Inlägg från: Anonym (Jz) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jz)

    Har du varit otrogen och vid vilken ålder?

    I 20 års åldern var jag det en gång. Sen hade jag några relationer runt 30 som jag inte tog riktigt på allvar, vet inte ens om man kan kalla det för otrohet. Var nära att vara otrogen mot sambo vid 35 men insåg då att detta inte är för mig, jag kan inte leva med det. Så jag ändrade tankesättet sedan dess.

  • Anonym (Jz)
    Anonym (Kanske) skrev 2023-05-22 18:06:01 följande:

    Kanske kan det vara så att vi önskar oss en fulländad värld där människorna är ärliga, hänsynsfulla och felfria.  Nu är verkligheten inte den. Vi är inte ofelbara, några är missunnsamma, andra är snåla, många av oss ljuger när det passar och en del är otrogna. Det finns mobbare, översittare och oärliga individer

    Om vi ska klara av att leva någorlunda lyckliga liv så måste vi ha strategier för att möta livets realiteter.  För egen del ser jag inte otrohet som det värsta som kunde hända mig.  Jag har många och större rädslor för fysiskt och psykiskt våld, miljöförstöring och krig.


    Ja ja, men är du otrogen då? Glad
  • Anonym (Jz)

    Otrohet kan vara relativt vanligt förekommande men är absolut ingen norm, annars skulle den inte ha den förödande effekten på relationen den oftast har. Dessutom ändrar sig folkets attityder kring otrohet med växande ekonomi, dvs när man inte är tvungen att leva i par för att överleva ekonomiskt då är man mindre tvungen att stå ut med det.
    Men otrohet kan också förekomma i massa olika varianter. Det kan bli så att båda parter är egentligen okej med det trots att ingenting var öppet överenskommet.

  • Anonym (Jz)
    Anonym (som det kan bli) skrev 2023-05-30 06:17:06 följande:
    Motsägs väl av den thailändska statistiken jag postade ovan där över 50% är otrogna. Är de mindre beroende av partnerns ekonomi än i Sverige?

    Det tror jag nog inte utan att se rätt mycket fakta.
    För det första är det väl logiskt att äktenskap som har större inslag av ekonomiskt samberoende är mer benägna att överleva otrohet och därför är otrohet mer förekommande i just sådana relationer, inte tvärtom.
    För det andra det du postade är ingen statistik utan en superkort sammanfattning av gud vet vad, men även där nämner de thailad som outlier, alltså inte någonting som är representativt för genomsnittet.
Svar på tråden Har du varit otrogen och vid vilken ålder?