Inlägg från: BahHumbug |Visa alla inlägg
  • BahHumbug

    12 åring som tonåring

    Hon har kommit in förbuberteten.
    Jag var själv ilsken tonåring. Mycket händer i hjärnan och i kroppen just nu. Det är nu som man ska sätta gränser och det gäller även att hålla i dem. Det är en process att trsta gränser och ändå vara liten. Det är bara att bita i och låtsas att det regnar.

    Det är oftast tomma ord och fraser när man säger att föräldrarna är dumma/ korkade. Samma sak när små barn säger att deras mamma är den dummaste mamman i världen.

  • BahHumbug
    Loke76 skrev 2023-06-13 18:44:57 följande:

    Tack för dom orden.  Det väl att bita ihop men man blir så osäker på sin föräldraskap när man kommer i konflikt med dottern o när hon hotar att rymma eller springa iväg det är då man tvivlar om man tog rätt beslut. 
    Vi har kanske varit för snälla men samtidigt försöker prata med henne om vad som är rätt o fel då verkar det som hon lyssnar men nån dag efter så är det samma sak suck. 
    Hoppas det går över snart. 


    Vet själv hur jag var som tonåring.Flört
    Hjärnan går på högvarv och det nästan kryper i skinnet. Man är ofta lugn i skolan och med vänner. När man kommer hem så är det som om något brister och man blir bara irriterad.
    Man har även noll konsekvenstänk i den åldern och man har svårt att tänka framåt.

    Din dotter har inte rymt än eller sprungit i väg.
    Om hon skulle göra det så gäller det att vara benhård med konsekvenser. Samt att om du har sagt nej till något så är ett nej ett nej. 
Svar på tråden 12 åring som tonåring