Anonym (Chicken legs) skrev 2023-06-21 19:18:55 följande:
Så dom kan ligga så länge i kylskåpet? Ändå ett väldans krånglande tycker jag. Kyckling har liten mängd mättat fett, det är bra för min mage som börjat växa.
Ja, du ser, på en del ställen står det 70 grader, på andra 72... man kan ju aldrig vara säker!
6h räcker inte för tina i kylskåpet.
Och kycklingen kan säkert ligga i kylen 3-4 dagar och tina och sen som tinad.
Temperaturen kan tom vara lägre än 70, dock så måste då temperaturen vara en längre stund, för 70-72 räcker för veta nu är de helt döda.
Medans en lägre temp så måste det vara en bra längre tid för uppnå samma sak.
Jag plockar min kyckling vid 68grader, sen stiger den 3-5 grader och gör sitt jobb efter man tagit ut den.
Anonym (Chicken legs) skrev 2023-06-21 19:31:29 följande:
Stod så på påsen. Men det är väl sånt man lär sig om man lagar kyckling ofta.
Vilket märke, för du sagt saker som jag finner udda, detta med 6h och tina i kylen, det låter fel.
Sen rumstempererad kyckling kan man köra rätt kort tid i ugnen.
Men efter som du är novis, så måste du ta reda på mer innan du fortsätter.
Sen löser du frågan med en kniv eller termometer.