• Anonym (Mio)

    Ett barn kostar en miljon kronor tills det är 18 år. Hur stor del av denna miljon kommer från bidrag och hur stor del betalar förälderns själv?

    Det är i allas intresse att det föds barn. För hela samhället, det ekonomiska systemet och för att nya generationer ska ta över när vi blir gamla. Man måste kunna lyfta blicken och se på samhällsnivå. Vi har generöst med bidrag, det håller jag med om och det här med flerbarnstillägg osv tycker jag man kan diskutera. Ugångspunkten bör vara att man själv kan försörja de barn man skaffar, utan extra bidrag. Men en barnlös behöver ingen kompensation, det barn kostar föräldrarna är väldigt mycket mer än barnbidraget. Mat, kläder, fritid, transporter, inkomstbortfall osv. Så om pengar är problemet kan barnlösa trösta sig med att istället för att lägga en miljon på ett barn kan de spara in den istället. Och ta ledigt ett par år.

  • Anonym (Mio)
    Anonym (Sofia) skrev 2023-03-17 01:35:18 följande:
    Har aldrig kunnat få barn,  alla är inte fertila. Väldigt många kan inte få barn det måste du väl ändå förstå år 2023. De män som aldrig träffar en partner t ex kan aldrig få 3 barn.

    För att jämna ut klyftorna och öka förståelsen hos människor som endast är insnöade att vem som helst kan få 3 barn och vara lediga i 3 år med betalning, bör ett "ickebarnbidrag" finnas och ett års "ickeföräldraledighet" finnas eftersom väldig många människor inte har barn under sin livstid. Dessa ska ju inte behöva diskrimineras.
    Du har verkligen snöat in på detta. Nej barnlösa är inte diskriminerade. Om det är pengar det handlar om så kan du som sagt spara den där miljonen och ta ledigt ett par år eller reda jorden runt, köpa dig en bättre bostad eller vad du nu vill göra. Du har redan bättre ekonomi än vad du haft om du inte var förälder för du har inte de utgifterna eller inkomstbortfallet. Föreställ dig själv om inga barn skulle födas mer i Sverige. Är det det samhället du vill ha? Vad exakt är det du provoceras av? Är det avundsjuka att föräldrar får vara föräldralediga? Ja det hör till men vill du inte ha barn är det väl inget att vara avundsjuk på. Och om du nu tycker att man istället ska adoptera barn från andra länder, varför har du då inte gjort det själv? Och om man adopterar ska de inte vara föräldralediga då? Blir det inte lika orättvist för dig? Att de är "lediga". Hur du än vrider på det behövs det födas barn, någon ska ta hand om dem och du sparar väldigt mycket pengar som barnlös. Varför är du diskriminerad då? Varför ska du ha mer pengar? Och av vem???
Svar på tråden Ett barn kostar en miljon kronor tills det är 18 år. Hur stor del av denna miljon kommer från bidrag och hur stor del betalar förälderns själv?