Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Riksdagsvalet 2026

    nattuw skrev 2023-10-21 12:21:11 följande:
    Frågan är om det finns bevis på att det verkligen existerar säkerhetsluckor. Eller om det åtminstone finns några spekulationer om vilken typ av information som skulle kunna spridas.

    Med tanke på att Lenova och kinesiska telefoner över lag inte verkar vara föremål för samma misstänksamhet så är det inte utan att man blir lite nyfiken på vad som särskiljer Huawai från övriga kinesiska tillverkare.

    Och kan vi lite på att övriga telekomföretag inte har komponenter från Kina som skulle kunna vara suspekta?
    Två instanser inom svenskt rättsväsende har kommit fram till att det kan antas att Sveriges säkerhet kommer skadas om Huawei släpps i det svenska 5G nätet. För att en domstol ska kunna konstatera något sådant måste det finnas goda skäl. 

    Anser du att svensk domstol har fattat ett felaktigt beslut? Vad har du i så fall för belägg för detta?
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    nattuw skrev 2023-10-24 15:17:10 följande:
    Jag antar att du inte läst domen. För domen handlade inte om " förbud mot att  kommunist-Kina skulle få tillgång till det svenska 5G nätet. ;)"

    Det som tas upp i domen är ett resonemang om att det kinesiska systemet skulle kunna utgöra en säkerhetsrisk. Däremot finns det inga konkreta misstankar om tekniska sårbarheter.

    Citat ur domen: "PTS framför bl.a. följande. Myndigheten påstår inte att det för närvarande föreligger tekniska sårbarheter i form av t.ex. programmeringsfel eller svagheter i krypteringsalgoritmer i utrustningen från Huawei. Däremot kan
    den stora betydelse som 5G-näten kommer att få, skapa drivkrafter för en
    angripare som vill hota Sveriges säkerhet att vidta åtgärder för att olovligen
    inhämta information från eller störa funktionen i näten."

    Så över till frågan om handelspolitik där det nog räcker om jag utan vidare resonemang citerar ur domen: "Samrådsmyndigheternas analys och bedömning ger också stöd för att det kan antas att amerikanska handelsrestriktioner kan påverka Huaweis förmåga att leverera nödvändiga produkter för svenska 5G-nät på ett sätt som kan orsaka skada för säkerheten."

    För den som är intresserad
    Frågan gäller en dom: Förvaltningsrätten i Stockholms dom den 22 juni 2021 i mål nr 24231-20 och 2378-21
    Man kan nästan misstänka att du representerar kommunist-Kina..

    https://www.domstol.se/globalassets/filer/domstol/forvaltningsratten_stockholm/pm/24231-20_-2378-21.pdf


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

    Sverigedemokraten Salwan Momika säger till SVT att han inte kommer att följa utvisningsbeslutet..


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2023-11-09 13:16:26 följande:

    Men... men... var inte socialdemokratisk bussning av elever till skolor i utanförskapsområden en högerextrem myt?

    omni.se/elever-i-valbargat-omrade-flyttas-till-utsatt-skola/a/nQelbQ

    Elever i välbärgat område flyttas till utsatt skola

    För att få bukt med skolsegregationen i Sandviken har kommunen beslutat att barn från en skola i ett välbärgat område ska flyttas till en skola i ett socialt utsatt område när de börjar mellanstadiet.

    Beslutet - som fattas av S, C och L med stöd av V - har mötts av kritik från den lokala oppositionen och föräldrar vars barn kommer att flyttas.


    Om du satt dig in i situationen skulle du se att det inte handlar om bussning och att det egentligen är en tidningsanka. 

    Linnea Lindquist som skrivit texten som jag länkar till är fristående kolumnist på Expressens ledarsida. https://rektorlinnea.com/2023/11/08/sandviken-och-bussarna/


     


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Tukt skrev 2023-11-09 22:38:18 följande:
    Du kunde ju valt att läsa hennes inlägg, utifrån att hon förklarade hur det var och hur de resonerat. Bara en tanke alltså...
    Precis. Tyvärr är det så för vissa att när de har bestämt sig för vad de ska tycka så går det inte att rubba deras uppfattning oavsett vilken fakta som presenteras. 
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2023-11-09 21:43:44 följande:

    Jaha, vi ska alltså ha en semantisk diskussion om ordet "bussning".

    Från Linneas blogginlägg:

    "Det finns inte några bussar beställda. Det man kommer göra är att ge eleverna ett kollektivtrafikkort för att de som inte blir skjutsade till skolan ska kunna ta sig dit."

    och

    "Jag har svårt att definiera det Sandviken gör som att "bussa elever".
    Det finns ingen skolbuss, eleverna åker kollektivt. Redan idag blir majoriteten av eleverna på båda skolorna skjutsade av sina föräldrar."

    Det hon skriver i övrigt är att utanförskapsområdet dit eleverna bussas... förlåt, åker buss på egen hand med det busskort de nu får av kommunen, inte är lika segregerat som exempelvis Rinkeby eller Rosengård.


    Det handlar inte om en semantisk diskussion om ordet bussning. Du väljer helt enkelt att vantolka. 

    Det  som sker i Sandviken är att man ändrar upptagningsområden för två låg och mellanstadieskolor (sker hela tiden i landets 290 kommuner). Förändringen påverkar endast var framtida elever kommer gå i skola (de elever som redan går i dessa skolor kommer inte påverkas). 

    Skolorna ligger rätt nära varandra (det är bara 3,7 km gångväg mellan skolorna och många elever kommer få närmare till sin skola). Den skola som du menar ligger i ett utanförskaps  område ligger mitt i Sandvikens centrum. 

    Citaten nedan är hämtade från texten som jag tidigare länkade till.

    https://rektorlinnea.com/category/rektor_linneas-blogg/


    "Sandviken har alltså relativt låg skolsegregation. De har hög andel elever med svensk bakgrund som har lågutbildade föräldrar"


    "I förslaget finns det inget förslag på att bussa några elever utan det man ska göra är att ändra på upptagningsområdena. Det gör kommuner hela tiden för att optimera sin skolstruktur. Det som föreslås hända är att man stoppar intaget av förskoleklass och årskurs 1-3 på Murgårdsskolan med start läsåret 2024/2025. De elever som ska börja förskoleklass får gå på Sandbacka skola eller Västanbyns skola. Fram till 2028 ska man fasa ut årskurs F-3 från Murgårdsskolan och de eleverna kommer börja på Västanbyns skola"

    "Det finns ingen skolbuss, eleverna åker kollektivt. Redan idag blir majoriteten av eleverna på båda skolorna skjutsade av sina föräldrar. Nu kommer fler elever få nära till sin skola"


     


    "Det är inte några elever som tvångsförflyttas. Utfasningen av stadierna sker mellan 2024-2028. Det är lång tid. Man stoppar intaget. Det är totalt två årskurser som önskar ny skola och det är mellanstadieelever. I min värld är inte detta något konstigt, det sker hela tiden att kommuner ser över sin skolstruktur för att göra den mer ekonomiskt effektiv och för att skapa bättre förutsättningar för eleverna"


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
Svar på tråden Riksdagsvalet 2026