Inlägg från: Pimpinellan |Visa alla inlägg
  • Pimpinellan

    Klä sig efter sin ålder?

    Hel, ren och anständig tycker jag väl är grunden. Det innebär tex inte så korta shorts att man ser skinkorna eller så urringat att brösten trillar ur när man böjer sig framåt. I övrigt får man klä sig som man vill. Jag har absolut noll koll på vad som är modernt och inne. Köper allt på secondhand och klär mig som jag vill.

  • Pimpinellan
    Fröken Allvar skrev 2023-03-18 15:30:48 följande:

    Det finns de som är snygga i second hand och de som är snygga i Kappahl. Det finns de som har hur dyra kläder som helst och ändå inte har stil, och det finns de som både har råd med dyrt och har stil. 
    Den vanliga stilen nu 2023 för 40+ upp till 50 är långt färgat hår, gelenaglar, fillers, salongsögonbryn och lätt make up. Stark färg på läpparna är ute igen för kvinnor. Om du vill ta ut svängarna kommer människor att tänka på en dragqueen. Vad gäller kläder så är du ganska fri så länge det är feminint. Feminint är vad som de flesta 40+ satsar på, alltså klack, kjol/klänning och sådant som män gillar.


    Kanske i Stockholm där du bor, men inte här i alla fall. Långt hår har jag visserligen, men gelénaglar, fillers och salongsögonbryn skulle jag inte skaffa mot betalning ens. Klack och klänning har jag max en gång per år. Har faktiskt bara tantskor pga värk i fötterna så jag vill inte plåga mig. Och skulle aldrig i livet klä mig med tanke på hur män uppfattar mig.
    Jag har uppnått åldern där jag lever mitt liv mer och mer som jag själv vill. Livet är för kort för att ta hänsyn till alla andra. Därmed inte sagt att jag klär mig som en slusk ifall du eller nån annan nu får för sig det. 
Svar på tråden Klä sig efter sin ålder?