Anonym (Chicken legs) skrev 2023-06-21 12:09:04 följande:
Rädd för kycklingen
Köpte frysta filéer för jag tänkte jag ska minska på mättat fett. Men nu vågar jag inte efter att tillagat i ugnen. Har ingen termometer, och törs inte lita på hur köttet ser ut. Vågar inte chansa även om köttsaften INTE ser rosa ut. Vågar ni äta kyckling även om termometern visar 70 grader?
Kanske du har en kniv och delar kycklingen då, så ser du med egna ögon.
Anonym (Vit) skrev 2023-06-21 12:33:00 följande:
Jag använder inte termometer. Det är lite överkurs för kycklingfiléer.
Det är mest när man tillagar stek och rostbiff det kan bara praktiskt.
Sous vide är verkligen överkurs och inte alla vet vad det är.
Kolla färgen på köttet så ser du.
En termometer är perfekt för kycklingfilé, så kan man pricka tempen exakt och få en supersaftig köttbit.