• Anonym (Chicken legs)

    Rädd för kycklingen

    Köpte frysta filéer för jag tänkte jag ska minska på mättat fett. Men nu vågar jag inte efter att tillagat i ugnen. Har ingen termometer, och törs inte lita på hur köttet ser ut. Vågar inte chansa även om köttsaften INTE ser rosa ut. Vågar ni äta kyckling även om termometern visar 70 grader?

  • Svar på tråden Rädd för kycklingen
  • Cereal Killer

    Är köttsaftet inte rosa så är det inte att chansa. Då är den klar. Kan du inte bedöma det genom att skära i filen så kan du ta en halv file och liksom krama ur den i ett glas och titta på färgen.

    Här tillagar vi all kyckling sous vide numera. På så vis finns det varken risk för matförgiftning eller att den blir överstekt. Vi äter den lätt rosa utan att behöva oroa oss för att bli sjuka.

  • Anonym (Vit)

    Är köttet vitt så är den klar. Skär ett snitt med kniv och kolla. 

  • Jemp

    Har aldrig använt termometer utan går på utseendet.

  • Anonym (Chicken legs)
    Cereal Killer skrev 2023-06-21 12:22:05 följande:

    Är köttsaftet inte rosa så är det inte att chansa. Då är den klar. Kan du inte bedöma det genom att skära i filen så kan du ta en halv file och liksom krama ur den i ett glas och titta på färgen.

    Här tillagar vi all kyckling sous vide numera. På så vis finns det varken risk för matförgiftning eller att den blir överstekt. Vi äter den lätt rosa utan att behöva oroa oss för att bli sjuka.


    Skulle jag aldrig våga! Men tack för svar, jag får hitta andra alternativ. Ska äta mer fisk. Mest ätit hamburgare annars (utan bröd och dressing) och det kanske är ok om jag minskar på det och äter var 3:e dag t ex?
  • Anonym (Hin håle)

    Dela filén så ser du om det är färdigt eller ej. 

  • Anonym (Vit)

    Jag använder inte termometer. Det är lite överkurs för kycklingfiléer. 
    Det är mest när man tillagar stek och rostbiff det kan bara praktiskt. 

    Sous vide är verkligen överkurs och inte alla vet vad det är. 

    Kolla färgen på köttet så ser du. 

  • klyban
    Anonym (Chicken legs) skrev 2023-06-21 12:09:04 följande:
    Rädd för kycklingen

    Köpte frysta filéer för jag tänkte jag ska minska på mättat fett. Men nu vågar jag inte efter att tillagat i ugnen. Har ingen termometer, och törs inte lita på hur köttet ser ut. Vågar inte chansa även om köttsaften INTE ser rosa ut. Vågar ni äta kyckling även om termometern visar 70 grader?


    Kanske du har en kniv och delar kycklingen då, så ser du med egna ögon.
    Anonym (Vit) skrev 2023-06-21 12:33:00 följande:

    Jag använder inte termometer. Det är lite överkurs för kycklingfiléer. 
    Det är mest när man tillagar stek och rostbiff det kan bara praktiskt. 

    Sous vide är verkligen överkurs och inte alla vet vad det är. 

    Kolla färgen på köttet så ser du. 


    En termometer är perfekt för kycklingfilé, så kan man pricka tempen exakt och få en supersaftig köttbit.

    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • Anonym (Chicken legs)
    Anonym (Hin håle) skrev 2023-06-21 12:31:13 följande:

    Dela filén så ser du om det är färdigt eller ej. 


    Jag delade den och köttet ser vitt ut och tror inte saften är rosa, men vågar inte chansa. Man kan ju bli dödssjuk. Trodde inte det var så besvärligt att hantera kyckling. Först ska den tina 6 tim i plastpåse i kylen. Inte miljövänligt att slösa på plastpåsar.
  • Anonym (Vit)
    Anonym (Chicken legs) skrev 2023-06-21 12:38:16 följande:
    Jag delade den och köttet ser vitt ut och tror inte saften är rosa, men vågar inte chansa. Man kan ju bli dödssjuk. Trodde inte det var så besvärligt att hantera kyckling. Först ska den tina 6 tim i plastpåse i kylen. Inte miljövänligt att slösa på plastpåsar.
    Då är den ju klar. Men du slänger den men tycker en plastpåse i kylen är fel mot miljön? 
  • Mrs Moneybags

    Köp färsk kyckling nästa gång så slipper du joxet med frysta filéer. Mycket godare också. 

Svar på tråden Rädd för kycklingen