• Tukt

    Ett barn kostar en miljon kronor tills det är 18 år. Hur stor del av denna miljon kommer från bidrag och hur stor del betalar förälderns själv?

    Anonym (Sofia) skrev 2023-03-16 00:54:13 följande:
    Så länge era barn betalar igen till mig är det lugnt. Men jag vill ha ledigt ett år mot betalning också. De som har 3 barn får ju betald ledighet i 3 år. Orättvist. Det finns oändligt många människor som inte får barn. De ska alla få ett års betald "ickeföräldraledighet" för att orättvisan ska jämnas ut och jämställdhet gynnas.
    En förälder som är hemma med barn är inte "ledig", lika lite som en förskolepedagog är det när hen går till jobbet.
    Vi människor är allt för många på det här klotet, så några färre skulle inte skada.
    Men om vi vill att samhället ska fungera, så finns det liksom inget alternativ till att det föds barn. Det går liksom inte föda färdigutbildade vuxna, även om det vore smidigt... ja utöver själva havandeskapet då.
  • Tukt
    Anonym (Sofia) skrev 2023-03-17 01:39:34 följande:
    Vissa föräldrar tycker det är underbart att gå hemma med barn och njuter mer av det än att jobba och anser inte alls att de arbetar när de gör så. Många vill inte återgå till jobbet när föräldraledigheten är slut för de tycker att det har varit behagligare än att yrkesarbeta.
    Ja och många ser det också som semester att få komma tillbaks till jobbet efter att ha varit hemma med barn.
    Bara för det kallas "föräldraledigt" så betyder det inte att det är ledigt.
  • Tukt
    Anonym (Sofia) skrev 2023-03-17 15:29:19 följande:
    Har aldrig träffat en sjuksköterska eller undersköterska eller läkare som sagt att de tycker det är semester att komma tillbaka efter föräldraledigheten. De har jobbat något halvår och så snabbt som möjligt skaffat ett andra barn och då börjat planera för nästa föräldraledighet. Varför? Om man får så mycket "egentid" på jobbet att det är som semester i jämförelse?
    Bara för att du inte träffat någon, så betyder det inte att det finns. Sedan jobbar heller inte alla inom vården...
Svar på tråden Ett barn kostar en miljon kronor tills det är 18 år. Hur stor del av denna miljon kommer från bidrag och hur stor del betalar förälderns själv?