets ungar hela yrkeslivet?!


    Tja du kanske ska vara lite glad och tacksam att andra skaffar barn när inte du gör det, för vem har du annars tänkt ska möta dig på vårdcentralen när du vill träffa en läkare, laga din tand, asfaltera vägarna, se till att du har el och rent vatten och ta hand om dig när du blir gammal?

    Och säg nu inte att du är ung och alla dessa arbetare är äldre än dig för den vågen kommer tippa över när du är pensionär. Skulle det vara kul att stå där som 65-70-åring och vara yngsta människan på jorden om alla i din generation lät bli att skaffa barn?
  • Anonym (Oio)
    Tow2Mater skrev 2023-03-15 20:47:36 följande:
    Faktist, det kunde kallas miljöbonus. Det finns tillräckligt med folk som kan fylla alla samhällsfunktioner på andra sätt än att fler ska födas i just sverige.
    Och när skulle man få denna bonus? Män kan ju bli pappor upp till 80 årsåldern och då är de redan pensionärer.
    Vad händer om man får pengarna och sedan blir det barn 10-15 år senare ändå?
  • Anonym (Oio)

    Sofia det är knappast orättvist att de med 3 barn kan vara hemma i 3 år, eftersom det inte finns något som hindrar dig att också skaffa 3 barn för att kunna vara ledig.

    Är det lika orättvist med alla löneskillnader? Jag vill också tjäna 50 000 kr i månaden så då har jag rätt till det, trots att jag valt ett yrke som betalar mindre?

Svar på tråden Ett barn kostar en miljon kronor tills det är 18 år. Hur stor del av denna miljon kommer från bidrag och hur stor del betalar förälderns själv?