Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Riksdagsvalet 2026

    nattuw skrev 2023-11-26 08:28:52 följande:
    Att politiska aktivister inte tillåts skrämma människor till tystnad är inte en försämring av yttrandefriheten utan ett sätt att garantera yttrandefriheten. Att du inte har något emot att aktivister försöker tysta meningsmotståndare torde inte förvåna någon.

    Varför sitter du här och hittar på argument som inte har koppling till vad som faktiskt har hänt? Tror du att yttrandefrihetsexpert Nils Funke och juridikprofessor Mårten Schultz skulle har reagerat så hårt om inte Chalmers beslut i princip hade varit rättsvidrigt sett till yttrandefriheten?

    Det är en skam att en minister i den SD-styrda M/KD/L regeringen applåderade Chalmers beslut att begränsa yttrandefriheten och varje sund människa borde bekymra sig för att det skedde.


    Yttrandefrihetsexpert Nils Funcke kritiserar Chalmers beslut - DN.se

    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

    Detta kommer alltså från ett parti som är en del av regeringsunderlaget. Den åsikt som förs fram visar tydligt på SDs fascistiska tendenser. 


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    nattuw skrev 2023-11-28 22:29:11 följande:
    Ett förbud mot politiska manifestationer på en arbetsplats är inte en inskränkning av yttrandefriheten. De som vill ägna sig åt politiska manifestationer kan göra det utanför Campus.
    Jag förmodar att du har hämtat inspiration från kommunist-kina där är politiska manifestationer helt förbjudna.

    I den fria världen har däremot har universiteten ofta varit drivande i den politiska debatten inte sälla via olika typer av manifestationer.
     
    Varje sann vän av demokrati och yttrandefrihet bör vara tacksam över att rektorn drog tillbaka sitt beslut att inskränka yttrandefriheten på Chalmers universitet.
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

    Till och med högern tycker att statsministern är ett skämt..


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

    Nu har Ulf Kristersson lika lågt stöd som tidigare M ledare som  Bo Lundgren och Anna Kindberg Batra. SD är större än samtliga regeringspartier tillsammans.
    Moderaternas ambition att tämja SD har slutat i en total katastrof för borgerligheten.

    S är i princip lika stora som SD och M tillsammans och skulle det vara val idag skulle Magdalena Andersson bli statsminister


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

    Viktig konsumentupplysning inför nästa val. 

    SD, M, KD och L vill inte att fundamentalistiska friskolor  (tex muslimska eller kristna)  ska omfattas av den offentlighetsprincip som gäller landets kommunala skolor. Detta försvårar samhällets kontroll av skolornas huvudmän. 

    Rösta bort detta rövargäng nästa val!

    www.aftonbladet.se/kultur/a/pQrvjR/anna-andersson-om-friskolor-och-offentlighetsprincipen


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    nattuw skrev 2023-12-02 20:11:43 följande:
    Beslutet att stoppa politiska manifestationer på campus togs för att skydda personer med judisk bakgrund från dina partikamrater och oavsett hur mycket du än önskar det så faller pogromer inte in under yttrandefriheten.
    Du verkar ha väldigt dålig koll på hur den svenska yttrandefriheten fungerar. 

    I Sverige får man manifestera sin uppfattning så länge som det inte utgör hets, hat eller hot mot någon annan (det är förbjudet i annan lagstiftning). Det är därför som det inte generellt går att förbjuda koranbränningar (för att skydda människor av med muslimsk tro).

    Därför är det inte konstigt att juridikprofessor Mårten Schultz och yttrandefrihetsexperten Nils Funke reagerade  så starkt mot att begränsa yttrandefriheten på ett svenskt universitet. 

    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    nattuw skrev 2023-12-05 22:02:22 följande:
    Det finns inget i Chalmers första beslut som strider mot yttrandefriheten eller begränsar utbytet av idéer på campus. Beslutet togs för att skydda yttrandefriheten och hindra att en liten grupp aktivister skulle kunna skrämma människor från att yppa sina tankar, åsikter och idéer.

    Detta är vad du är motståndare till:
    "Men för att säkra universitetet som en plats för idéutbyte, där det verkligen finns utrymme för skilda perspektiv, åsikter och nyanser måste lärosätet ta ansvar för formerna för detta utbyte ? vi måste skapa spelregler som gör att utbytet kan ske på ett fredligt och öppet sätt. Beslutet är ett sätt för Chalmers att ta detta ansvar och säkerställa ett klimat där personer med vitt skilda åskådningar och ursprung kan mötas och verka."
    Chalmers - bakgrund till beslutet

    Varför du är emot att skapa en miljö där alla öppet vågar dela sina åsikter och idéer är oklart. Men dina motiv har inte med någon vurm för yttrandefriheten att göra.
    Jag lutar mig mot Sveriges främste expert på yttrandefrihet och en professor i juridik som bägge var starkt kritiska mot Chalmers initiala beslut att helt förbjuda politiska manifestationer.  

    Chalmers beslut hade förbjudit manifestationer mot exempelvis regeringsmakten och skulle enligt experter ha inneburit en oerhört stark begränsning av yttrandefriheten.  

    Här kan du ta del av vad Göteborgsposten respektive Expressen kulturredaktioner tycker om det beslut som du applåderade  men som ansvarig rektor drog tillbaka..

    https://www.gp.se/kultur/kulturdebatt/far-man-fira-pride-pa-chalmers-i-fortsattningen.086efd78-5866-4e15-8afd-8a1f80cb79e0


    https://www.expressen.se/kultur/victor-malm/chalmers-och-ministern-angriper-yttrandefriheten/


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    nattuw skrev 2023-12-07 09:18:19 följande:
    Du har hela Göteborg att manifestera i. Och räcker inte det finns resten av Sverige. Det är inte ett hot mot yttrandefriheten att du inte får bedriva din politiska aktivism på de kvadratmeter som är Chalmers.
    Till skillnad mot dig anser varken jag eller experter på yttrandefrihet att man bör begränsa den svenska yttrandefriheten. Den är värd att försvara överallt i vårt samhälle. 
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

    Glöm inte att SD, M och KD stödjer det korrupta svenska skolsystemet..


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
Svar på tråden Riksdagsvalet 2026