Inlägg från: Anonym (Matilda) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Matilda)

    Psykiatrin

    De kommer säga nej, psykakuten kommer också säga nej. Tyvärr förstör missbrukare för vanligt psykiskt sjuka. Det är otroligt svårt att få benzo preparat först måste du testa dig igenom alla antidepressiva och allergimediciner. 

  • Anonym (Matilda)
    Anonym (Terapi) skrev 2023-03-18 21:33:15 följande:
    Har inte påstått att TS är redo. Säger att det är en del av terapin som hon verkligen behöver. Har själv OCD, så vet hur det känns. Men nej, hon kommer inte att få Stesolid för det. Och jag tror att TS kommer att klara det trots allt. Att ta tabletter kommer bara att göra henne trött ändå. Ångesten kommer att finnas kvar. Det finns ingen enkel lösning på ångest.
    Det finns jättebra mediciner som tar bort ångest så det där är bara skitsnack. Men det är nästan omöjligt att få utskrivet. 
  • Anonym (Matilda)
    Anonym (Bgbf) skrev 2023-03-18 21:52:31 följande:
    Jaså vilka då? tex
    Benzo och Lyrica 
  • Anonym (Matilda)
    Soryu skrev 2023-03-18 22:24:07 följande:
    Det handlar inte bara om att missbrukare förstör för andra, utan också för att risken för att behandlingen i sig leder till en beroendeproblematik är ganska stor. Med tiden förlorar substanserna sin effekt och det brukar behövas högre doser. Det är helt enkelt inga bra läkemedel för långtidsbehandling.
    Det står i trådstarten att ts vill ta dem under en kortare period så varför tar du upp långtidsbehandling? Risken är väldigt liten att man blir beroende efter tre tabletter  hinner definitivt inte bygga upp tolerans på så få tabletter. 
  • Anonym (Matilda)
    Soryu skrev 2023-03-18 23:02:46 följande:
    Jo men jag pratar om varför vi läkare är restriktiva med preparaten över huvud taget.
    Man måste kunna få dem under en kortare period om det är en akut situation, varför finns de överhuvudtaget om ingen får ta dem? Sen ska läkare inte skriva ut dem på slentrian det ska finnas en plan. 
  • Anonym (Matilda)
    Soryu skrev 2023-03-19 00:04:21 följande:
    Ja visst. Det är klart att man kan använda dem under en kort period, det säger jag inte alls emot. Jag försöker bara förklara att vi är restriktiva inte bara pga "missbrukare som förstör för andra" utan också för att preparaten ju är kraftigt vanebildande även hos personer som inte alls har någon missbruksproblematik.
    Vissa läkare verkar tro att man blir tung blandmissbrukare efter första tabletten och kommer skjuta upp heroin på Plattan nästa dag så är det inte. Jag ser det såhär det är bättre att ta benzo vid några få tillfällen än att ta livet av sig döden går inte att återhämta sig från. 
Svar på tråden Psykiatrin