Inlägg från: Anonym (Liti) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Liti)

    Bonusbarn? Behöver tips och råd!

    Det är också så att med små barn så kommer hans ex att vara en påtaglig del av er familj i många år framöver. Hennes schema kommer att påverka när du kan ta semester. Hur hans relation till henne ser ut kommer att påverka er vardag. Dålig? Ett evigt trasslande och konfliktlösande. God? Oftast bra, men den kan ju vara lite för god också ... Vad hon tycker om att han har en ny/dig/nya barn påverkar också barnet och därigenom er nya familj. Många barn är väldigt lojala mot sina föräldrar och tycker exet inte om något i er nya familj så är risken stor att barnet inte tillåter sig att tycka om dig.

    Små barn kräver också mycket tillsyn. Hämtningar, lämningar, fritidsaktiviteter, nattningar, sjukdom, saga, vill sova i samma säng ... Allt detta kräver tid som du och din partner inte kommer att ha tillsammans. Frågan är också hur mycket av detta nödvändiga arbete som han kommer förvänta sig att du hjälper till med. Många pappor skyfflar gärna över en rejäl del av barnpassningen på sin nya partner. Oftast utan att se till att partnern har motsvarande befogenheter. 

    När det gäller små barn är. det också svårare att avgöra var gränsen egentligen går om pappan verkar prioritera barnets önskningar in i absurdum. Vilket tyvärr inte är helt ovanligt för att han har så dåligt samvete för att den lilla ängeln är skilsmässobarn.

    Det kan gå bra. Men det finns också så många fallgropar att jag blir helt matt av att bara tänka på det.

Svar på tråden Bonusbarn? Behöver tips och råd!